• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yaşındaki çocuk, ilik bulunamazsa hayatını kaybedecek

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
İlik kanseri oğlunun tedavisi için Sivas'tan Kayseri'ye taşınan Songül Güleç, uygun ilik bulunmadığı takdirde 2,5 yaşındaki çocuğunun hayatını kaybedeceğini belirterek yardım istedi.

$1395913112700.jpg

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde 1,5 yıl önce ilik kanseri teşhisi konulan 2,5 yaşındaki Ahmet Sefa Güleç'in annesi Songül Güleç, oğluna uygun ilik bulmak için çalışıyor. Sivas'ta yeterli tahlil imkanı bulunmadığı için Kayseri'ye taşınarak oğlunun tedavisini sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden Güleç, "Biz yüksek ateş ve ağız yarası için gitmiştik hastaneye. Doktorlar, 'Boğaz enfeksiyonu' deyip bizi hastaneye yatırdı. 4 gün boyunca süren antibiyotik tedavisine cevap vermeyince, ateş düşmeyince tesadüfen vücudundaki morluklar aklıma geldi ve bunu söyledim. Onkoloji çağrıldı. Kan yayması yapıldı ve bizi fakülteye sevk ettiler. Fakültede kemik iliği yapıldıktan sonra teşhis konuldu ve gerekli tahliller orada olmadığı için bizi Erciyes Üniversitesi'ne sevk ettiler. Buraya geldik. Çocuğumuz 2 ay boyunca hastanede yattı ve buraya taşındık. Burada 1 buçuk yıl tedavi oldu. Geçen Şubat'ta oğlumun hastalığının tekrarladığı belirlendi ve yine hastaneye yatırdılar. İlik nakli olması gerekiyor ve şu an ilik bulunamıyor. Sefa'ya uygun bir ilik bulunamadı. Bunun arayışı içindeler" dedi.

Uygun ilik bulunmazsa oğlunun hayatını kaybedeceğini söyleyen Songül Güleç, yetkililerden yardım isteyerek, "Sadece ilik bankalarında yapılıyor bu ilik nakli. Kayseri'de böyle bir banka yok. Ankara'da ve İstanbul'da var. Mümkünse bu konuda devletin yardım etmesini ve ilik nakli bağışının artırılmasını istiyorum. Eğer Sefa'ya uygun ilik bulamazsak sonuç kötü. Ölümle karşılaşabiliyor. Çok zor günler yaşadık. Oğlumun aldığı ilaçlar çok ağır ve kendisine yansıyor. Sinirli ve devamlı halsiz. Bazı ilaçlar sinirli ve agresif yapıyor" ifadelerini kullandı.

sabah

çok üzüldüm ya küçücük daha
Allah şifa versin
umarım biran önce bulunur

çocuklara üzülmekle kalmayalım. gönüllü ilik bağışcısı olun. ankarada ve istanbulda kan bankaları var. kargoyla da kanınızı gönderebiliyorsunuz. internette açıklamaları da var. bugün değilse bir gün birisine sizin iliğiniz uyabilir, bir hayat kurtarırsınız. üzülmekle olmuyor bu işler.

Allah yardımcısı olsun inşallah bi an önce bulunur ilik.malesef ülkemizde bu tarz şeylere pek önem verilmiyor.yandaş medya kuruluşları istedikleri haberi verirken bu anaların seslerini hiç duyurmuyorlar.

çocuklara üzülmekle kalmayalım. gönüllü ilik bağışcısı olun. ankarada ve istanbulda kan bankaları var. kargoyla da kanınızı gönderebiliyorsunuz. internette açıklamaları da var. bugün değilse bir gün birisine sizin iliğiniz uyabilir, bir hayat kurtarırsınız. üzülmekle olmuyor bu işler.

çok haklısınız elimizden geleni yapmalıyız.

ilik bağışçısı olmak için hastanede vermek gerekmiyo mu
sadece kan göndermek yeterli mi

Son düzenleme:

Olay kan bağışlamakla bitmiyor.Çeşitli dönemlerde kampayalarla epeyce kan örneği alındı.
Alınan kanların incelenip uygun kişilerin tespit edilebilmesi için hastahanelerde gerekli donanım ve ilaç yokmuş.
O yüzden bu çocuklar mağdur.Yoksa biz halk olarak bu tür konularda tek yürek olmayı iyi beceririz.

Olay kan bağışlamakla bitmiyor.Çeşitli dönemlerde kampayalarla epeyce kan örneği alındı.
Alınan kanların incelenip uygun kişilerin tespit edilebilmesi için hastahanelerde gerekli donanım ve ilaç yokmuş.
O yüzden bu çocuklar mağdur.Yoksa biz halk olarak bu tür konularda tek yürek olmayı iyi beceririz.

uygun kişilerin tespit edilebilmesi için ankara ve istanbuldaki kan bankalarında gerekli donanım var. sadece aynı gün inceleyebilecekleri kan sayısı sınırlı, yani aynı günde birçok kişi ilik bağışçısı olmak isterse problem olabiliyor ancak gönüllü sayısı halen sınırlı düzeyde. ne yazık ki ilik bağışçılığı konusunda halen tek yürek olmayı beceremedik. şu anda ilik bağışçısı olmak isteyenler rahatlıkla yapabilirler. ben geçen sene hızlı kargoyla gönderdim ve kaydım yapıldı. internetten araştırıp size uygun olan ilik bankasının bulunduğu hastanenin sitesindeki formu doldurup, aile sağlık merkezinde üç tüp kan verip bunu da kargoyla o hastaneye yollamanız yeterli.

gamze anne için olan kampanya esnasında bu forumda da ilik bağışcılığının nasıl yapılacağıyla ilgili topikler açılmış bilgi verilmişti. isteyenler o topikleri okuyup öğrenebilirler.

Allah bu yavrumuza şifa versin, ailesine bağışlasın inşaallah.

Röportajda dikkatimi çeken kısımları sizinde tekrar okumanızı istiyorum.
"Sivas'ta yeterli tahlil imkanı bulunmadığı için Kayseri'ye taşınarak oğlunun tedavisini sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden"

"Sadece ilik bankalarında yapılıyor bu ilik nakli. Kayseri'de böyle bir banka yok. Ankara'da ve İstanbul'da var. Mümkünse bu konuda devletin yardım etmesini ve ilik nakli bağışının artırılmasını istiyorum."

Kanser hastalarına her şehirde teşhis, tahliller, tedavi vb için donanımlı laboratuvarlar, hastaneler, ilik bankaları gerekiyor.

Back