amaan dert ettiğin şeye bak o yaşlar gelsin ister uyusun ister uyumasın artık hem bi çalışamaya başlasın sabah erken kalksın bakalım oturabilecekmi gece :)Benim kızda 19 yaşında halen erken uyuması gerektiğini söylüyorum bebekken öğlenleri uyumazdı şimdi halen bu konuda tartışırız
sizin yazdıklarınızı okuyunca ümütsizliğim iki kat arttı bebeğim 8 aylık ve ben 1 yaşına gelmesini dört gözle bekliyorum düzene girer diye ama baksana sizler 2,5 yaşından bahsediyorsunuz bizim geceleri uykumuz çoooooook hafif ben sağımdan soluma dönerken bile kızım uyanıyo gündüz bir şekilde vakit geçiyorda gece dün gece 23 :00 te yatırdım saat 1:00 ancak uyudu o kadar çok uynıyorki hemde karnı tok olsun diye muhallebi verip yatırıyorum ama ben 8 ayda inanılmaz yorgun ve bitkinim sinirlerim son derece yıprandı gece olunca içime tasalar çöküyo gene uyumıycak diye ne yapıcam bilmiyorum
slm kızlar 2.5 yaşında bi oğlum var uyutamıyorum gündüzleri ve ben sinirden çıldırıyorum ayakta en az yarım saat sallıyorum hiç uyutmA akşşam 10 a kadar duruyo benim uykum gelio inanın öyle yerinde oturan bi çocuk ta değil zaten uyursa da max uykumuz 1 saat akşam 10 da sütünü verip sallıyorum uyuyo sabah en geç 9 da ayakta benim tavşan:))))
ne yapacağımı şaşırdım valla daha 2.5 yaşşında uykuya ihtiyacı var bugünde ayakta salladım yerine koydum uyanmış bide baktım arkamda güle güle geliyo odasına koydum burdan çıkmak yok dedim kapıyı da kapattım oyuncakalrıyla oynuyo beyefendimiz ne yapıorsunuz uyutmak için ya 1 saaat uyuyo ama insan dinleniyo yapacaklarımı yapıyorum acilen fikirlerinize ihtiyacım var
sizin yazdıklarınızı okuyunca ümütsizliğim iki kat arttı bebeğim 8 aylık ve ben 1 yaşına gelmesini dört gözle bekliyorum düzene girer diye ama baksana sizler 2,5 yaşından bahsediyorsunuz bizim geceleri uykumuz çoooooook hafif ben sağımdan soluma dönerken bile kızım uyanıyo gündüz bir şekilde vakit geçiyorda gece dün gece 23 :00 te yatırdım saat 1:00 ancak uyudu o kadar çok uynıyorki hemde karnı tok olsun diye muhallebi verip yatırıyorum ama ben 8 ayda inanılmaz yorgun ve bitkinim sinirlerim son derece yıprandı gece olunca içime tasalar çöküyo gene uyumıycak diye ne yapıcam bilmiyorum
benimde oğlum ikbuçuk yaşında ve gündüzleri uyumayı bıraktı çok haraketli ikindi vakti artık dayanamıyo uykusu çok geliyo bu seferde ben uyutmuyorum yoksa gece 12 ye kadar uyumaz diye .akşam 9 gibi uyuyor gece 12 de kalkıp yanımıza geliyo suratımda elini gezdriyo ne kendi uyuyo ne beni uyutuyo gece yne kalkıyo süt istiyo sabaha kadar yarım uyku yarı uyanık geçiriyoruz çok yoruldum artık bi damla varmış bay bay bitkiselmiş onu araştırıyorum eğer faydası varsa alıcam yok dayanamıyorum artık
yatırdığım gibi kalksa hiç problem etmeyecemcanım eğer akşam 10 da yatıp 9 da kalkıyorsa yeterli uykuyu alıyordur. ben benim oğlum kadar olanların (14 aylık) günde 12-13 saat uykuya ihtiyacı olduğunu okumuştum. ama kendisi gece ve gündüz uykusu en fazla 10,5-11 saat uyuyor. şu ara gece 11 den önce yatmıyor. gündüz 9 gibi kalkıyor. gündüz de 1,5 saat civarı uyuyor. eğer daha fazla uyursa veya saat 1630 dan sonra uyursa akşam 12 de bile yatıramıyoruz. kısaca gündüz uyusun istiyorsan 7.30-8 civarı kaldırmayı dene. o zaman yorulur ve gündüz de 1 saat uyur.
bebek 12 aylıktan büyükse günde toplam uyuduğu saatlere bakılmalı bence. biraz geç yatırıp biraz erken kaldırıp düzeni az biraz değiştirebilirsiniz ama 3-4 yaşından önce çoğu çocuktan tam düzen beklenmemeli gördüğüm. tabii bir de diş çıkarma dönemlerinde herşey altüst oluyor. bu süre 1 ayı da bulabiliyor.
slm kızlar 2.5 yaşında bi oğlum var uyutamıyorum gündüzleri ve ben sinirden çıldırıyorum ayakta en az yarım saat sallıyorum hiç uyutmA akşşam 10 a kadar duruyo benim uykum gelio inanın öyle yerinde oturan bi çocuk ta değil zaten uyursa da max uykumuz 1 saat akşam 10 da sütünü verip sallıyorum uyuyo sabah en geç 9 da ayakta benim tavşan:))))
ne yapacağımı şaşırdım valla daha 2.5 yaşşında uykuya ihtiyacı var bugünde ayakta salladım yerine koydum uyanmış bide baktım arkamda güle güle geliyo odasına koydum burdan çıkmak yok dedim kapıyı da kapattım oyuncakalrıyla oynuyo beyefendimiz ne yapıorsunuz uyutmak için ya 1 saaat uyuyo ama insan dinleniyo yapacaklarımı yapıyorum acilen fikirlerinize ihtiyacım var