2.5 yaşında ve uyumuyo sinirden çıldırıyorummmm

pembekzm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
211
7
slm kızlar 2.5 yaşında bi oğlum var uyutamıyorum gündüzleri ve ben sinirden çıldırıyorum ayakta en az yarım saat sallıyorum hiç uyutmA akşşam 10 a kadar duruyo benim uykum gelio inanın öyle yerinde oturan bi çocuk ta değil zaten uyursa da max uykumuz 1 saat akşam 10 da sütünü verip sallıyorum uyuyo sabah en geç 9 da ayakta benim tavşan:))))
ne yapacağımı şaşırdım valla daha 2.5 yaşşında uykuya ihtiyacı var bugünde ayakta salladım yerine koydum uyanmış bide baktım arkamda güle güle geliyo odasına koydum burdan çıkmak yok dedim kapıyı da kapattım oyuncakalrıyla oynuyo beyefendimiz ne yapıorsunuz uyutmak için ya 1 saaat uyuyo ama insan dinleniyo yapacaklarımı yapıyorum acilen fikirlerinize ihtiyacım var

benimde oğlum ikbuçuk yaşında ve gündüzleri uyumayı bıraktı çok haraketli ikindi vakti artık dayanamıyo uykusu çok geliyo bu seferde ben uyutmuyorum yoksa gece 12 ye kadar uyumaz diye .akşam 9 gibi uyuyor gece 12 de kalkıp yanımıza geliyo suratımda elini gezdriyo ne kendi uyuyo ne beni uyutuyo gece yne kalkıyo süt istiyo sabaha kadar yarım uyku yarı uyanık geçiriyoruz çok yoruldum artık bi damla varmış bay bay bitkiselmiş onu araştırıyorum eğer faydası varsa alıcam yok dayanamıyorum artık :KK43:

sizin yazdıklarınızı okuyunca ümütsizliğim iki kat arttı bebeğim 8 aylık ve ben 1 yaşına gelmesini dört gözle bekliyorum düzene girer diye ama baksana sizler 2,5 yaşından bahsediyorsunuz bizim geceleri uykumuz çoooooook hafif ben sağımdan soluma dönerken bile kızım uyanıyo gündüz bir şekilde vakit geçiyorda gece dün gece 23 :00 te yatırdım saat 1:00 ancak uyudu o kadar çok uynıyorki hemde karnı tok olsun diye muhallebi verip yatırıyorum ama ben 8 ayda inanılmaz yorgun ve bitkinim sinirlerim son derece yıprandı gece olunca içime tasalar çöküyo gene uyumıycak diye ne yapıcam bilmiyorum

Benim kızda 19 yaşında halen erken uyuması gerektiğini söylüyorum bebekken öğlenleri uyumazdı şimdi halen bu konuda tartışırız

Benim kızda 19 yaşında halen erken uyuması gerektiğini söylüyorum bebekken öğlenleri uyumazdı şimdi halen bu konuda tartışırız
amaan dert ettiğin şeye bak o yaşlar gelsin ister uyusun ister uyumasın artık hem bi çalışamaya başlasın sabah erken kalksın bakalım oturabilecekmi gece :)
sizin yazdıklarınızı okuyunca ümütsizliğim iki kat arttı bebeğim 8 aylık ve ben 1 yaşına gelmesini dört gözle bekliyorum düzene girer diye ama baksana sizler 2,5 yaşından bahsediyorsunuz bizim geceleri uykumuz çoooooook hafif ben sağımdan soluma dönerken bile kızım uyanıyo gündüz bir şekilde vakit geçiyorda gece dün gece 23 :00 te yatırdım saat 1:00 ancak uyudu o kadar çok uynıyorki hemde karnı tok olsun diye muhallebi verip yatırıyorum ama ben 8 ayda inanılmaz yorgun ve bitkinim sinirlerim son derece yıprandı gece olunca içime tasalar çöküyo gene uyumıycak diye ne yapıcam bilmiyorum

benim oğluş çok uslu geçirdi ilk altı ayını gece zorla ben kaldırdım emzirdim kırkının içinde ufakta doğmuştu toparlansın diye . bu yaza kadar gece uykusunda pek problem yaşamadık bir kere kalkar sütünü içer uyurdu .gündüz iki kere uyur akşamda en geç 9 da yatardı . bu kış başladı uyku problemimiz ama 1 yaşından itibarende çok haraketli hatta hiperaktif bir çocuk bu akşam 8.5 da uyudu yarım saat evel kalkıp mızırdandı yeniden salladım şimdi uyuyor bakalım ne zaman kalkıcak bekliyorum .. belki senin kız da benim oğluş gibi sonradan huy değiştirir ve gece uyanmaz yazın parkta bahçede vakit geçirirse yorulur uyur umarım sana tavsiyem eğer sallamaya alıştırmadıysan sakın deneme bile kendi kendine uyumayı başarırsa problem çekmezsin diş çıkarma dönemindesin belki ağrısı oluyordur annesi bizde o dönem sıkıntılı geçirdik o zaman alıştık sallanmaya ama netten biraz aaraştırdımda uyku rutini yapmak gerekiyormuş yatmadan evel ya bir kitap oku veya masal anlat belki faydası olur ..

malesef bende o hataya düştüm ve sallamaya alıştırdım sallanmadan uyumuyo ne yazıkki ben razıyım sallamaya ama yeterki uyusun ama nerde uyumuyo gene uyumuyo şimdi inşallah diştendirde geçici bir dönemdir yoksa napıcam böyle bilmiyorum

geçenlerde gülben ergenin programında çocuk uyku sorunlarını anlatıyordu biz uyumayan çocukların yaşına bakarız diş gaz sorunu bgibi dedi bir de mutlaka idrar yollarına baktırız enfeksiyon çocuğun uykuya geçmesini zorlaştırır dedi

slm kızlar 2.5 yaşında bi oğlum var uyutamıyorum gündüzleri ve ben sinirden çıldırıyorum ayakta en az yarım saat sallıyorum hiç uyutmA akşşam 10 a kadar duruyo benim uykum gelio inanın öyle yerinde oturan bi çocuk ta değil zaten uyursa da max uykumuz 1 saat akşam 10 da sütünü verip sallıyorum uyuyo sabah en geç 9 da ayakta benim tavşan:))))
ne yapacağımı şaşırdım valla daha 2.5 yaşşında uykuya ihtiyacı var bugünde ayakta salladım yerine koydum uyanmış bide baktım arkamda güle güle geliyo odasına koydum burdan çıkmak yok dedim kapıyı da kapattım oyuncakalrıyla oynuyo beyefendimiz ne yapıorsunuz uyutmak için ya 1 saaat uyuyo ama insan dinleniyo yapacaklarımı yapıyorum acilen fikirlerinize ihtiyacım var

canım eğer akşam 10 da yatıp 9 da kalkıyorsa yeterli uykuyu alıyordur. ben benim oğlum kadar olanların (14 aylık) günde 12-13 saat uykuya ihtiyacı olduğunu okumuştum. ama kendisi gece ve gündüz uykusu en fazla 10,5-11 saat uyuyor. şu ara gece 11 den önce yatmıyor. gündüz 9 gibi kalkıyor. gündüz de 1,5 saat civarı uyuyor. eğer daha fazla uyursa veya saat 1630 dan sonra uyursa akşam 12 de bile yatıramıyoruz. kısaca gündüz uyusun istiyorsan 7.30-8 civarı kaldırmayı dene. o zaman yorulur ve gündüz de 1 saat uyur.

bebek 12 aylıktan büyükse günde toplam uyuduğu saatlere bakılmalı bence. biraz geç yatırıp biraz erken kaldırıp düzeni az biraz değiştirebilirsiniz ama 3-4 yaşından önce çoğu çocuktan tam düzen beklenmemeli gördüğüm. tabii bir de diş çıkarma dönemlerinde herşey altüst oluyor. bu süre 1 ayı da bulabiliyor.

canım kızın ufak daha. büyüdükçe biraz daha düzene giriyor. diş çıkarma dönemiyse de çok sık uyanıyorlar. benim oğlum da 9. ay sonuna kadar kabus gibiydi. gece 5-6 kere uyanır uyumazdı. 9. ayında 2 diş birden çıktı. 9. ay kabus gibi geçti. sora az düzeldi ama bir anda mucize beklememek lazım.

benimde oğlum ikbuçuk yaşında ve gündüzleri uyumayı bıraktı çok haraketli ikindi vakti artık dayanamıyo uykusu çok geliyo bu seferde ben uyutmuyorum yoksa gece 12 ye kadar uyumaz diye .akşam 9 gibi uyuyor gece 12 de kalkıp yanımıza geliyo suratımda elini gezdriyo ne kendi uyuyo ne beni uyutuyo gece yne kalkıyo süt istiyo sabaha kadar yarım uyku yarı uyanık geçiriyoruz çok yoruldum artık bi damla varmış bay bay bitkiselmiş onu araştırıyorum eğer faydası varsa alıcam yok dayanamıyorum artık :KK43:

aynen canım anlattıklarını bizde yaşıyoruz verme ilaç falan yaa......

canım eğer akşam 10 da yatıp 9 da kalkıyorsa yeterli uykuyu alıyordur. ben benim oğlum kadar olanların (14 aylık) günde 12-13 saat uykuya ihtiyacı olduğunu okumuştum. ama kendisi gece ve gündüz uykusu en fazla 10,5-11 saat uyuyor. şu ara gece 11 den önce yatmıyor. gündüz 9 gibi kalkıyor. gündüz de 1,5 saat civarı uyuyor. eğer daha fazla uyursa veya saat 1630 dan sonra uyursa akşam 12 de bile yatıramıyoruz. kısaca gündüz uyusun istiyorsan 7.30-8 civarı kaldırmayı dene. o zaman yorulur ve gündüz de 1 saat uyur.

bebek 12 aylıktan büyükse günde toplam uyuduğu saatlere bakılmalı bence. biraz geç yatırıp biraz erken kaldırıp düzeni az biraz değiştirebilirsiniz ama 3-4 yaşından önce çoğu çocuktan tam düzen beklenmemeli gördüğüm. tabii bir de diş çıkarma dönemlerinde herşey altüst oluyor. bu süre 1 ayı da bulabiliyor.
yatırdığım gibi kalksa hiç problem etmeyecem :KK43:(( 10 da yatıyo en geç 12 de ayakta yatak odamızda olursa sabaha kadar uyuyo ama uyandığında ben yanında yatarsam yani onun odasında olursak 15 dk bir uyanıyo valla şaşırıdm artık seneye okula belki yorulur evde durmuyo artık

aksam 10dan sabah 9 a kadar uyuyorsa daha ne ıstıyosunuz anlamadım ben.benımkı tum gece uyutmaz kalkarda kalkar.gunduzde uyur 1saat.keske gece uyusa dogru duzgun.ıstersenız cocugunuz 24 saat uyusun ne enteresansınız arkadaslar ya.yeterlı uykusunu almıs 11 saat uyumus bır cocuk gunduz zor uyur.sızde aksam 10dan sonra yapın ıslerınızı yada rahatlayın ne bıleyım.herseyı cocuklarımıza uydurmayı ogrenmemız lazım

çocuk yorulursa uyur...
çıkarın dışarı parka hoplasın zıplasın yorulsun... sonra bak nasıl yatağa kendi girmek istiyo.
benimkinden biliyorum. tecrübeyle sabittir :)))

X