2 yas sendromu gibi ama sizin bagirma davranışınızı da yansıtıyor olabilir.Merhaba arkadaslar,2.5 yasinda oglum var. Cok sakin bir bebekti 7/8 ay oncesine kadar. Belki benim de etkim vardir biraz ve ben buyuk olcude etkim oldugunu dusunuyorum maalesefofke problemim var cok kizdim ogluma 7/8 aylik ve bu son iki haftadir ofkemin zirvesindeydim. Ama artik kendime soz verdim ve toparlanmak istiyorum. Bugun yine sinir krizlerine girdi oglum atti firlatti ama ilgilenmedim kizmadim aksine sevgi sozcukleriyle yaklastm hep. Bu aralar bir de balkondan eline ne gecerse asagi atmaya basladi. Guzelce oyun oynuyor derken birden oyuncagini asagi ativeriyor. Bu atma davranisinin arkasinda bi ofke mi var ne dersiniz ben kizdiklarim icin cok pismanim en son kizdigimda artik ozur diledim ama faydasi yok gibi cok uzuluyorum. Bu yas araligi boyle sinirli agresif mi hep benzer durum yasayanlar var mi? Biraz uzun oldu ama...simdiden tesekkurler
Benim yeğenimde 3,5 yaşında aynı anlattığınız durumda hatta daha beteri ama onun annesi kardrşimde çok sinirli ve öfkeli biri yani çocuk sizin aynanız aslındaMerhaba arkadaslar,2.5 yasinda oglum var. Cok sakin bir bebekti 7/8 ay oncesine kadar. Belki benim de etkim vardir biraz ve ben buyuk olcude etkim oldugunu dusunuyorum maalesefofke problemim var cok kizdim ogluma 7/8 aylik ve bu son iki haftadir ofkemin zirvesindeydim. Ama artik kendime soz verdim ve toparlanmak istiyorum. Bugun yine sinir krizlerine girdi oglum atti firlatti ama ilgilenmedim kizmadim aksine sevgi sozcukleriyle yaklastm hep. Bu aralar bir de balkondan eline ne gecerse asagi atmaya basladi. Guzelce oyun oynuyor derken birden oyuncagini asagi ativeriyor. Bu atma davranisinin arkasinda bi ofke mi var ne dersiniz ben kizdiklarim icin cok pismanim en son kizdigimda artik ozur diledim ama faydasi yok gibi cok uzuluyorum. Bu yas araligi boyle sinirli agresif mi hep benzer durum yasayanlar var mi? Biraz uzun oldu ama...simdiden tesekkurler
Sizin etkiniz olabilir ancak cocuklarda gorulebilecek bir durum. Zararin neresinden donseniz kardir. Cocugunuzun oyunlarina dahil olun. Onu mutlu etmeye calisin. Ve her aktivitenizden sonra birseyler yerken ona iyiyi güzeli iyi güzel demeden anlatin yani balkondan asagi oyuncak düşerse ben almaya giderken yorulurum diyin. Ve zamana birakin.Merhaba arkadaslar,2.5 yasinda oglum var. Cok sakin bir bebekti 7/8 ay oncesine kadar. Belki benim de etkim vardir biraz ve ben buyuk olcude etkim oldugunu dusunuyorum maalesefofke problemim var cok kizdim ogluma 7/8 aylik ve bu son iki haftadir ofkemin zirvesindeydim. Ama artik kendime soz verdim ve toparlanmak istiyorum. Bugun yine sinir krizlerine girdi oglum atti firlatti ama ilgilenmedim kizmadim aksine sevgi sozcukleriyle yaklastm hep. Bu aralar bir de balkondan eline ne gecerse asagi atmaya basladi. Guzelce oyun oynuyor derken birden oyuncagini asagi ativeriyor. Bu atma davranisinin arkasinda bi ofke mi var ne dersiniz ben kizdiklarim icin cok pismanim en son kizdigimda artik ozur diledim ama faydasi yok gibi cok uzuluyorum. Bu yas araligi boyle sinirli agresif mi hep benzer durum yasayanlar var mi? Biraz uzun oldu ama...simdiden tesekkurler
Ben de oyle duusnyyorum2 yas sendromu gibi ama sizin bagirma davranışınızı da yansıtıyor olabilir.
tesekkur ederim cevabiniz icin,inanin cabaliyorum bunun icin cunku cocuklarimiz sahip oldugumuz en degerli varliklarimiz ve mutlu bir sekilde buyumek en buyuk haklari. Ve bugun balkondayken asagi atmak istedigni soyledi balkondaki bir nesneyi dikkatini dagittim ve iceri girdigimzde ona tesekkur ettim boyle devam edicem umarim faydasi olurSizin etkiniz olabilir ancak cocuklarda gorulebilecek bir durum. Zararin neresinden donseniz kardir. Cocugunuzun oyunlarina dahil olun. Onu mutlu etmeye calisin. Ve her aktivitenizden sonra birseyler yerken ona iyiyi güzeli iyi güzel demeden anlatin yani balkondan asagi oyuncak düşerse ben almaya giderken yorulurum diyin. Ve zamana birakin.
Gercekten de oyleBenim yeğenimde 3,5 yaşında aynı anlattığınız durumda hatta daha beteri ama onun annesi kardrşimde çok sinirli ve öfkeli biri yani çocuk sizin aynanız aslında
Emin olun olur. Cocugunuzun kiymetini bildiginizden şüphem yok ama cok istediği halde o yavruya sahip olamayanlar var. Size bagislanan bu emanete en güzel şekilde davranin bence. Öfkeniz siniriniz bu tür enerjilerinizi farkli sekillerde kendinize zaman ayirarak atin. Dünyanın en güzel seyine sahipsiniztesekkur ederim cevabiniz icin,inanin cabaliyorum bunun icin cunku cocuklarimiz sahip oldugumuz en degerli varliklarimiz ve mutlu bir sekilde buyumek en buyuk haklari. Ve bugun balkondayken asagi atmak istedigni soyledi balkondaki bir nesneyi dikkatini dagittim ve iceri girdigimzde ona tesekkur ettim boyle devam edicem umarim faydasi olur
Ben bu sevepden kavga ettim kardeşimle şuan dargınız sırf çocuğa öfkeli davranıyo diye melek bu yavrular sizin stres topunuz değilkiEmin olun olur. Cocugunuzun kiymetini bildiginizden şüphem yok ama cok istediği halde o yavruya sahip olamayanlar var. Size bagislanan bu emanete en güzel şekilde davranin bence. Öfkeniz siniriniz bu tür enerjilerinizi farkli sekillerde kendinize zaman ayirarak atin. Dünyanın en güzel seyine sahipsiniz
Tabiki oyle degiller, ysadgmz psikolojik sorunlar dahil hic bir sebep de bunu mesru kilmiyorBen bu sevepden kavga ettim kardeşimle şuan dargınız sırf çocuğa öfkeli davranıyo diye melek bu yavrular sizin stres topunuz değilki
Atma dedim kizdim ustune de maalesefSiz balkondan bir şey attığınızda ne olacağını biliyorsunuz ama o bilmiyor. Onun yere düşmesi, kırılıp kırılmaması, düştüğünde çıkardığı ses vs öğrenmeye çalışıyor. Aynısından bende de var ordan biliyorum. Hele ki atma dediysen yandın gözünün içine baka baka atıyor. 1 yaşında da aynı şeyi mama sandalyesinde yapıyordu atıyordu sürekli
inatlasiyordur, cocuklar sizi ofkelendiren davranislari cok iyi bilir ve o davranisin ustune gider. yoksaymak gormezden gelmek en guzel davranistir. guzellikle anlatin, sonrasinda da yoksayin gormezden gelin ilgi cekmek icin yapiyorsa bir sure sonra birakacaktir.Atma dedim kizdim ustune de maalesef
Tesekkur ederim yardmnz icin,bir kac gundur gercekten sakin kalmaya calisiyorum kriz anlari devam ediyor ama sakin kaldikca sures daha da kisa kaliyor gercekteninatlasiyordur, cocuklar sizi ofkelendiren davranislari cok iyi bilir ve o davranisin ustune gider. yoksaymak gormezden gelmek en guzel davranistir. guzellikle anlatin, sonrasinda da yoksayin gormezden gelin ilgi cekmek icin yapiyorsa bir sure sonra birakacaktir.
keske anneler cocuklarina sonsuz sabri gosterebilse ama bu her anne icin mumkun olmuyor. yeri geldiginde tabiki ofkelenebiliyoruz. ben inanilmaz sabirli bir insan olmama ragmen baxi gunler gercekten sesim kisiliyor.
ama 3 yilllij annelik deneyimi bana sunu ogretti "ben ne kadar agrasifsem cocuk o kadar anlasmasi zor oluyor" mesela kizdigim yapma dedigim hicbir konuda ben galip gelemedim 3 yildir. guzellikle cozdum cozdum cozemeyip asabiyete baglarsam canima okuyor....
siz de ofkenizi gostermissiniz, simdi bolca sabir ve anlayisli davranmalisiniz, merak etmeyin cocuklar cabuk unutuyor... ama tutarsiz olmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?