merhaba. oncelikle hayirli olsun. aldiginiz hint kiyafeti saree style sanrim. ben de kinamda hint kiyafeti giymistim gercekten coook farkli bi albenisi var. ama benimki lehenga choli dediklerindendi.
bilmeyenler icin acmak gerekirse;
saree ya da sari metrelerce uzun bi kumasin vucudunuza dolanip etek haline getirilmesiyle olusuyor. uzerine genelde yarim bluz giyiliyor ve etek bolumunden bi katinin acilip omuzu kapatmak icin yukari dogru atilmasiyla da tamamlaniyor.
lehenga choli ise etek bluz ayri parcalar halinde geliyor. etegi dolama, ozel tekniklerle beline katlayarak sekil verme vs gibi bi olayi yok. dupatta denilen bi de duvagi var, ben yandan omzuma atmak yerine basimda duvak olarak kullanmistim dupattayi.
ben ankarada bi fuar olmustu, orda saree denemistim ama cok zordu onunla hareket etmek. bi de onun icine astar gibi bisi giyiliyor, sarii dolandikca o astara kistiriliyor. en azindan bana baglayan adam oyle yapmisti. siz denediniz mi saree daha once?
benim kiyafetim de cok agirdi her yeri pul islemeydi. ve etegim surekli asagi dusuyordu-ki annem kinadan bi gun once pens attirmisti yanlarina-
bilemedim simdi, sanki sareeniz ii bilen biri tarafndan baglanmazsa duser ya da rahatsiz eder gibi geldi :26: