- 3 Kasım 2008
- 930
- 2
- 45
-
- Konu Sahibi reisdevrim37
biyopsi çok kolay.dr 10 dk içinde hatta daha az zamanda alabiliyor.meliyathanede değil muayenehanede.anestezi faanda yok.azıcık iğne batarken acıyor ama çokta değil.yaptır bence.
ameliyat dersede yaptır.geçen haberlerde izledim ümraniye devet hastanesi troit ameliyatlarında yeni yöntem koltuk altından troit ameliyatı yapıyormuş.böylece ameliyat izi kalmıyor....eğer istanbuldaysan bi görün derim.ayrıca 2,5 cmlik nodülünü bu zamana kadar nasıl bıraktılar şaşırdım.genelde hemen ameliyata aıyorlar.biyopsi bile istemeden.....
canım çok teşekkür ederim. yaptırma işleminden korkmuyorumda sonucundan çok korkuyorum. ya kötü bir şey çıkarsa diye
herkese geçmiş olsun....
bende de nodül vardı hatta 10 yıl önce de bi doktor söylemişti ama umursamamıştım ta ki geçen yıl öğrenene kadar...
dıştan belli oluyodu
bende biyopsi yaptırdım hatta 2 kere 2.sinde malignite yani kanser şüphesiydi
yaklaşık 2 ay önce METE DÜREN e ameliyat oldum çok ta memnun kaldım ne ses kısıklığı oldu ne de başka bi sıkıntı.
4 nodül çıktı en büyüğü 17 mm di doktor iyot önerdi geçen haftada 2 günlük bir iyot aldım.
artık yıllık kontrollerim olacak çok ta korkulacak bir durum yok rahat olun
bu tiroid konusunda uzman oldum
canım özel mesaj gönderemedim sana , buradanda umarım ulaşabilrim, lütfen korkma, genelde büyük nodüller iyi huylu olurmuş, doktorlardan duydum bunu. bana yapılmadı biyopsi, ameliyattan sonra gönderdiler tahlile, çok şükür temiz çıktı. biran önce ertelemeden git lütfen, çünkü o küçücük şişlikten kocaman birşey çıkınca gözlerine inanamıyor insan. bir gece kalıyorsun hastanede, bebişin için sorum olmaz, ama annenin yada yakınının yanında olması şart. bir kaç gün zorluk çekiyorsun tabiki ama inan bana çokda zor bir ameliyat değil. allah şifalık versin , haberini bekliyorum tamammı canım.. sevgiler, ağlıklı günler dileğiyle...
msj nı şimdi gördüm... saol sana da geçmiş olsun.
çok korkmuşsun ama inan ki korkulacak gibi değil ...
benimde bebeğim var daha bir yaşına yeni girdi
ewt bende dediğim gibi tesadüfen öğrendim zaten hamileydim o zaman doğum bitsin sonra uğraşırım dedim. bebeğim sütten kesilince gittim doktora ultrasyonda baktı büyük olabileceğini söyledi hemen de biyopsi yaptırdım kanser şüphesi çıktı VAN da yaşıyorum araştırma hastanesindeki genç yeni uzaman doktor şüpheli olabilir dedi öyle de çıktı sonuç
biyopsi ince bir iğneyle nodülün içine girip içindeki hücrenin özelliğine bakıyolar hiç de acı olmadı ki ben iğneden korkan biriyim hafif bi sızı sadece abartılacak kadar değil emin ol.
kanserli çıkınca hiç korkmadım en azından hayatı kendime zehir etmedim çok soğuk kanlıyım kendime karşı :)
araştırmama sonucu en iyi doktorlardan biri olan endokrin cerrahisi prof.METE DÜREN i buldum.
bu tür ameliyatları genelde cerrahlar yani genel cerrahlar yapar VAN DA Kİ DOKTOLAR GEL YAPALIM DEDİ FAKAT GÜVENMEDİM
nerede yaşıyorsan iyi bir cerraha ameliyat ol eğer bulabilrsen endokrin cerrahisi daha iyi olur tabiki. cerrah ile endokrin cerrahisi arasındaki fark cerrah vücutla ilgili tüm ameliyatlara girer ama endokrin cerrahisi sadece tiroid ve guatr ameliyatlarında uzmanlaşmışlardır tercih meselesi.
kuzenim de mete dürene ameliyat olmuştu çok geçmeden biyopsi sonucunu aldıktan 1 hafta sonra istanbula gittik doktora muayeneye. genelde biyopsi yapıldı mı doktorlar ameliyatı bir ay sürede yapılmasını öneriyorlar çünkü eğer biyopsi sonucu kanserli çıkarsa...
çünkü iğne o kanserli bölgeyi tahriş edebilir ve de az da olsa yayılmasına sebep olabilirmiş bunu doktoruma sordum bu cevabı verdi.
iyi ki de çok ertelemedm çünkü van da ki doktor bir kaç ay sonra da olabilirsin demişti.
ayrıca doktora sordum eğer ben bu hastalığı tesadüfen öğrenmeseydim bana ne gibi olumsuzluğu olurdu o da bana EĞER HİÇ BİLMESEYDİN O BÜYÜR VE YUTKUNMAKTA GÜÇLÜK ÇEKERDİN YA DA LENFLERE VE DİĞER BÖLGELERE SIÇRARDI KORKMA BU HASTALIKTAN ÖLEN YOK dedi. o kadar rahatlatıyo ki doktor süper bi doktor
doktora güvendiğim için çok rahattım hiç korkmadım adı kanser olabilir ama diğer kanser gibi değil etkisi öyle kemoterapilik bi durum yok rahat ol.
bu doktor cerrah paşa da çalışıyor ayrıca maslak acıbadem de fakat cerrah paşa da sıra alsan bile doktorun kendisi girmiyo ameliyatlara asistanları
giriyo bize öyle dedi öyleymişte. sadece özel hastanelerde ameliyata kendisi giriyor
doktora muayeneye gittik eliyle yokladı boğazımı ameliyat önerdi atomda alabilirsin belki dedi...
doktor acıbademi tavsiye etti biz de tamam dedik fakat ben ssk lıyım bu hastanede ssk bağku emekli sandığı yani devletle anlaşması yok sadece özel sağlık sigortalılarla anlaşması var
ameliyat masrafını kendisi belirliyo ama çok TECRÜBELİ Bİ DOKTOR. doktora güvendiğim için hiç korku olmadı rahattım doktorda her iki kişiden birinde nödül olduğunu söyledi anlayacğım çok rahatlattı
ameliyata hazırladılar girmemle çıkmam 1 buçuk saati aldı çıktığımda konuşuyordum hatta ameliyat oldum mu diye de etrafa soruyodum ağrı biraz oldu ilk gün sadece birkaç saat oldu o da ağrı kesicilerle azaltıldı.
yani özetle öyle korkulacak kemoterapilik öldürücü bir hastalık değil emin ol rahat ol:)))
yine sorun olursa sor :)) korkma
herkese geçmiş olsun....
bende de nodül vardı hatta 10 yıl önce de bi doktor söylemişti ama umursamamıştım ta ki geçen yıl öğrenene kadar...
dıştan belli oluyodu
bende biyopsi yaptırdım hatta 2 kere 2.sinde malignite yani kanser şüphesiydi
yaklaşık 2 ay önce METE DÜREN e ameliyat oldum çok ta memnun kaldım ne ses kısıklığı oldu ne de başka bi sıkıntı.
4 nodül çıktı en büyüğü 17 mm di doktor iyot önerdi geçen haftada 2 günlük bir iyot aldım.
artık yıllık kontrollerim olacak çok ta korkulacak bir durum yok rahat olun
bu tiroid konusunda uzman oldum
Canım ben yeni haşimato hastası olduğumu öğrendim. Noül olabileceğini söyledi doktor arada yutkunurken canım yanıyor hatta bazen su içerken birden aşırı bir acı duyuyorum bu da nodülüm gerçekten varmı diye korkuya düşmeme neden oldu.
İstanbula doktoruna gitmeye karar verdim ama bana toplamda ne kadar bir ücret ödedin söylersen bende ona göre hazırlıklı olurum ve bütçemi ayarlarım özelden bende yazamıyorum yoksa sana mailimi atacaktım