2,5 cm.lik tiroid nodülü

reisdevrim37

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
930
2
45
kızlar merhaba. 1,5 sene önce 2,5 cm. büyüklüğünde nodül çıkmıştı. biopsi istedi doktor korktum kötü bir şey çıkarsa diye yaptırmadım. o zamanki şikayetlerimle şimdikiler aynı. hatta azaldı gibi. bu biopsi nasıl yapılıyo. nodül ameliyatı olan varsa yardımcı olabilirmi bana. inanın çok korkuyorum. kanserli birşey çıkarsa diye. bu arada 8 aylık bebeğim var. yeni sezeryan ameliyatı oldum. ameliyattanda çok korkuyorum:KK43:

biyopsi çok kolay.dr 10 dk içinde hatta daha az zamanda alabiliyor.meliyathanede değil muayenehanede.anestezi faanda yok.azıcık iğne batarken acıyor ama çokta değil.yaptır bence.
ameliyat dersede yaptır.geçen haberlerde izledim ümraniye devet hastanesi troit ameliyatlarında yeni yöntem koltuk altından troit ameliyatı yapıyormuş.böylece ameliyat izi kalmıyor....eğer istanbuldaysan bi görün derim.ayrıca 2,5 cmlik nodülünü bu zamana kadar nasıl bıraktılar şaşırdım.genelde hemen ameliyata aıyorlar.biyopsi bile istemeden.....

biyopsi çok kolay.dr 10 dk içinde hatta daha az zamanda alabiliyor.meliyathanede değil muayenehanede.anestezi faanda yok.azıcık iğne batarken acıyor ama çokta değil.yaptır bence.
ameliyat dersede yaptır.geçen haberlerde izledim ümraniye devet hastanesi troit ameliyatlarında yeni yöntem koltuk altından troit ameliyatı yapıyormuş.böylece ameliyat izi kalmıyor....eğer istanbuldaysan bi görün derim.ayrıca 2,5 cmlik nodülünü bu zamana kadar nasıl bıraktılar şaşırdım.genelde hemen ameliyata aıyorlar.biyopsi bile istemeden.....

canım çok teşekkür ederim. yaptırma işleminden korkmuyorumda sonucundan çok korkuyorum. ya kötü bir şey çıkarsa diye:KK43:

herkese geçmiş olsun....
bende de nodül vardı hatta 10 yıl önce de bi doktor söylemişti ama umursamamıştım ta ki geçen yıl öğrenene kadar...
dıştan belli oluyodu
bende biyopsi yaptırdım hatta 2 kere 2.sinde malignite yani kanser şüphesiydi
yaklaşık 2 ay önce METE DÜREN e ameliyat oldum çok ta memnun kaldım ne ses kısıklığı oldu ne de başka bi sıkıntı.
4 nodül çıktı en büyüğü 17 mm di doktor iyot önerdi geçen haftada 2 günlük bir iyot aldım.
artık yıllık kontrollerim olacak çok ta korkulacak bir durum yok rahat olun
bu tiroid konusunda uzman oldum

canım çok teşekkür ederim. yaptırma işleminden korkmuyorumda sonucundan çok korkuyorum. ya kötü bir şey çıkarsa diye:KK43:

canım özel mesaj gönderemedim sana , buradanda umarım ulaşabilrim, lütfen korkma, genelde büyük nodüller iyi huylu olurmuş, doktorlardan duydum bunu. bana yapılmadı biyopsi, ameliyattan sonra gönderdiler tahlile, çok şükür temiz çıktı. biran önce ertelemeden git lütfen, çünkü o küçücük şişlikten kocaman birşey çıkınca gözlerine inanamıyor insan. bir gece kalıyorsun hastanede, bebişin için sorum olmaz, ama annenin yada yakınının yanında olması şart. bir kaç gün zorluk çekiyorsun tabiki ama inan bana çokda zor bir ameliyat değil. allah şifalık versin , haberini bekliyorum tamammı canım.. sevgiler, ağlıklı günler dileğiyle...

herkese geçmiş olsun....
bende de nodül vardı hatta 10 yıl önce de bi doktor söylemişti ama umursamamıştım ta ki geçen yıl öğrenene kadar...
dıştan belli oluyodu
yaklaşık 2 ay önce METE DÜREN e ameliyat oldum çok ta memnun kaldım ne ses kısıklığı oldu ne de başka bi sıkıntı.
4 nodül çıktı en büyüğü 17 mm di doktor iyot önerdi geçen haftada 2 günlük bir iyot aldım.

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun. umarım bir problem kalmamıştır artık. sana özeldende mesaj gönderdim ama gitmemiş olabilir diye burayada yazmak istedim. doktorunun muayenesi nerde. telefonu varmı. hangi hastanede oldun. bu konuda uzman oldum diyosun ne olur banada yardımcı ol. nasıl yapılıyo ameliyat. ameliyat sonrası neler yaşınıyo bana detaylarıyla anlatırmısın. birde kanser süphesi var demişsin. kanserli çıkınca nasıl bir tedavi uyguluyolar. çok korkuyorum inan bana. ne olur biraz detay anlatırmısın. benim tek nodül vardı yanlış hatırlamıyosam oda 2,5 cm.di:KK43: bayağı büyük yani. ama ölçtüreli hemen hemen 1,5 yıl oldu sanırım büyümedi ç ünkü herhangi bir rahatsızlık vermiyo bana.

canım özel mesaj gönderemedim sana , buradanda umarım ulaşabilrim, lütfen korkma, genelde büyük nodüller iyi huylu olurmuş, doktorlardan duydum bunu. bana yapılmadı biyopsi, ameliyattan sonra gönderdiler tahlile, çok şükür temiz çıktı. biran önce ertelemeden git lütfen, çünkü o küçücük şişlikten kocaman birşey çıkınca gözlerine inanamıyor insan. bir gece kalıyorsun hastanede, bebişin için sorum olmaz, ama annenin yada yakınının yanında olması şart. bir kaç gün zorluk çekiyorsun tabiki ama inan bana çokda zor bir ameliyat değil. allah şifalık versin , haberini bekliyorum tamammı canım.. sevgiler, ağlıklı günler dileğiyle...

güzelim çok teşekkür ederim. cevap yazdığın için. inan içimi ferahlattın. inşallah iyi huyludur benimkide. ama bu bende hemen hemen 10 yıldır var yani öyle hissediyorum. kötü birşey olsa ben şimdiye kadar öbür tarafa gitmezmiydim acaba:KK52: neyse gülüm senin nodülün büyüklüğü ne kadardı. ben sezeryan ameliyatında ameliyatın ortasında uyandığım için şimdi çok korkuyorum bir ameliyat daha geçirmekten:KK43: resmen ayık haldeydim.bebeğimin sesini duydum. karnımın içine elleriyle bastırıyolardı hepsini hissettim ama tepsi veremedim. benim için fobi gibi bir şey oldu bu yüzden ameliyat:KK43: birde benim kesin izi çok kalır. 8 ay oldu sezeryan yerim aynen duruyo:KK43: aman neyse kötü huylu çıkmasında ben izine razıyım. canım biraz daha detay anlatırmısın şu ameliyatı bana

msj nı şimdi gördüm... saol sana da geçmiş olsun.
çok korkmuşsun ama inan ki korkulacak gibi değil ...
benimde bebeğim var daha bir yaşına yeni girdi
ewt bende dediğim gibi tesadüfen öğrendim zaten hamileydim o zaman doğum bitsin sonra uğraşırım dedim. bebeğim sütten kesilince gittim doktora ultrasyonda baktı büyük olabileceğini söyledi hemen de biyopsi yaptırdım kanser şüphesi çıktı VAN da yaşıyorum araştırma hastanesindeki genç yeni uzaman doktor şüpheli olabilir dedi öyle de çıktı sonuç

biyopsi ince bir iğneyle nodülün içine girip içindeki hücrenin özelliğine bakıyolar hiç de acı olmadı ki ben iğneden korkan biriyim hafif bi sızı sadece abartılacak kadar değil emin ol.

kanserli çıkınca hiç korkmadım en azından hayatı kendime zehir etmedim çok soğuk kanlıyım kendime karşı :)

araştırmama sonucu en iyi doktorlardan biri olan endokrin cerrahisi prof.METE DÜREN i buldum.
bu tür ameliyatları genelde cerrahlar yani genel cerrahlar yapar VAN DA Kİ DOKTOLAR GEL YAPALIM DEDİ FAKAT GÜVENMEDİM
nerede yaşıyorsan iyi bir cerraha ameliyat ol eğer bulabilrsen endokrin cerrahisi daha iyi olur tabiki. cerrah ile endokrin cerrahisi arasındaki fark cerrah vücutla ilgili tüm ameliyatlara girer ama endokrin cerrahisi sadece tiroid ve guatr ameliyatlarında uzmanlaşmışlardır tercih meselesi.

kuzenim de mete dürene ameliyat olmuştu çok geçmeden biyopsi sonucunu aldıktan 1 hafta sonra istanbula gittik doktora muayeneye. genelde biyopsi yapıldı mı doktorlar ameliyatı bir ay sürede yapılmasını öneriyorlar çünkü eğer biyopsi sonucu kanserli çıkarsa...
çünkü iğne o kanserli bölgeyi tahriş edebilir ve de az da olsa yayılmasına sebep olabilirmiş bunu doktoruma sordum bu cevabı verdi.

iyi ki de çok ertelemedm çünkü van da ki doktor bir kaç ay sonra da olabilirsin demişti.

ayrıca doktora sordum eğer ben bu hastalığı tesadüfen öğrenmeseydim bana ne gibi olumsuzluğu olurdu o da bana EĞER HİÇ BİLMESEYDİN O BÜYÜR VE YUTKUNMAKTA GÜÇLÜK ÇEKERDİN YA DA LENFLERE VE DİĞER BÖLGELERE SIÇRARDI KORKMA BU HASTALIKTAN ÖLEN YOK dedi. o kadar rahatlatıyo ki doktor süper bi doktor

doktora güvendiğim için çok rahattım hiç korkmadım adı kanser olabilir ama diğer kanser gibi değil etkisi öyle kemoterapilik bi durum yok rahat ol.

bu doktor cerrah paşa da çalışıyor ayrıca maslak acıbadem de fakat cerrah paşa da sıra alsan bile doktorun kendisi girmiyo ameliyatlara asistanları
giriyo bize öyle dedi öyleymişte. sadece özel hastanelerde ameliyata kendisi giriyor

doktora muayeneye gittik eliyle yokladı boğazımı ameliyat önerdi atomda alabilirsin belki dedi...

doktor acıbademi tavsiye etti biz de tamam dedik fakat ben ssk lıyım bu hastanede ssk bağku emekli sandığı yani devletle anlaşması yok sadece özel sağlık sigortalılarla anlaşması var

ameliyat masrafını kendisi belirliyo ama çok TECRÜBELİ Bİ DOKTOR. doktora güvendiğim için hiç korku olmadı rahattım doktorda her iki kişiden birinde nödül olduğunu söyledi anlayacğım çok rahatlattı

ameliyata hazırladılar girmemle çıkmam 1 buçuk saati aldı çıktığımda konuşuyordum hatta ameliyat oldum mu diye de etrafa soruyodum ağrı biraz oldu ilk gün sadece birkaç saat oldu o da ağrı kesicilerle azaltıldı.

yani özetle öyle korkulacak kemoterapilik öldürücü bir hastalık değil emin ol rahat ol:)))
yine sorun olursa sor :)) korkma

Son düzenleme:
msj nı şimdi gördüm... saol sana da geçmiş olsun.
çok korkmuşsun ama inan ki korkulacak gibi değil ...
benimde bebeğim var daha bir yaşına yeni girdi
ewt bende dediğim gibi tesadüfen öğrendim zaten hamileydim o zaman doğum bitsin sonra uğraşırım dedim. bebeğim sütten kesilince gittim doktora ultrasyonda baktı büyük olabileceğini söyledi hemen de biyopsi yaptırdım kanser şüphesi çıktı VAN da yaşıyorum araştırma hastanesindeki genç yeni uzaman doktor şüpheli olabilir dedi öyle de çıktı sonuç

biyopsi ince bir iğneyle nodülün içine girip içindeki hücrenin özelliğine bakıyolar hiç de acı olmadı ki ben iğneden korkan biriyim hafif bi sızı sadece abartılacak kadar değil emin ol.

kanserli çıkınca hiç korkmadım en azından hayatı kendime zehir etmedim çok soğuk kanlıyım kendime karşı :)

araştırmama sonucu en iyi doktorlardan biri olan endokrin cerrahisi prof.METE DÜREN i buldum.
bu tür ameliyatları genelde cerrahlar yani genel cerrahlar yapar VAN DA Kİ DOKTOLAR GEL YAPALIM DEDİ FAKAT GÜVENMEDİM
nerede yaşıyorsan iyi bir cerraha ameliyat ol eğer bulabilrsen endokrin cerrahisi daha iyi olur tabiki. cerrah ile endokrin cerrahisi arasındaki fark cerrah vücutla ilgili tüm ameliyatlara girer ama endokrin cerrahisi sadece tiroid ve guatr ameliyatlarında uzmanlaşmışlardır tercih meselesi.

kuzenim de mete dürene ameliyat olmuştu çok geçmeden biyopsi sonucunu aldıktan 1 hafta sonra istanbula gittik doktora muayeneye. genelde biyopsi yapıldı mı doktorlar ameliyatı bir ay sürede yapılmasını öneriyorlar çünkü eğer biyopsi sonucu kanserli çıkarsa...
çünkü iğne o kanserli bölgeyi tahriş edebilir ve de az da olsa yayılmasına sebep olabilirmiş bunu doktoruma sordum bu cevabı verdi.

iyi ki de çok ertelemedm çünkü van da ki doktor bir kaç ay sonra da olabilirsin demişti.

ayrıca doktora sordum eğer ben bu hastalığı tesadüfen öğrenmeseydim bana ne gibi olumsuzluğu olurdu o da bana EĞER HİÇ BİLMESEYDİN O BÜYÜR VE YUTKUNMAKTA GÜÇLÜK ÇEKERDİN YA DA LENFLERE VE DİĞER BÖLGELERE SIÇRARDI KORKMA BU HASTALIKTAN ÖLEN YOK dedi. o kadar rahatlatıyo ki doktor süper bi doktor

doktora güvendiğim için çok rahattım hiç korkmadım adı kanser olabilir ama diğer kanser gibi değil etkisi öyle kemoterapilik bi durum yok rahat ol.

bu doktor cerrah paşa da çalışıyor ayrıca maslak acıbadem de fakat cerrah paşa da sıra alsan bile doktorun kendisi girmiyo ameliyatlara asistanları
giriyo bize öyle dedi öyleymişte. sadece özel hastanelerde ameliyata kendisi giriyor

doktora muayeneye gittik eliyle yokladı boğazımı ameliyat önerdi atomda alabilirsin belki dedi...

doktor acıbademi tavsiye etti biz de tamam dedik fakat ben ssk lıyım bu hastanede ssk bağku emekli sandığı yani devletle anlaşması yok sadece özel sağlık sigortalılarla anlaşması var

ameliyat masrafını kendisi belirliyo ama çok TECRÜBELİ Bİ DOKTOR. doktora güvendiğim için hiç korku olmadı rahattım doktorda her iki kişiden birinde nödül olduğunu söyledi anlayacğım çok rahatlattı

ameliyata hazırladılar girmemle çıkmam 1 buçuk saati aldı çıktığımda konuşuyordum hatta ameliyat oldum mu diye de etrafa soruyodum ağrı biraz oldu ilk gün sadece birkaç saat oldu o da ağrı kesicilerle azaltıldı.

yani özetle öyle korkulacak kemoterapilik öldürücü bir hastalık değil emin ol rahat ol:)))
yine sorun olursa sor :)) korkma

sevilselen canım yaaaaaaa:KK71:beni öyle rahatlattınki anlatamam sana:KK53:inan bu konuda o kadar hassasımki 1,5 sene önce ultrason çektirirken bayılacak gibi oldum. sanki yarın öleceksin diye haber vereceklermiş gibiydi:KK59:kalbim yerinden çıkacakmış gibi olmuştu. o yüzdende bir daha ultrason falanda çektirmedim zaten. sonuçta hemen hemen bu bende 7 senedir var hissediyorum yani. öldürmediğine göre süründürmezde umarım:KK37:çokk uzun çokk aydınlatıcı yazmışsın gülüm benim çokkkkkkkk teşekkür ederim. anladığım kadarıyla bu hoca istanbulda değilmi. ameliyata hastane ve hoca olmak üzere kaç lira verdin. onuda öğrenebilirmiyim. birde muayane telefonunu yazarsan çok sevinirim. bende artık gitmeye karar verdim. yani bir kaç ay sonra dermişim:KK35:biraz daha araştırıp senle yazışıp şu korku psikolojisini üzerimden atmam lazım:KK51: doktor anlattığına göre süper biri. benide böyle rahatlatıcak korkularımı gidericek biri lazım. karşımda öyle somurta somurta oturan konuşmayan doktorlardan öyle sıkıldımki. paramla rezil oldum çoğu zaman. ama umarım senin sayende iyi bir doktor buldum canım benim:21:

senin tedavin hala devam ediyomu canım. umarım artık bir problem kalmamıtşır. allah bizi bebişlerimize bağışlasın. öptüm seni hemde çokkkkkkk:KK62:bana yine yaz ne olur.

az da olsa yardımcı olduysam sevinirim...
çünkü be de senin yaşadıklarını yaşadım bakmadığım aramadığım site forum kalmamıştı
yorum yapanlardan bilgi almak rahatlamak için
doktorun muayenesi istanbul beşiktaşta Prof.Dr. Mete Dren
Öyle diğer bazı doktorlar gibi değil gayet rahat hastalığınla ilgili her türlü soruya açık kafanda ne varsa sorabiliyorsun ( reklam gibi oldu ama gerçek )
ses kısıklığı yaşayanlar oluyormuş bu tür ameliyatlarda ama ben çıkar çıkmaz konuştum hiç kısıklık olmadı doktorum da zaten hemen konuşabilirsin dedi

Son düzenleme:
ayrıca özel mesaj yolluyamıyorum sana 100 den az mesajım olduğu için. eğer e mailin varsa yada verebilirsen oraya yazarım daha detaylı

Merhaba bende de guatr teşhsi koyuldu aynı zamanda nodül vardı boğazımda doktor ultrasondan sonra biyopsi istedi ne kadar korksamda mecburan sağlığım için yaptırdım açıkçası biraz korktuğum gibi oldu büyük bir iğneyle boğazıma girdiler iğnenin ucu gırtlağıma gelene kadar normal iğne acısıydı ama gırtlağıma girdiği anda müthiş bir acı hissettim benim için en kötüsü ise ultrason yardımı ile birlikte olmasına rağmen nodüle tam olarak ulaşamadıkları için iğneyi gırtlağım içinde fazla oynatmaları oldu doktorun koluna yapıştım o da dayanamadı artık ve bir parça alarak çıkardı iğneyi sonucumu aldım ama malesef doktora götürmedim patolojide çalışan bir arkadaşım baktı ve olumsuz birşey olmadığını söyledi üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti en kısa zamanda tekrar muayene olacağım inşallah

Canım ben yeni haşimato hastası olduğumu öğrendim. Noül olabileceğini söyledi doktor arada yutkunurken canım yanıyor hatta bazen su içerken birden aşırı bir acı duyuyorum bu da nodülüm gerçekten varmı diye korkuya düşmeme neden oldu.

İstanbula doktoruna gitmeye karar verdim ama bana toplamda ne kadar bir ücret ödedin söylersen bende ona göre hazırlıklı olurum ve bütçemi ayarlarım özelden bende yazamıyorum yoksa sana mailimi atacaktım :KK43:

herkese geçmiş olsun....
dıştan belli oluyodu

merhaba, sadece nodüllerimi aldılar? nasıldı ameliyatınız bilgi verebilir misiniz ..çok teşekkürler...

Canım ben yeni haşimato hastası olduğumu öğrendim. Noül olabileceğini söyledi doktor arada yutkunurken canım yanıyor hatta bazen su içerken birden aşırı bir acı duyuyorum bu da nodülüm gerçekten varmı diye korkuya düşmeme neden oldu.

İstanbula doktoruna gitmeye karar verdim ama bana toplamda ne kadar bir ücret ödedin söylersen bende ona göre hazırlıklı olurum ve bütçemi ayarlarım özelden bende yazamıyorum yoksa sana mailimi atacaktım :KK43:

geçmil olsun. nodülün eğer büyükse yutkunmakta zorluuk çekersin ama acı olur mu bilemem. ameliyat ise tiroid hastalığının derecesine göre fiyat değişir. benim tüm tiroidlerim alındı 7 bin tl verdim hastaneye ve doktora .

X