merhaba arkadaşlar. 2,5 aylık oğlumda ikinci defa idrar yolu enfeksiyonu oldu. Antibiyotik kullandık. Şimdi testi tekrarladık ve sonda ile alındı idrarı bu sefer. İdrar kültürü sonucuna daha var ama idrar tahlilinde lökosit eritrosit ve epitel çıkmış. Bu sonda ile alındığı için olabilir mi? Yoksa enfeksiyon hala geçmedi mi? Neden sürekli tekrarlıyor olabilir? Çok özen gösteriyorum temizliğine anlam veremiyorum. Doktoru kültür sonucunu bekleyeceğiz dedi ama artık çocuğun her davranışında hastalık arar oldum. Paranoyak oldum resmen. Elimde ateşölçer ile geziyorum. Uyuşa dert ediyorum uyumasa dert ediyorum. Başına böyle bişey gelen var mı?
Benzer bir durum biz de de var fakat idrarda enfeksiyon yok ama idrar kültüründe üreme çıkıyor sürekli ,ateş veya farklı bir belirti Yyoksadece idrar kanalın da darlık var , erkek bebeklerde sık rastlanan bir durum olup takip edilmesi gerektiği söylendi ,sonda ile idrar alınırken de dışardan enfeksiyon kapma riski yüksek olduğu için ben aldırmadım açıkcası ,bu arada epey zaman geçmiş konuyu açalı siz de durum nedir .?
Benzer bir durum biz de de var fakat idrarda enfeksiyon yok ama idrar kültüründe üreme çıkıyor sürekli ,ateş veya farklı bir belirti Yyoksadece idrar kanalın da darlık var , erkek bebeklerde sık rastlanan bir durum olup takip edilmesi gerektiği söylendi ,sonda ile idrar alınırken de dışardan enfeksiyon kapma riski yüksek olduğu için ben aldırmadım açıkcası ,bu arada epey zaman geçmiş konuyu açalı siz de durum nedir .?
Başka bir hastaneye çocuk nefroloji bölümüne götürdüm. Usg çekildi ve sonda ile tekrar idrar alındı. Tertemiz hiçbirşey çıkmadı. Doktor çok gereksiz buldu idrar tahlillerini ve açıkçası torba ile alınan idrarda eğer zaten kaka florasında olan bakteri ürüyorsa ciddiye alınmıyormuş bunu anladım. Bir kontrol daha yapalım ne olur ne olmaz dedi. Sonda ile üreme olursa antibiyotik tedavisi şartmış bu arada. Gerçekten olması gerektiği gibi alınırsa tabiki. Ama çocukta mutlaka bir belirti olurdu enfeksiyon olursa dedi. Çok geçmiş olsun size de. Eğer tekrarlayan bir durum ise ve istanbuldaysanız medipol mega çocuk nefroloji doktorundan gerçekten çok memnun kaldım. Ve şu ana kadar kullandığım antibiyotikler için deli gibi pişmanım. Keşke başından dur deseydim. Doktor tahlilleri ve yapılanları duyunca şok geçirdi.
Yılda iki kereden çok tekrar eden hastalıklar alerji kaynaklı olabiliyormuş, çocuk alerji bölümünde bilgilendirme panosunda okumuştum. Aklınızda bulunsun.
Yılda iki kereden çok tekrar eden hastalıklar alerji kaynaklı olabiliyormuş, çocuk alerji bölümünde bilgilendirme panosunda okumuştum. Aklınızda bulunsun.
Teşekkür ederim cevabınız için. Şu anda meğer tekrarlayan bir durum yokmuş hatta ortada hastalık yokmuş. Oğluma bolca antibiyotik yüklenmesiyle kaldım ve bu da direncinin düşmesine neden oldu. Tabiki bu benim fikrim. Çocuğunuzda gözle gördüğünüz birşey yoksa hiç tahlil yaptırmamak yapılanların sonuçlarını çok iyi sorgulamak gerekiyormuş. Söylediğinizi de aklımın bir köşesine not ettim teşekkür ederim