Bebek Beslenmesi 2,5 aylık oğlum yüzüstü uyuyor,korkuyorum...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
Sadece yüzüstü uyuyor,sırtüstü uykuları çok kısa en fazla 25-30 dk hemen uyanıyor.Geceleri inatla direniyorum ben de uyurum telsizden sesi gelmez bişey olur diye sırtüstü yatırıyorum bu defa da yarım saatte bir kalkıyoruz.
Gündüz 5 dk'da bir kontrol ederek yüzüstü yatırıyorum mışıl mışıl uyuyor.
Ani bebek ölümleri en çok bu pozisyonda uyutmaktan kaynaklanıyormuş,en güvenlisi sırt üstü pozisyonmuş,nasıl alıştırabilirim,yardım lütfen...

bu aylarda yüz üstü yatış tehlikeli olabilir canım,aslında bebeklerin en rahat ettikleri pozisyon yüzüstü yatışmış ama bebek kendini çevirebilmeyi yani dönmeyi öğrendikten sonra böyle yatırılmalı,şu an onun için en uygunu yan yatış pozisyonu,yan yatış yastıkları var,onlardan alıp deneyebilirsin,ben bebeklerimi öyle yatırıyodum,her mama yemede yastığın yönünü değiştiriyodum,böylelikle sürekli aynı tarafada yatmamış oluyolardı.

bu arada sırt üstü yatış pozisyonu uygun değil canım bu aylardaki bebekler için,çünkü gece uykusunda siz farketmeden kusabilir ve bu pozisyonda kusmuğunu boğazına kaçar va boğulma riskiyle karşılaşır,dediğim gibi en uygunu yan yatış pozisyonu.

Benim kızımda şuan 4 aylık ama 2-3 aylıkken hep yüzüstü yatıyordu gündüz takip ediliyorda gece çok zor.gerçi artık bıraktı ben yatırmak istiyorum o yatmıyor bence yan yatırmaya alıştır.

canim benm bncede sen onu alstir yan yatsn nasil olcagi konusnda bir fikrim yok ama bnmkide hep sAGA yatardi hic sola yatmazdi sonuc kaafasi yamuk ama bunu benden baska kimse fark etmiyo sadece goturdugum bi prof fark etii.buarada bnm bebis 8 aylik geceleri bn bunu yuz ustu uyurken buluyorum genelde artik birsey olmaz uyur degilmi?biln varsa cevap verrse sevinirim?

bebeğin 8 aylık olmuş yüzüstü yatsa dahi bunaldığı zaman ve istediği an rahatlıkla dönebilir artık,
endişe etmene gerek yok...:80:

Ayrı odada yatırmak için çok küçük değil mi ? Bende oda yaptım ama odama park yatak aldım..İlk 8 - 10 ay park yatakda yanımızda yatacak..Benim ki daha 1 ay 3 günlük ama yüz üstü yatırıyorum öyle güzel güzel uyuyor gündüz tabi yanında iken..Gece göğsümde yatırıyorum dalana kadar sonra yatağa sırt üstü yatırıyorum uyuyor =)))

aynen benimkide sağına yatmayı çok seviyordu ben farketmedim annemler farkedince soluna yatırmaya başladık ama bizimki o kadar inatçıki ben arkasına yastık koyup soluna yatırıyorum o nasıl beceriyosa tekrar sağına dönüp yastığa yanağına dayıyo allahtan biraz düzeldi yamukluk. gündüzleri ben de yüzüstü yatırırdım çok rahat ederdi. öle uyurdu baya ama geceleri yan yatırırdık zaten bi iki kere böle baya bi kusmuştu allahtan uyanıktı eşimle böğürme sesine kalktıydık.
ben de aynı şekilde oda yaptım kızıma ama gündüzleri koyuyorum odasına geceleri bizim odadaki park yatakta uyuyor.şu an 4,5 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…