2.5 aylik oglum hakkinda

Biranolsun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2021
121
42
18
36
Arkadaşalr merhaba siteye yeni üye oldum sorum olacaktı sizlere 2.5 aylık oğlumu emzirerek besliyorum şuan öksürüğü var antibiyotik kullandım bir hafta tam anlamıyla geçmiş değil ozleikle emerken öksürüyor rahat ememiyor son iki gündür memeyi emzik gibi kullanmaya başladı emmedigink anlıyorum günde 5- 6 kere bez değiştirirdik son iki gündür besini islatmiyor bile memeden ayrıldıgi an ağlamaya başliyor böyle bir huyu yoktu karnı aç ama huysuz da değil sürekli memede kalmak istiyor ama emmiyor

Arkadaşalr merhaba siteye yeni üye oldum sorum olacaktı sizlere 2.5 aylık oğlumu emzirerek besliyorum şuan öksürüğü var antibiyotik kullandım bir hafta tam anlamıyla geçmiş değil ozleikle emerken öksürüyor rahat ememiyor son iki gündür memeyi emzik gibi kullanmaya başladı emmedigink anlıyorum günde 5- 6 kere bez değiştirirdik son iki gündür besini islatmiyor bile memeden ayrıldıgi an ağlamaya başliyor böyle bir huyu yoktu karnı aç ama huysuz da değil sürekli memede kalmak istiyor ama emmiyor
Doktora sorsanız mümkün mü ?

Hasta olduğu için iştahı mi yok acaba. Meme de kendini rahat ve huzurlu hissettiği için kalmak istiyordur

Sağım yapıyor musunuz, sütünüz var eminsiniz değil mi?

Belki burun tıkanıklığı veya boğaz ağrısı yüzünden vakumlayamıyırdur. Sağıp biberonla veya emerken yandan şırıngayla vermeyi denediniz mi?

Yeni doğan bebeğinizde daha önce görmediğiniz bir durum olduğunda doktora gidin.Cunku çok küçük.Gecmis olsun.

Merhaba gecmis olsun, ilk zamanlar maalesef memeyi emzik gibi yapiyorlar. Ozellikle emzik vermediyseniz veya tutmadiysa oyle oluyor. Bizimde 4. Aya kadar boyleydi saatlerce memede dururdu, az emdikleri icin bir sure sonra birakip emzik yapiyorlar yada uyuyakaliyorlar. Benim en buyuk hatam memede uyumasina izin vermek oldu beslenmeyle uykuyu birbirine karistirdi hala ugrasiyoruz

Burnu tikaliysada rahat ememez, buyume atagindaysada memede her zamankinden fazla kalmak ister. Agrisi varsa da memede rahatlamak istiyordur. Bol bol burnunu serum fizyolojikle acmaya calisin rahat nefes alsin🙏

Merhaba gecmis olsun, ilk zamanlar maalesef memeyi emzik gibi yapiyorlar. Ozellikle emzik vermediyseniz veya tutmadiysa oyle oluyor. Bizimde 4. Aya kadar boyleydi saatlerce memede dururdu, az emdikleri icin bir sure sonra birakip emzik yapiyorlar yada uyuyakaliyorlar. Benim en buyuk hatam memede uyumasina izin vermek oldu beslenmeyle uykuyu birbirine karistirdi hala ugrasiyoruz

Burnu tikaliysada rahat ememez, buyume atagindaysada memede her zamankinden fazla kalmak ister. Agrisi varsa da memede rahatlamak istiyordur. Bol bol burnunu serum fizyolojikle acmaya calisin rahat nefes alsin🙏
Burun tikanikligimiz vardı geçti şükürler olsun rahat nefes alıyor ama bu şekilde burnu tikalikende yapmıyordu mama verdim kaşıkla bi kaç kere biboranlada verdiğimde öksürüyordu

beslenmıyorsa sutunuz bırıkır gogsunuz agrırdı
beslense bezı dolardı
2 gun dıyorsunuz bırde
doktoruna bır kontrole goturun ıstersenız

Geniz akıntısı olabılır.. Sütünüzü sağın bi öne sütünüz oldugundan emin olun gerekırse biberonla verin.

beslenmıyorsa sutunuz bırıkır gogsunuz agrırdı
beslense bezı dolardı
2 gun dıyorsunuz bırde
doktoruna bır kontrole goturun ıstersenız
Aynn normalde bi kaç saat emzirmesem dolardi göğüslerim dolmuyor emiyor mu diyabete basıyorum bezde islanmiyorfazla inanın kafam karıştı epey

İdrarda azalma varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir doktora goturun

Muhtemelen sütünüz fışkırarak geliyordur onu bir kontrol edin o yüzden öksürüyor ve emmek istemiyor büyük ihtimalle

Sanirim gunde en az 4 cisli bezi olmasi gerekiyordu doydugunu anlamak icin asm oyle demisti diye hatirliyorum. Sutunuz varsa enjektorle uyudugunda verebilirsiniz, memede uyuyorsa ayaklarindan uyarip uyanmasini saglayip emmesine devam etmesini saglayabilirsiniz.

Eger sutunuz varsa ve memeyi bosaltamiyorsa siskin olur memeniz ve agri yapar. Bosaltamadiginda sutum azalmasin diye ben ilk zamanlar sagim yapiyordum. Bosaltamadiginda ve emmek istediginde tazyikli de gelebiliyor sut o zaman bogazina kacip emmek istemiyor yada oksurmesine yol acabiliyor. Bence sagip enjektor yada kasik biberonla vermek en dogrusu suan.

Bir de eger cocuk beslenmezse bezinde turuncu seyler oluyor o da aklinizda olsun
Burun tikanikligimiz vardı geçti şükürler olsun rahat nefes alıyor ama bu şekilde burnu tikalikende yapmıyordu mama verdim kaşıkla bi kaç kere biboranlada verdiğimde öksürüyordu

Oy yavrum henüz minicik. Memede kalmak istemesi gayet normal. Bezini ıslatmamasına takıldım sadece. Yenidoğan ihmale gelmez, hemen bugün doktor görebilirse iyi olur.
Allah şifalar versin yavrucuğa.

Back