• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2.5 aylık bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

defne44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
173
2
0
Ankara
arkadaşlar sütüm kesildi bu yüzden mama veriyorum fakat mamadan hiç hoşlanmıyorum katkı maddeli oldugu için. 2.5 aylık bebegime ne yedirebilirim daha çok küçük ama çaresizim

canım başka bişey vermek için çok erken ya en azından çaresiz verceksin mamayı onun midesi daha hazır değil bişeyler yemeye

evet canim maalesef mamadan baska bir sey veremezsin caresiz mama yedireceksin.
6 aylik olunca meyve, sebze bebek sutu verebilirsin. o zamana kadar sabir.

günlük pastorize keçi sütü verebilirsiniz gerekli miktarda sulandırıp. bebeğim içiyor çok memnunuz anne sütüne en yakın süt olduğuna dair doktorlardan onay ve pek çok makale var. ben bolana biye bir markanın sütünü kullanıyorum. internetten araştırabilirsin satış noktalarını canım.

canım sütünün kesilmesine çok üzüldüm..ama en azından bir süreliğine de olda bebeğin anne sütü almış ne güzel..hiç alamayan bebeklere göre daha şanslı bebeğin.benim oğlum annesütü + mama ve artık büyüdüğü için ek gıdalarla besleniyor ama henüz çok küçükken sütüm yeterli gelmediği için mama vermek zorundaydım ve organik mama kullandım hipp marka..ne kadar güvenilir bilemiyorum ama en azından yurtdışında bu mamanın 1 numara olduğunu biliyorum kuzenimden yengemden biliyorum yıllar öncede kullanıyorlardı..mamadan başka birşey için henüz erken..ancak 4 aylık olduğunda ek gıdaya geçebilirsin..bu arada büyükler sana pirinç unu önerisinde bulunabilir, sakın pirinç unu felan verme bence tek başına..çünkü mama kadar besleyici olamaz..bebeğin için gerekenleri pirinç unu tek başına veremez..sağlıkla büyüt bebeğini canım

şu an ona anne sütü almıyorsa mecburen devam sütü yani mama vereceksin başka birşey veremezsin.ayrıca keçi sütü önermiş bir arkadaş ama onun için de erken çünkü onu da en azından 4.ayından sonra verilir şimdi ona ağır gelir.sulandırsan da gerekli beslenemez. ayrıca şuan mamalar eskisi gibi değil daha kaliteli. iyi bir marka mama almanı tavsiye ederim.bir çok bebek mamayla besleniyor hiç de sorun olmuyor.bunu o kadar kafana takıp dert etme kendine.ayrıca arkadaşa katılıyorum pirinç unu verme sadece çocuğu şişirir ama gerekli vitaminleri alamaz.sağlıkla büyüsün bebişin.

4 aydan önce ek gıdaları sindiremez bebeğin canım, bebek sütlerinin 1 numara olanlarını kullanabilirsin. Anne sütüne en yakın olan aptamilmiş. Bebeğim 3,5 aylık. Benim sütüm de günün bazı saatlerinde az geliyor ve aptamil 1 takviye ediyorum.Memnunum

Back