- 17 Eylül 2017
- 9
- 2
- 1
- 41
- Konu Sahibi enguselgul
2.5 aylık bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyor ve ağlama krizine giriyor battaniyeyle sallanmadıkça susmuyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2.5 aylık bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyor ve ağlama krizine giriyor battaniyeyle sallanmadıkça susmuyor
Doktorumuzun önerisiyle battaniyeden vazgeçirdik çok şükür bırak yerine 15 dk ağlasın bugün battaniye ister yarın yorgan dedi şimdilik oyuyorum beşiğine ağlamasına çok dayanamıyorum alıyorum kucğımda yada salıncağında uyuyor bunada şükrediyorum inş bunlarıda bıraktırabilirim ve uyudğu yerde bıraktığım için daha uzun uyuyor Allah sağlık versi tüm bebeklerimize ve bol uyku2 aylık bebeğim var. Çılgıncasına ağlayan bebeğim çarşaf içine girip sallanınca aniden susuyordu. Artık elim ayağım tutmaz oldu. Bende çarşafın içine koydum 2-3 dk sakinleşene kadar salladım sonra hemen salıncağına koyup orada sallamaya devam ettim. İlk başta ağladı durmadı ama ısrarla çarşafa koymadım ve artık salıncağına alıştı. İnşallah tamamen sallamayı da bırakırım da rahatlarız
Bebekler iki büklüm, sıkış pıkış olmayı çok seviyorlar. Salıncakta çarşafın içindeymiş hissi veren sıkışıklık ortamı yaratın. Belki işe yarar.
Teşekkür ederim o kitabı bende merak ediyorumhenüz bir bebeğim yok :) birkaç ayımız daha var nasipse. ama şuan mahallenin en utlu bebeği diye bir kitap okuyorum. doktorun teorisine göre normalde insanlarda hamilelik 12 ay sürmeliymiş. ama insan fizyolojisi buna uygun olmadığı için 3 ay erken doğuyormuşuz. bu yüzden doğumun ilk 3 ayı kolik görülüyormuş. zaten yeni doğan bebeklerin uzağı görememesi vs erken doğduğu içinmiş. doktorlar doğumun ilk 3 ayını hamileliğin 4. evresi sayıyolarmış bu yüzden. kitapta ağlayan bir bebeğin nasıl sakinleştirileceği kolikle nasıl başa çıkılacağı gibi önerilerde var. bir okuyun isterseniz.
Sallanmaya alışmış, bunun yerine bir süre dizlerinizin üzerine yatırıp dizlerinizle sallayın, bu esnada sırtına pış pış yapın bir süre sonra pış pışa alışacak, sonra yatağında pış pışlayın, sonra da yavaş yavaş pış pışlamayı bırakabilirsiniz. Sallanarak uyumaya alışan çocukların bu alışkanlıktan kurtulması zaman alıyor sabredin, sevgilerÖnerileriniz nelerdir tek olduğum zamanlar çok zor oluyo
çocuğunuz sallanarak uyumaya alıştırılmışsa uyumakta zorlanması normal.ağlama krizine girdiğinde sallamaya karar veriyorsanız bebeğiniz uykuya dalmak yerine ağlayıp bunu yapmanızı bekler.yani tutarlı olursanız ağladığında onu sadece sakinleştirip uyuması için cesaretlendirebilirsiniz .mesela ona sakin bir ses tonuyla kitap okuyabilirsiniz yatmadan önce ya da klasik müzik dinleyebilirsiniz beşiğinin başucunda.kendi kendine uyumasını sağlamak istiyorsanız şu yöntem çok etkili ama bir o kadar da zor.ağladığında kapıdan ona görünün ve ayağa kalkmasını bekleyin ayağa kalktığında tekrar onu sırtı size dönük olacak şekilde yatırın ve eliniz sırtında sakinleştirin sözlerinizle.bunu 2 hafta ile 3 gün arası bi sürede halledebilirsiniz.çok ağlıcak ama siz yanında olacaksınız.sabırlı olursanız üstesinden gelirsiniz umarım.2.5 aylık bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyor ve ağlama krizine giriyor battaniyeyle sallanmadıkça susmuyor
çocuğunuz sallanarak uyumaya alıştırılmışsa uyumakta zorlanması normal.ağlama krizine girdiğinde sallamaya karar vermek yerine önce onu sakinleştirip kendi kendine uyuması için cesaretlendirin.henüz erkenken sallanma alışkanlığı kazanmadan ona nasıl uyunacağını öğretin..ilk başta size yazmışım fakat iki buçuk yaşında olarak okumuşum kusra bakmayın.onu sakinleştirdikden sonra yatağına yatırıp kulağına eğilin sshhh sesi çıkarın uzunca ve bir yandan da sırtına ritmik pat pat vurun ve bunu sakin ve sabırlıca yapın.bu onun uykuya dalmasını sağlar ve çocuklar 3 işe birden odaklanamayacağı için ağlamasına engel olur.kendi kendine uyuma becerisi kazanmasına da yardımcı olur ve 3 gün ile 2 haftsa arası bir sürede düzene girer.faakt uykuya dalmakta zorlanması henüz çok küçük olduğu için birçok şeye bağlı olabilir.aşırı yorulmuş olabilir,yetersiz gündüz uykusunu almamış olması ve zamanında yatağa konulmamak da yatmadan önce ağlama krizlerine neden olabilir.
Kucağında gezdirerek uyutsan ? Alışır diye korkma en huzurlu nasıl oluyorsa o şekilde uyut benceİnşallah