2,5 aylık bebeğim uyumuyor yardım :(

nurok34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2015
399
300
41
Arkadaslar 77 günlük bir bebeğim var.geceleri bir nebze yatıyor ancak gündüz uykuları 30 40 dk yı geçmiyor.uyku rutini yapıyorum odayı karartiyorum uyanık kalma saatine göre uyku işaretlerini görüp yatiriyorum ama uykusu olduğu halde uyuyor ama 30 dk max 40 dk sonra uyanıyor.uyutmak için uğraşıyorum ama uyumuyor.gaz sancısı yok denecek kadar azaldı.derin uykuya dalamiyor bir türlü. Bu sorunu yaşayan oldu mu aranızda? Ne zaman düzelir bu durum lütfen fikir verin. Sırf 5 dk daha uyusun diye odadan çıkamıyorum iş güç yapamıyorum

Benimki kolik bebekti, 6. Ayına kadar devam etti. Şuan 7 buçuk aylık, ama ilk 3 ay bizim de gecemiz gündüzümüz belirsizdi, tilki uykusuna yatardı, zamanla düzelir o.

Onun haricinde rezene çayı içir, 1-2 kaşık. Rahatlatır.

Benimki kolik bebekti, 6. Ayına kadar devam etti. Şuan 7 buçuk aylık, ama ilk 3 ay bizim de gecemiz gündüzümüz belirsizdi, tilki uykusuna yatardı, zamanla düzelir o.
Bana hiç düzelecek gibi gelmiyor. Ufacık bebek nasıl dayanıyor o kadar kısa uykularla uyanık kalmaya anlam veremiyorum.

Benim ilk 2 ay böyle gecdi ama sonra uyku düzeni oldu gündüz leri sesi yüksek televizyonda uyutmaya çalıştım ışık da gece leri ise karanlık ve sessiz ortamda uyutmaya yavaş yavas alıştı ve şuan 4 aylik çok rahatım gece ışığı kapatıp sessizlik olduğumu tamamen uyuyor

Sessizlik her zaman iyi olmayabiliyor. En ufak çıtta uyanır. Yeri geldi mi ışıkla ve seste de yatır emin ol bu senin için daha rahat olur. Ben öyle yaptım gecesini gündüzünü ayırt ediyor ve ses ışık falan etkilemiyor

Geceleri oda zifirikaranlik oluyor.uyandığında ses yapmadan emzirip mama veriyorum.uykusu acilmasin diye altını bile almıyorum çok uykuluysa.ama gündüzleri bizim için felaket.beyaz gürültü kundak emzik odayı hafif loslastirma hiçbiri işe yaramıyor.ayak haftası uykuyu etkiler mi bu kadar?

Benim kızım da 71 günlük, bizde de aynı sorun var gece uyuyor fakat gündüz hemen uyanıyor. Uykusu olsa da uykuya dalamıyor. Ben de sırf uyusun diye bilgisayardan saç kurutma makinesi sesi açıyorum onunla uyuyor ama sesi kapattığım anda o da gözünü açıyor

Slm.benim bebeğim gündüzleri yatamiyordu ya şimdi gece de yatamiyor.kafayı yemek üzereyim ne sıkıntısı var anlamıyorum.

Karamsar olmak istemem ama benim kız dokuz aylık hala gündüz uykusu yok gece uyuyor ama

Bacim oncrlikle bebekler surekli emmek istiyor ilk 3 ay u yuzden derin uyku 30 dk 40 surebilir karnin gercekten tok olup olmadigindan eminsen tekrar gelip uyutmak icin hic ugrasma koy besigi aglamadikca baksin etrafa sonra tekrardan uykuya daliyorlar her agladiginda gidip kucagina pis pis yaparsan yandin cunku 2 yasa kadr uyku problemi devam ediyor bence

Bence gazdan uyumuyor lactoz intoleransı vardır bunun için enzim l relactaz damla her emzirmeden önce 5-6 damla yasa mamasına ve nurse harvey kullandım doktora danışarak siz de doktorunuza danışın

Bir de aç olma ihtimali var sık emzirin yada mama verin ama önerdiğim damlaları doktorunuza a danışıp kullanabilirsiniz

Bir de aç olma ihtimali var sık emzirin yada mama verin ama önerdiğim damlaları doktorunuza a danışıp kullanabilirsiniz
Emziriyorum ardından mama veriyorum doyunca diliyle itiyor. Aç değil yani ondan eminim.damlayı danışıcam teşekkürler

Bizimki ağlıyor tekrar uykuya dalamayinca.bekliyorum dalar diye yok uykuya geri dalamiyor aglayinca da mecbur alıp tekrardan uyutmaya çalışıyorum ama nafile.karnı tok oluyor diliyle itiyor biberonu çünkü.

Bizimki ağlıyor tekrar uykuya dalamayinca.bekliyorum dalar diye yok uykuya geri dalamiyor aglayinca da mecbur alıp tekrardan uyutmaya çalışıyorum ama nafile.karnı tok oluyor diliyle itiyor biberonu çünkü.
Yav bu bbekler varya hepsi ayni vallah hizursuzluk bagzen benm 11 aylik kizmdada oluuor karni tok alti temizse aklika sey geliyor bir dus alfirabilirsin

Merhaba. Probleminiz geçti mi ? Bu duruma 4. ay uyku gerilemesi diyorlar. Kiminde 3te de başlayabiliyormuş. Uyku döngüleri yetişkin uyku döngüsüne benziyormuş. O yüzden kendi kendine uyumayı bilmedikleri için döngü tamamlanınca yahut ikinci döngüye geçiş aşamasında uyanıp tekrar dalamıyor yine destek istiyorlarmış. Sizin bebeğiniz de muhtemelen benimki gibi memede uykuya çok dalmış ve bildiği tek uyuma yolu o . O yüzden uykusuz olduğundan uyumak için meme istiyor aslında. Bu durumda uyanır uyanmaz tekrar uyutmak gerekiyormuş . Zamanla böyle böyle döngüler otururmuş. Ben de aynı durumdayım 2 3 haftadır. Bütün günüm gecem bebek uyutmakla geçiyor. Başını bekliyorum resmen uyanır uyanmaz uyutayım diye. Yoksa yazık hep uykusuz mutsuz oluyor. Böyle biraz daha idare ediyor. Yalnız memede uyutmayın derim sonra iyice alışıyor. Bizimki kucakta ee ee pış pış falan uyuyor ama onda bile yazık omzumuzu falan yalıyor. Perişan olduk valla..

Hatta ben artık uyku eğitimi almayı düşünüyorum çok bunaldim. Bu alışkanlık haline gelirse uzun da sürebilir. Böyle aylar yıllar geçmez ki.. Bir kendime ayırdığım 1 saatim yok

Slm.bebeğim 3 ay 5 günlük oldu ve halen sorunumuz geçmedi.bebeğim memede uykuya dalmiyor çünkü onu rahatlatacak kadar sütum yok maalesef.bizde kucakta pışpışla uyutuyoruz ve yanından ayrilmiyorumki uyaninca tekrar yatirabileyim.buna rağmen uykulari halen uzamadi.uyumayinca da huzursuz mutsuz ağlak oluyor.zor günler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…