• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 aylık bebeğim sadece yüzüstü uyuyor

Corlun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
305
206
103
Hanımlar merhaba,
Bebeğim 2.5 aylık. Sırtüstü ya da yan yatırdığım zaman sürekli uyanıyor. Yalnızca yüzüstü yatırdığımda güzelce uyuyor.
Doktor yüzüstü yatırmak tehlikeli, ani bebek ölümleri genelde yüzüstü pozisyonda oluyor ve bebek olası bogulma durumunda kendini kurtaramaz dedi. Ne yapacagımı şaşırdım.

Bugun yine sırtüstü uuyutmayı denedim ama ağlaya ağlaya bi hal oldu yüzüstü yatırdım mecbur. Sizler bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Bizim gibi olan var mı?

Hanımlar merhaba,
Bebeğim 2.5 aylık. Sırtüstü ya da yan yatırdığım zaman sürekli uyanıyor. Yalnızca yüzüstü yatırdığımda güzelce uyuyor.
Doktor yüzüstü yatırmak tehlikeli, ani bebek ölümleri genelde yüzüstü pozisyonda oluyor ve bebek olası bogulma durumunda kendini kurtaramaz dedi. Ne yapacagımı şaşırdım.

Bugun yine sırtüstü uuyutmayı denedim ama ağlaya ağlaya bi hal oldu yüzüstü yatırdım mecbur. Sizler bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz? Bizim gibi olan var mı?
Benim oğlum da sizin bebeğiniz gibi yüz üstü uyurdu, hatta bebek arabasında bile öyle uyurdu, gören arkadaşlarım korkardı boğulacak diye 😅 çok şükür şimdi 13 yaşında, yüzünün gömülmeyeceği bir şekilde yatmasına özen gösterin yeter bence. Uyku pozisyonu maalesef sizin düzeltebileceğiniz bir şey değil, tamamen kişiye özel. Güvenlik tedbirlerine dikkat edin.

Benim oğlum da sizin bebeğiniz gibi yüz üstü uyurdu, hatta bebek arabasında bile öyle uyurdu, gören arkadaşlarım korkardı boğulacak diye 😅 çok şükür şimdi 13 yaşında, yüzünün gömülmeyeceği bir şekilde yatmasına özen gösterin yeter bence. Uyku pozisyonu maalesef sizin düzeltebileceğiniz bir şey değil, tamamen kişiye özel. Güvenlik tedbirlerine dikkat edin.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama bir yandan da tedirgin oluyorum doktor böyle dedikçe. Allah korusun ya birşey olursa diyorum

Bende sizin gibi düşünüyorum ama bir yandan da tedirgin oluyorum doktor böyle dedikçe. Allah korusun ya birşey olursa diyorum
Benim oğlana olmadı 😁 küçük olduğu için sürekli takiptesin zaten, allahın izniyle bir şey olmaz, sadece sert yüzey olsun altında, yorgan gibi gömüleceği şeyler olmasın. Burnunun açıkta olduğundan emin ol yeter.

4-5 aya kadar kundaklı uyudu, sonra hep yüzüstü uyudu.
Kendini kurtarabileceğini düşündüm biraz büyük olduğu için.

Hanımlar merhaba,

Benim oğlan 2 buçuk yaşında hala öyle uyur gaz olduğu için bebekler o pozisyonda çok rahat ediyor eğer kafasını kaldırıp dondurebiliyorsa Allah'ın izniyle bisey olmaz

Uyuyunca geri dondurseniz yine eski halini aliyor mu? Gunduz siz gorurken yuzustu yatsin ama gece uyuduktan sonra yavasca sirt ustu yatirin bence. Zaten 4 5 ay gibi hareketlenmeye basliyorlar sorun olmuyor

Benim kızımda dogdugundan beri bi kere fark ettiydim ve hep öyle daha uzun uyudu sırt ya da yan yatırsam hemen uyanırdı. Benim kızım kafasını da kaldırıyodu baya ama eşim cok korkuyodu benide korkutuyodu. Şimdi 8aylık yan yatırsamda bi süre sonra mutlaka yüz üstüne döner😅 ben 40ından beri falan hep yüzüstü yatırdım Allah korusun siz yine de yukarıda arkadasın bahsettiği gibi yorganına çarşafına dikkat edin ben dümdüz sert yatakta yatırıyodum

Kızlar merhaba benim bebeğim 3 aylık 1 aydır hep yüzüstü uyuyor. Aslında daha rahat uyuyor böyle ama düz yatırmaya alıştırsam mı bilemedim. Yolculuk yapcaz ara tatilde pusette de uyumuyor arabada da mı ters yatırcam? Kendi kendine vazgeçer mi acaba? Sizin nasıl gidiyor

Kızlar merhaba benim bebeğim 3 aylık 1 aydır hep yüzüstü uyuyor. Aslında daha rahat uyuyor böyle ama düz yatırmaya alıştırsam mı bilemedim. Yolculuk yapcaz ara tatilde pusette de uyumuyor arabada da mı ters yatırcam? Kendi kendine vazgeçer mi acaba? Sizin nasıl gidiyor
Merhaba yorumu yazalı baya olmuş ne yaptınız nasıl geçti süreciniz? Benim oğlum da yüzüstü yatıyor 2 aylık ve ne anakucagi ne arsba ne pusette uyumayı sevmiyor sadece kucağımda uyuyabiliyor, pusete koyduğumda kısa sürede uyanıyor. Sizin nasıl geçti bu süreç

Back