- Konu Sahibi busealeyna
-
2.5 aylık kızım var arkadaşlar.bebeğim 2 aylıkken emdikten 1,5 saat sonra sağdığımda 2 memeden 110 cc çıktı.Zaten kızım tekrar acıkmış oluyor işe başladığımda nasıl sağıp bırakacağım bilemiyorum.Sizler sağdığınızda kaç cc çıkıyor?İşe bbaşlayıp sağanlar ne zamanlarda sağıyorsunuz?Moralim bozuluyor.İşe başladığımda mama vermek istemiyorum.
Birde çıkan süt miktarı az geldi bana.O kadar yetermiki 2.5 aylık çocuğa.Saat başı memenin birisini emiyor.Uyuduğu zamanda güzelce 4-5 saat uyuyor geceleri.Gündüzde öğle saatlerinde 3 saatlik bir uyku yapıyor diğerleri şekerleme tarzında oluyor.fikirlerinize ihtiyacım var.
Kocaman bir maşallllllaaaahhhhh bebişine canım.Ne de güzel kilo almış.Bu ay tartıldığınızda da buraya yazarmısın ne kadar çok merak ettim.Bu miktar sütle 2 aylık nekadar kilo almıştır acaba.Çok rahatlattın beni 2 saat dolduğunda sağsam 120-130 çıkardı büyük ihtimalle.Doyurdurduktan sonra sağım yapmıyorsun tabi sen.Emzirenler doyurunca sağıyormuş sanırım.Benim meme fosluyor süt çıkmazki :)
bu gece kızım uyuduktan sonra sağıp denesem mi merak ettim acaba değişim oldumu süt miktarında.tam 2 aylık değildi kızım sağdığımda.neredeyse 1 aya yakın oldu.zamanla değişmiş olabilir belki.Ama yinede gündüz yetmez bence.
Dumaam nerelerdesin.Hani bebişinin kilosunu yazacaktın.Nasıl gidiyor iyimi ilk ay gibi.İnşallah yine güzel kilo almıştır canım.
bizim doğum kilomuz 3360 51 cm boy
1 aylık 4200 gr ve 54 cm boy 2 ay 2 günlük 5300 gr ve 59 cm boy 3 aylık 6100 gr boyu sormayı unuttum 800 gr az gelince onu sordum normalmiş.biran çok üzüldüm eyvah süt yetmiyor diye.her ay 1 kilo alacak sanıyordum 4 ay boyunca.Gelişimi güzel dediler rahatladım biraz.Zaten süt azmı diye düşünüp duruyordum.Memeye yatırır yatırmaz bağırmaya başlıyor kendini geri atıyordu emmeye yanaşmıyordu kafama takılıyordu.Bu forumda bu dönemlerde bebişlerin böyle yaptığını anladım.Kızım iyi çok şükür.Senin oğlandı değilmi oğluşun bu ay nasıl bakalım yarın belli olur.İnşallah güzel güzel büyüyordur.Rabbim sağlık versin inaşalllahhh.Ben iyiyim sen nasılsın canım?
Daha rahat olmana sevindim.Biz emme savaşlarında çok zahmet çekiyoruz dönem dönem savaş yapıyor resmen.Her zaman sağarak vermek çok zor olsa gerek azmini takdir ediyorum.Kaç saat arayla sağıyorsun canım ve bu ay bir sağımda ne kadar süt elde ediyorsun?Miktar değişiyormu zamanla aynı mı kalıyor?Az az emiyor benim kız pek iştehsız.Keşke biraz iştahlı olsa şöyle 15 dk emse nerdeeeBu ay 800 gr da zor alır bu emmeyle.İnşallah çooook büyümüştür oğluşun.
Sağmak bana zor gelmiyor artık ya da hiç emziremediğim için emzirmenin rahatlığını bilmiyorum. Minimum 2 saat maksimum 3,5 saat arayla sağıyorum. Genelde 2,5 saatte bir oluyor. Günde toplam 1200-1300 cc civarı sağıyorum. Oğluşum günde toplam 6 kez 180'er cc alıyor, fazlasını şokluyorum canım. Günlük miktar zamanla artıyor, hep yetecek kadar çıkıyor çok şükür.
Bugün gittik kontrole, kilomuz 6190 gr, boyumuz 62 cm çıktı. Yani bu ay 490 gr almış ve 3 cm uzamış oğlum, ebe gelişimi güzel dedi. Zaten bundan sonra kilosu pek artmayacakmış, boyu uzamaya başlayacakmış.
Kilo alımları bize az geliyor ama normalmiş canım. O yüzden biz ne kadar tosuncuk olsunlar istesekte sağlıklı olsunlar yeter canım.
Kızınla sevgiyle kal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?