Bebek Beslenmesi 2-3 aylık bebeği olup süt sağanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

busealeyna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
39
0
86
Aydın
2.5 aylık kızım var arkadaşlar.bebeğim 2 aylıkken emdikten 1,5 saat sonra sağdığımda 2 memeden 110 cc çıktı.Zaten kızım tekrar acıkmış oluyor işe başladığımda nasıl sağıp bırakacağım bilemiyorum.Sizler sağdığınızda kaç cc çıkıyor?İşe bbaşlayıp sağanlar ne zamanlarda sağıyorsunuz?Moralim bozuluyor.İşe başladığımda mama vermek istemiyorum.
Birde çıkan süt miktarı az geldi bana.O kadar yetermiki 2.5 aylık çocuğa.Saat başı memenin birisini emiyor.Uyuduğu zamanda güzelce 4-5 saat uyuyor geceleri.Gündüzde öğle saatlerinde 3 saatlik bir uyku yapıyor diğerleri şekerleme tarzında oluyor.fikirlerinize ihtiyacım var.

2.5 aylık kızım var arkadaşlar.bebeğim 2 aylıkken emdikten 1,5 saat sonra sağdığımda 2 memeden 110 cc çıktı.Zaten kızım tekrar acıkmış oluyor işe başladığımda nasıl sağıp bırakacağım bilemiyorum.Sizler sağdığınızda kaç cc çıkıyor?İşe bbaşlayıp sağanlar ne zamanlarda sağıyorsunuz?Moralim bozuluyor.İşe başladığımda mama vermek istemiyorum.
Birde çıkan süt miktarı az geldi bana.O kadar yetermiki 2.5 aylık çocuğa.Saat başı memenin birisini emiyor.Uyuduğu zamanda güzelce 4-5 saat uyuyor geceleri.Gündüzde öğle saatlerinde 3 saatlik bir uyku yapıyor diğerleri şekerleme tarzında oluyor.fikirlerinize ihtiyacım var.

Canım ben sadece sağarak veriyorum sütümü, meme tutmuyor sıpam. 2 saatte bir sağdığımda 130-150 cc civarı çıkıyor. Oğlum zaten 2-3 saatte bir 150 cc içiyor. Hiç mama vermiyorum.
Bu arada 2.ayımızı doldurmamıza 1 hafta kaldı. Doğum kilosu 3.250 gr'dı, ilk ayın sonunda 4.990 gr'dı. Haftaya tekrar tartılacağız bakalım bu ay ne kadar kilo almışız.
Şuan için 3 saatte bir 120-150 cc içmesi yeterli bence canım.

İş durumuna gelince; canım bence sadece 1 günlüğüne biraz mama ağırlıklı doyur. O gün sende 2 saatte bir sağıp buzdolabına koyarsın, sonraki günlerde o sağdığın sütü bebişin yedikçe sende tekar taze süt sağar dolaba koyarsın aynı şekilde. Önceden hazır bulundursan sütü hem stres yapmaz rahat olursun, rahat oldukça da sütün artar. Ben bir günlük sütü dolapta sürekli hazır bulunduruyorum canım.

Sana kolay gelsin, inşallah kısa sürede yoluna koyarsın.

Kocaman bir maşallllllaaaahhhhh bebişine canım.Ne de güzel kilo almış.Bu ay tartıldığınızda da buraya yazarmısın ne kadar çok merak ettim.Bu miktar sütle 2 aylık nekadar kilo almıştır acaba.Çok rahatlattın beni 2 saat dolduğunda sağsam 120-130 çıkardı büyük ihtimalle.Doyurdurduktan sonra sağım yapmıyorsun tabi sen.Emzirenler doyurunca sağıyormuş sanırım.Benim meme fosluyor süt çıkmazki :)

benim kizimin 2aylik olmasina 17gun var..ben normalde sagmiyorum ama bu aksam gidicegimiz bir davet var onun icin sagdim..benim bir gogusten 20dakka da 60cc geliyor ama 3saatte bir aciktigi icin 60cc yetmiyor 150cc anca yetiyor benim kizima..sadece dun 20dakkalik sagdigimda 90cc geldi..esasinda sütüm bayagi iyi doktorumuzda ayni seyi soyledi..dogum kilosu 2798 di 1 hafta sonra 2550 ye dustuk sonra ilk ay kontrolunde 3730 olduk..simdi herhalde 4kg 4200kg olmustur..
Bende ise normalde 5.ayim bitince baslicam ama 1a yda ucretsiz izin alicam bu sagma islemi beni cok geriyor cnk..ve kizim tek gogusten doymadigi icin de diger gogusude verme durumunda kaliyorum ve bu yuzden rahat sagamiyorum..

bu gece kızım uyuduktan sonra sağıp denesem mi merak ettim acaba değişim oldumu süt miktarında.tam 2 aylık değildi kızım sağdığımda.neredeyse 1 aya yakın oldu.zamanla değişmiş olabilir belki.Ama yinede gündüz yetmez bence.

Kocaman bir maşallllllaaaahhhhh bebişine canım.Ne de güzel kilo almış.Bu ay tartıldığınızda da buraya yazarmısın ne kadar çok merak ettim.Bu miktar sütle 2 aylık nekadar kilo almıştır acaba.Çok rahatlattın beni 2 saat dolduğunda sağsam 120-130 çıkardı büyük ihtimalle.Doyurdurduktan sonra sağım yapmıyorsun tabi sen.Emzirenler doyurunca sağıyormuş sanırım.Benim meme fosluyor süt çıkmazki :)

Yazarım tabi ki, inan bende çok merak ediyorum.
Evet ben emziremediğim için dolu memeyi sağıyorum zaten. Emzirenler daha çok süt olsun bir de memede kalıp rahatsızlık vermesin diye önce emzirip sonra sağıyor canım.

bu gece kızım uyuduktan sonra sağıp denesem mi merak ettim acaba değişim oldumu süt miktarında.tam 2 aylık değildi kızım sağdığımda.neredeyse 1 aya yakın oldu.zamanla değişmiş olabilir belki.Ama yinede gündüz yetmez bence.

Olabilir tabi, birde her sağdığında aynı rakam çıkmayabilir zaten. Dinlenme durumun, yediklerin vs. onlar da değiştirir miktarını.

Ya şu mikta olayına çok takığım.Çünkü ilk çocuğumu hiç emziremedim.Az gelirde bebeğim vazgeçer diye ödüm kopuyor valla.Meme başları yara oldu doğumdan sonra kanaya kanaya emzirdim.Parça koptu resmen sağdım verdim göğsün birini.Mastit oldum sütüm çok azaldı bitme noktasına geldi kahroldum.O ağrılı memelerle hem emzirdim hem sağdım iyileştim ve sütüm geri geldi ÇOK ŞÜKÜR BUGÜNÜMÜZE.Rabbim yardım etti duydu feryadımı.İnşallah emzirmeye devam edebilirim bundan sonra başka sorun çıkmasın istiyorum.

Dumaam nerelerdesin.Hani bebişinin kilosunu yazacaktın.Nasıl gidiyor iyimi ilk ay gibi.İnşallah yine güzel kilo almıştır canım.

Dumaam nerelerdesin.Hani bebişinin kilosunu yazacaktın.Nasıl gidiyor iyimi ilk ay gibi.İnşallah yine güzel kilo almıştır canım.

İyiki başlığı güncelledin canım. Hep aklımdaydın, ama kullanıcı adını ve başlığın adını unuttuğum için başlığı bulamadım. Geçen ayın 28'inde 2 ay 5 günlükken gittik. kilomuz 5700 gr çıktı, boyumuz 59 cm. Doğum kilosu 3250 ve boyu 50 cm'di.
Bu arada biz hala sağıyoruz ve yine sadece anne sütü alıyoruz. Bu hafta çarşamba 3. ayının kontrolü için gideceğiz, başlığı görünce tekrar yazarım. Geçen pazar 3. ayımızı doldurduk.
Çok şükür herşey yolunda, uykularımız düzene girdi. Herşey güzel gidiyor.
Sen nasılsın canım? Bebişin nasıl?

İyiki başlığı güncelledin canım. Hep aklımdaydın, ama kullanıcı adını ve başlığın adını unuttuğum için başlığı bulamadım. Geçen ayın 28'inde 2 ay 5 günlükken gittik. kilomuz 5700 gr çıktı, boyumuz 59 cm. Doğum kilosu 3250 ve boyu 50 cm'di.
Bu arada biz hala sağıyoruz ve yine sadece anne sütü alıyoruz. Bu hafta çarşamba 3. ayının kontrolü için gideceğiz, başlığı görünce tekrar yazarım. Geçen pazar 3. ayımızı doldurduk.
Çok şükür herşey yolunda, uykularımız düzene girdi. Herşey güzel gidiyor.
Sen nasılsın canım? Bebişin nasıl?[/QUOTE]

bizim doğum kilomuz 3360 51 cm boy
1 aylık 4200 gr ve 54 cm boy 2 ay 2 günlük 5300 gr ve 59 cm boy 3 aylık 6100 gr boyu sormayı unuttum 800 gr az gelince onu sordum normalmiş.biran çok üzüldüm eyvah süt yetmiyor diye.her ay 1 kilo alacak sanıyordum 4 ay boyunca.Gelişimi güzel dediler rahatladım biraz.Zaten süt azmı diye düşünüp duruyordum.Memeye yatırır yatırmaz bağırmaya başlıyor kendini geri atıyordu emmeye yanaşmıyordu kafama takılıyordu.Bu forumda bu dönemlerde bebişlerin böyle yaptığını anladım.Kızım iyi çok şükür.Senin oğlandı değilmi oğluşun bu ay nasıl bakalım yarın belli olur.İnşallah güzel güzel büyüyordur.Rabbim sağlık versin inaşalllahhh.Ben iyiyim sen nasılsın canım?

bizim doğum kilomuz 3360 51 cm boy
1 aylık 4200 gr ve 54 cm boy 2 ay 2 günlük 5300 gr ve 59 cm boy 3 aylık 6100 gr boyu sormayı unuttum 800 gr az gelince onu sordum normalmiş.biran çok üzüldüm eyvah süt yetmiyor diye.her ay 1 kilo alacak sanıyordum 4 ay boyunca.Gelişimi güzel dediler rahatladım biraz.Zaten süt azmı diye düşünüp duruyordum.Memeye yatırır yatırmaz bağırmaya başlıyor kendini geri atıyordu emmeye yanaşmıyordu kafama takılıyordu.Bu forumda bu dönemlerde bebişlerin böyle yaptığını anladım.Kızım iyi çok şükür.Senin oğlandı değilmi oğluşun bu ay nasıl bakalım yarın belli olur.İnşallah güzel güzel büyüyordur.Rabbim sağlık versin inaşalllahhh.Ben iyiyim sen nasılsın canım?

Aşağı yukarı aynıymış benimkiyle kilo alımı-uzaması. Standartlara göre aslında önde bile sayılırlar canım. Evet 600 ile 1000 gr alması nromal karşılanıyormuş, 800 gr gayet iyi bence.
O geri atma durumu bizdede oluyor, aç olmasına rağmen biberonla savaşıyor, kayış gibi oluyor.
Evet canım benimki oğlan, inşallah herşey iyi gidiyordur.
Çok tatlılar ama ya, insan doyamıyor, allah hepsini korusun inşallah.
Bende iyiyim, artıl daha az yoruluyorum. Alıştım galiba. Gece ve gündüz uykularımız da allaha şükür düzene girdi, biraz daha rahatım.
Yarın öğreneceğiz bakalım küçük beyin gelişimini, hafta içi yazmaya çalışırım canım.
Kendine ve kızına iyi bak, sevgiyle kalın.

Daha rahat olmana sevindim.Biz emme savaşlarında çok zahmet çekiyoruz dönem dönem savaş yapıyor resmen.Her zaman sağarak vermek çok zor olsa gerek azmini takdir ediyorum.Kaç saat arayla sağıyorsun canım ve bu ay bir sağımda ne kadar süt elde ediyorsun?Miktar değişiyormu zamanla aynı mı kalıyor?Az az emiyor benim kız pek iştehsız.Keşke biraz iştahlı olsa şöyle 15 dk emse nerdeee :( Bu ay 800 gr da zor alır bu emmeyle.İnşallah çooook büyümüştür oğluşun.

Daha rahat olmana sevindim.Biz emme savaşlarında çok zahmet çekiyoruz dönem dönem savaş yapıyor resmen.Her zaman sağarak vermek çok zor olsa gerek azmini takdir ediyorum.Kaç saat arayla sağıyorsun canım ve bu ay bir sağımda ne kadar süt elde ediyorsun?Miktar değişiyormu zamanla aynı mı kalıyor?Az az emiyor benim kız pek iştehsız.Keşke biraz iştahlı olsa şöyle 15 dk emse nerdeee :( Bu ay 800 gr da zor alır bu emmeyle.İnşallah çooook büyümüştür oğluşun.

Sağmak bana zor gelmiyor artık ya da hiç emziremediğim için emzirmenin rahatlığını bilmiyorum. Minimum 2 saat maksimum 3,5 saat arayla sağıyorum. Genelde 2,5 saatte bir oluyor. Günde toplam 1200-1300 cc civarı sağıyorum. Oğluşum günde toplam 6 kez 180'er cc alıyor, fazlasını şokluyorum canım. Günlük miktar zamanla artıyor, hep yetecek kadar çıkıyor çok şükür.
Bugün gittik kontrole, kilomuz 6190 gr, boyumuz 62 cm çıktı. Yani bu ay 490 gr almış ve 3 cm uzamış oğlum, ebe gelişimi güzel dedi. Zaten bundan sonra kilosu pek artmayacakmış, boyu uzamaya başlayacakmış.
Kilo alımları bize az geliyor ama normalmiş canım. O yüzden biz ne kadar tosuncuk olsunlar istesekte sağlıklı olsunlar yeter canım.
Kızınla sevgiyle kal.

Sağmak bana zor gelmiyor artık ya da hiç emziremediğim için emzirmenin rahatlığını bilmiyorum. Minimum 2 saat maksimum 3,5 saat arayla sağıyorum. Genelde 2,5 saatte bir oluyor. Günde toplam 1200-1300 cc civarı sağıyorum. Oğluşum günde toplam 6 kez 180'er cc alıyor, fazlasını şokluyorum canım. Günlük miktar zamanla artıyor, hep yetecek kadar çıkıyor çok şükür.
Bugün gittik kontrole, kilomuz 6190 gr, boyumuz 62 cm çıktı. Yani bu ay 490 gr almış ve 3 cm uzamış oğlum, ebe gelişimi güzel dedi. Zaten bundan sonra kilosu pek artmayacakmış, boyu uzamaya başlayacakmış.
Kilo alımları bize az geliyor ama normalmiş canım. O yüzden biz ne kadar tosuncuk olsunlar istesekte sağlıklı olsunlar yeter canım.
Kızınla sevgiyle kal.[/QUOTE]

Oğlunu gelişiminin güzel olmasına çok sevindim.Maşallah ona.geçen hastanede bir arkadaşla karşılaştım doktor mama takviyesine hemen başla dedi diye söyledi.Morali bozulmuş tabiki.Senin gibi sütünü sağarak veren bir anne büyük takdiri hakediyor mama vermemek için azimle saatlere uyarak sağıyorsun ne güzel.Mama vermesi gereken arkadaşın göğüsleri yara olmuş canı acıyınca düzenli emzirememiş.Çabuk pes edince bebişede mama vermek zorunda kalacak tabiki.Oğlun saat başı 45 cc içmiş gibi oluyor yani.Benim kızda öyle.Sık sık emiyor ama az az emiyor.Ne yapalım canları sağolsun sağlıklı olsunlar inşallah. Teşekkürler bilgilerin için canım.

Kızınla sevgiyle kal.

Oğlunu gelişiminin güzel olmasına çok sevindim.Maşallah ona.geçen hastanede bir arkadaşla karşılaştım doktor mama takviyesine hemen başla dedi diye söyledi.Morali bozulmuş tabiki.Senin gibi sütünü sağarak veren bir anne büyük takdiri hakediyor mama vermemek için azimle saatlere uyarak sağıyorsun ne güzel.Mama vermesi gereken arkadaşın göğüsleri yara olmuş canı acıyınca düzenli emzirememiş.Çabuk pes edince bebişede mama vermek zorunda kalacak tabiki.Oğlun saat başı 45 cc içmiş gibi oluyor yani.Benim kızda öyle.Sık sık emiyor ama az az emiyor.Ne yapalım canları sağolsun sağlıklı olsunlar inşallah. Teşekkürler bilgilerin için canım.[/QUOTE]

Evet canım aşağı yukarı öyle oluyor, zaten meme emseydi benimki de saat başı emerdi herhalde. Arkadaşa üzüldüm, inşallah sütünü vermeye devam edebilir.
Rica ederim bu arada.

Back