2-2.5 yaş kreş ve iş hayatı

Kralice55

🅴🅱🆂♡
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
1.860
1.752
133
34
Selamlar.
Başlıktan da anlaşıldığı üzere yaz sonuna doğru kreşe verme zorunluluğum var şuan 1 yıllık ücretsiz izindeyim temmuz sonu bitecek iznim.
Ağustosta'da tam 2 yaşında olacak oglum.O kadar kafam karışık ve tedirginim ki nasıl olacak eşim ve benim mesai saatlerimiz,oglumun uykusuzluğu,uykuyu sevmemesi,kreşte nasıl bir ortam olacak nasil davranıyorlar, haberlerde izlediklerimiz...
Şimdiden çok düşünüyorum.Ya vururlarsa,hırpalarlarsa gelip anlatabilirmi ki derdini o yaş grubu yani şuan daha henüz 15 aylık o zaman nasıl oluyorlar
Sabah işe ben daha erken kalkıp gidiyorum benim mesai saatim sabahcı oldugumda daha erken mesela eşim nasıl giydirecek üstünü başını hazırlayacak onu bırakacak Daha bezini almışlıgı bile yok.Suan icin meme emiyor hala mamayı bıraktık.Aşırı meme bağımlısı 2-3 aya bıraktırmayı düşünüyorum ama bez olayı zor biraz sanirim.Bezli bebeklerde nasıl yol izleniyor?
Benim durumumda olanlardan tavsiye bekliyorum sizler neyaptiniz süreç nasil ilerledi?
Normalde annemle kayinvalidem dönüşümlü bakacaklardi ama kayinvalidem bakamayacagini piskolojisinin elvermedigini söyledi saygi duyduk.7-8 ay baktı.Sonra ben ücretsiz izne ayrıldım.Annem de tek bakamıyor oda kanser atlatti. Emekli ama arada calısıyor.Kayinvalidem kabul etseydi dönüşümlü bakacaklardi.Simdi diyorum ki yarım gün kreşe vereyim yada haftanin 3 günü zaten hafta sonu yok pazar babasi izinli,haftanin bir günüde ben izinli kalan 2-3 günde annem bakacak.
Ama yarım gün mü daha mantıklı haftanın 3 günü mü bilemedim..
Birde fiyatlar değişiyormu saatler nasıl?
Bilenler tecrübesi olanlar bu konuda lütfen yazar mı??

Merhaba sürece yavaş yavaş hazırlamanız ve hazırlanmanız gerek. Baba şimdiden yavaş yavaş bişeyler yapıp dahil olmaya başlasın ki zamanı geldiğinde o da yardımcı olabilsin. Kreşlerde yarım gün, tam gün, ve 3 gün olarak günler var siz kendinize uygun olanını seçiyorsunuz. Fiyatlar buna göre değişkenlik gösteriyor. Tavsiyem oryantasyonu yarım saatten başlatıp yükseltip yarım güne getirmeniz. Bir de bu yaş grubu için imkanınız varsa 3 gün ama mümkün değilsede max yarım gün olmalı. Okulu çok detaylıca inceleyip öğretmenini iyice tanımalsınız gerçekten bazı okullarda çok çirkin şeyler olabiliyor. Siz en güzelini içinize sineni seçersiniz zaten. Şayet seçemezseniz de çocuk bunu duygu durumu olarak dışarı vururr bir şekilde ve sizde onda olan değişikliği fark edersiniz. Bezli alanlar var burdada ya yardımcı öğretmen ya da görevli temizlik ablaları bez temizliğini sağlıyorlar.

Ben de iznim bittiiği için haziranda baslayacagım. Cok karısık kafam.. suan 18 aylık ve oyun grubuna götürmeye basladım. Alıssın öyle ortamalra diye. Bnim kv bakmayacak canı istemşyor yada yarım gün bakarım bana getirin diyor e evi uzak kendi gelmiyor. Beni kanser ediyor. Annem sehir dısında zaten. O olsa bakardı of of. Ben her halükarda 2,5 tam sonra yarım gün gönderecektim. Bebeğim evde sıkılıyor tam dısarı cocugu. Gercekten sosyallesmeye ihtiyaç duyuyor yada evden dısarıya cıkmaya. Bakalım bende son çare yarım gün göndericem tam güne asla içim el vermiyor asla. 3 yasta tam gün montessori waldorfnyaklasımına sahip bi kreşe göndericem de 2 yaş çok erken.. vicdan azabı ileyim.

En azından 3 yasa kadar eve bakıcı gelse daha iyi olur . Çünkü kendilerini ifade edemiyorlar, çok fazla hastalaniyorlar toplu alanda, konfor alanları değişiyor,sabah erkenden kalkıyorlar vs vs.

Bakici gelecekse Evde kamera olmalı mutlaka ,bakiciya da kamerayı söylersiniz. Eğitici oyuncak kitap vs alırsınız, yemek uyku biraz oyun derken zaman geçer gider zaten.

Benim bebeğim de tam dışarı,gezme kuşu çok insancıl sevgi dolu bir çocuk ama tüm gün kreşe asla benimde gönlüm elvermiyor hele ki bu yaşta dediğiniz gibiBenim annemler çok yakın bana.Aslında bir nevi sosyalleşmeleri va içinde iyi birsey biraz araştırdım ayni yas grubunda kreşe verenlerden çok memnun kalanlar da var burda tabi önemli nokta kreş seçimi oda biraz şans,iyi araştırmak+maddiyat.O kadar düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorum ki anlatamam daha simdiden stresi bastı nasıl bırakır işime gücüme devam ederim orda ne yer ne içer sonuçta ondan büyük cocuklarda olacak dövmeye çalışırlar (çocuk sonuçta) aklım gidiyor Allah'ım inşallah hiç korktugumuz gibi olmaz.

Onu hic düşünmedim aslında kimi buluruz güvenebilirmiyiz öyle bir devirde yaşıyoruz ki.. Aslında arkadaşim annesini önerdi ama onlarda bizden uzakta.Zaten evinde bakmak istiyormuş.Offf gerçekten o kadar hassasim ki bu konuda ne yapacağımi bilmiyorum.

Bakıcıyı doktor önermedi bana. Emin misiniz hiç tv acmaycagından ve full ilgileneceğimden dedi. Kreş iyidir yarım gün iyi olur dedi. Benimde vicdan azabım var doğrusu ama bakalımalllah büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…