Arkadaslar selam.
Ben ameliyat oldum çıktım bile :) deli gibi korktum ağladım vazgeçtim dedim ama nihayetinde oldum ve kistlere geçici bir Elveda dedim. :)
İlk tup bebek tedavimde dondurulmus embriyolarim vardı bir dahaki adetim den sonra hemen denememiz lazim ki kist tekrarlamasin keza bir daha ameliyat olmayı düşünmek istemiyorum allahım esirgesin.doğumu bile normal yapcam o derece yani ama su aşamadan sonra normal de imkansız neyse tek bebis olsun da ben gene ameliyat olurum :)
Ameliyatım gayet başarılı geçti yumurtalık larım sapasağlam duruyo şu an sadece ameliyat yerimde ağrı var ama o kadar da olsun diyorum artık.dualarinizi esirgemeyin kızlar tedaviniZi sakin ha sakin ertelemeyelin ameliyatsa ameliyat ilaç ise ilaç.şu an o illet kistlerin içimde olmadığını bilmek bile süper bi his açıkçası :)
Herkese merhaba :)
On dakika kadar önce üye olmuş tazecik bir üyeyim.Buraya benim gibi yaşı küçük olup çikolata kistine sahip arkadaşları toplamak istiyorum.Napıyolar nediyolar merak ediyorum ve konuşmak istiyorum.Tabiki yaş farketmeksizin herkesin değerli yorumuna açığım.
Öncelikle ben yaklaşık 8 9cm çikolata kisti olan artık 20 yaşına basmış bir üniversite öğrencisiyim.Hic bir sikayetim olmadan tesadüfen rastladim bu şeye.Tosladimda diyebilirim.Kendisindende hiç mi hiç memnun olmadım.Allahtan bende hiç bir şikayete yol açmıyor.Simdilik... ilerde nelerle ugrasacagimi biliyorum.Bu sıkıntıyı çeken çoğu kişinin yaşadıklarını okudum durdum.
Ameliyat deniyor ama ben kaçıyorum.Cerrahpasada kontrol edelim dediler samatyada hadi ameliyat ol dediler kanunidede olma dediler yani her kafadan bir ses.bende bekliyorum.neyi bilmiyorum.Gecenin besi oglenin ikisi sabahin koru demeden düşünüyorum.Benimki bu şekilde sizlerinde paylaşımlarini bekliyorum.
Rabbim herkese şifa versin.[/QUOT
Mrb.çok geçmiş olsun.moralinin iyi olmasına sevindim.ben de ameliyat günü alicam bu hafta.canim sıkkın biraz.daha doğrusu duygusal hassaslik var.bu ikinci olucak.öncesinde laparoskopi olmuştum 6 yil önce.bu kez acık ameliyat olucam.yaş 35.koca adayıda yok su ara:) 6yil önce çok agladim çocuğum olmazmi diye.simdi daha rahatim. hem miyomlari hem çikolata kistimi alicaklar.umarim iyi geçer.bu arada soğan suyu da icmistim 3cm kuculmustu.ameliyat hemen olsun bitsin istiyorum.görüşürüz.hosckalinçok geçmiş olsun B bulbulabilirsen :) Nerde oldunuz, doktorunuz kimdi acaba? Rabbim sağlığınıza kavuşturmuş, hayırlısıyla bebişinizi de nasip etsin inşallah :)
merhaba kızlar benim de adetlerim çok şiddetli ağrılı geçiyo
doktor ultrasonla bakıyo bişey çıkmıyo. hormonlarım da normal.
bu endometriozis tanısı için ultrason yeterli değil mi???
ağrılarım korkutuyo artık bitene kadar süründürüyo beni.
Merhaba arkadaşlar,
Karolodsa ben de çikolata kist ile tanıştığımda 20 yaşındaydım ve tanışır tanışmaz hooop ameliyat ediverdiler beni :) doktor beni muayene eder etmez ertesi gün sabah ameliyat oldum.2 sene gayet güzeldi.yasmin kullandım adet düzenli ağrı yok herşey yolunda.ama bu hep böyle gitmeyecekti elbette.Nitekim bıraktım hapı.su an 1 senelik evliyim.Ve evliliğimin 6.ayında falan doktora gittiğimde hoopp benimkiler gene orada çıkıvermiş :) çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz eşimle.Doktor ameliyat dedi ancak ameliyatı da pek istemedim.Ağrım sızım yoktu adet gecikmesi had safhadaydı ama.Neyse biz bi tüp bebek yapalım dedik.Madem kist var bebek olmuyo e bebek olursa da kist küçülecekse eğer deneyelim dedik.ve mutsuz son.maalesef olmadı.tam biraz biraz kendimi toparladım derken adetim 18 gün gecikti geçen ay.Sonra oldum neyse ki ama bir ağrı var bende..sabah kalkıp işe gidemedim öyle söyleyim.Ağrı geçmiyor bir türlü.Doktora gittik.benim bir tanesi olmuş 7 cm diğerleri de 2 cm civarı.Doktor artık sizi ameliyat edelim dedi..Ağrınız da var madem.8 gün sonra ameliyatım var.dualarınızı esirgemeyin.Zor bi hastalık mı.evet zor..ama bu hastalıkla çocuk sahibi olmak imkansız değil.Çikolata kiste rağmen kendiliğinden hamile kalan bir çok arkadaşımız da var.Tüp bebekle hamile kalan niceleri var.Rabbim doğru zamanda ol dedikten sonra herşey olur.Mühim olan sabretmek.Tabiki sabrının tükendiği anlar olmuyor mu insanın.Hem de nasıl.Bazen öyle bir hal içerisinde oluyorum ki kendime yabancılaşıyorum.Tavsiyem mutlaka 2 ayda bir doktoruna git,takiplerini yaptır evlenince de belli bir süre sonra vakit kaybetmeden tüp bebek aşılama vs. başla derim.
Arkadaslar selam.
Ben ameliyat oldum çıktım bile :) deli gibi korktum ağladım vazgeçtim dedim ama nihayetinde oldum ve kistlere geçici bir Elveda dedim. :)
İlk tup bebek tedavimde dondurulmus embriyolarim vardı bir dahaki adetim den sonra hemen denememiz lazim ki kist tekrarlamasin keza bir daha ameliyat olmayı düşünmek istemiyorum allahım esirgesin.doğumu bile normal yapcam o derece yani ama su aşamadan sonra normal de imkansız neyse tek bebis olsun da ben gene ameliyat olurum :)
Ameliyatım gayet başarılı geçti yumurtalık larım sapasağlam duruyo şu an sadece ameliyat yerimde ağrı var ama o kadar da olsun diyorum artık.dualarinizi esirgemeyin kızlar tedaviniZi sakin ha sakin ertelemeyelin ameliyatsa ameliyat ilaç ise ilaç.şu an o illet kistlerin içimde olmadığını bilmek bile süper bi his açıkçası :)
Bulbulabilirsen
Merhabaaa :) oncelikle coooookca gecmis olsunn ah o agrilardan bende az cekmedim ama simdi zero p diye bi agri kesiciyle rahatliyorum cok şükür demek sizde erken yaşta tanistiniz bununla merak ediyorum ameliyat oldugunuz icin hic pişman oldunuz mu yumurtalik rezerviniz azaldi mi. Iste benim en buyuk korkumda bu aldiricaksin ama tamamen kurtulamicaksin ustune tekrarlancak ve yine basa dönmüş olucaksin.madem oyle bana bi etkiside yok e evlenene kadar yasayalim beraberce kistimle diyorum:) bu kist sayesnde erken evlenmeye karar verdim diyebilirim hemen calismalar filan :) inşallah en kisa zamanda bebeginizi seversiniz. Allahtan ümit kesilmez ilk seferde olmayabilir ikincide olur ucuncude olur yeter ki ol desin bugun doktora gittigimde birisiyle konustum ve dorduncude hamile kaldigini soyledi o kadar ornekler var ki. İnşallah ameliyatiniz çok güzel geçer ve hemen sonrasinda hamile kalırsıniz bu güzel umudunuzu kaybetmeyin bizlerede örnek oluyorsunuz :)
On dakika kadar önce üye olmuş tazecik bir üyeyim.Buraya benim gibi yaşı küçük olup çikolata kistine sahip arkadaşları toplamak istiyorum.Napıyolar nediyolar merak ediyorum ve konuşmak istiyorum.Tabiki yaş farketmeksizin herkesin değerli yorumuna açığım.
Öncelikle ben yaklaşık 8 9cm çikolata kisti olan artık 20 yaşına basmış bir üniversite öğrencisiyim.Hic bir sikayetim olmadan tesadüfen rastladim bu şeye.Tosladimda diyebilirim.Kendisindende hiç mi hiç memnun olmadım.Allahtan bende hiç bir şikayete yol açmıyor.Simdilik... ilerde nelerle ugrasacagimi biliyorum.Bu sıkıntıyı çeken çoğu kişinin yaşadıklarını okudum durdum.
Ameliyat deniyor ama ben kaçıyorum.Cerrahpasada kontrol edelim dediler samatyada hadi ameliyat ol dediler kanunidede olma dediler yani her kafadan bir ses.bende bekliyorum.neyi bilmiyorum.Gecenin besi oglenin ikisi sabahin koru demeden düşünüyorum.Benimki bu şekilde sizlerinde paylaşımlarini bekliyorum.
Rabbim herkese şifa versin.
Rabbim herkese şifa versin.
Arkadaşım kistin bağırsağa yapışık olduğunu nasıl anlıyor Dr? Ultrasonda görünüyormuMerhaba öncelikle şifalar diliyorum herkese,
19 yaş ve endometriozis konusunu görünce ilgimi çekti çünkü ben de bu hastalıkla ilk olarak 19 yaşında tanışmıştım. Bekardım ve şoka girmiştim. 1-2 doktora gittim teyit etmek için ama şu günkü gibi bilinçli değildim. Ve tıp bu kadar ilerlememişti :) Hemen ameliyat dediler oldum. Yorumlarda bir arkadaş yazmış 1 adette tekrarlayanlar var diye. işte onlardan biriyim. İlk ay kontrolde tekrarlamış dediler. Bir daha şoka girdim.
Doktor herhalde iyi temizleyemedi filan dedim. Başka bir doktora gittim. (hala onunlayım) 1 sene sonra ameliyat oldum. Yine tekrarladı :) 2 ameliyat ile birlikte yumurtalıklar epey hırpalandı ve yumurta rezervim düştü tabi. 16 sene oldu hala uğraşıyorum. Yıllar içerisinde kanıksadım durumu. Çok okudum ve araştırdım. Ve tabi bu hastalık ile mücadele eden çok kişi tanıdım. Diğer arkadaşların da dediği gibi her kişide farklı yansımaları var. Ben en son 8cm kist ile yaklaşık 1.5 sene dolaştım. Şükür ki hiç ağrım yoktu, yoksa dayanamazdım. Bağırsağıma yapışık olduğu halde sorun yaşamıyordum. Doktorum bu durumdaki kistleri olanlar tuvalete bile çıkamıyor diyordu. Allaha şükür yıllardır hasta olmama ve 3 kez ameliyat olmama rağmen dayanılmaz ağrılar çekmedim.
İyi ve güvenebileceğin bir doktor bulman çok önemli gerçekten. Çünkü tüm kadın doğum uzmanları aynı zamanda operatör, yani ameliyat yapabiliyorlar. Ama endometriozis ameliyatı sıradan bir ameliyat değil. Yumurtalığı korumaya yönelik, usta ellerin yapabileceği bir ameliyat. Dolayısıyla en dometrizis vakalarına kafa yoran bir hekim bulmanı dilerim.
Acil şifalar dileği ile...
Arkadaşım kistin bağırsağa yapışık olduğunu nasıl anlıyor Dr? Ultrasonda görünüyormu
Evliyim arkadaşım. O zaman yapışıklık olsa hem alttan ultrasonla hemde renkli ultrasonda görünürdü o zamanpoyrazya bekar olmayanlarda ultrasonda anlayabiliyorlar.yaşadığın sıkıntı çoksa ordanda anlasilabilir.mesela bağırsak sorunları,kasık agrıları vs.iyi bir doktor olmali.
Evliyim arkadaşım. O zaman yapışıklık olsa hem alttan ultrasonla hemde renkli ultrasonda görünürdü o zaman
selam, tabi ultrasonda anlaşılıyor. Benim her gittiğim doktor bağırsağı da zedelemeden ameliyat gerekiyor demişti. Dolayısla iyi bir doktor bulmak çok önemli.Arkadaşım kistin bağırsağa yapışık olduğunu nasıl anlıyor Dr? Ultrasonda görünüyormu
Hepimize acil şifalar arkadaşımselam, tabi ultrasonda anlaşılıyor. Benim her gittiğim doktor bağırsağı da zedelemeden ameliyat gerekiyor demişti. Dolayısla iyi bir doktor bulmak çok önemli.
Acil şifalar, sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?