19 YAŞ VE ENDOMETRIOZIS(çikolata kisti)

Serin06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
12
5
86
29
Herkese merhaba :)
On dakika kadar önce üye olmuş tazecik bir üyeyim.Buraya benim gibi yaşı küçük olup çikolata kistine sahip arkadaşları toplamak istiyorum.Napıyolar nediyolar merak ediyorum ve konuşmak istiyorum.Tabiki yaş farketmeksizin herkesin değerli yorumuna açığım.
Öncelikle ben yaklaşık 8 9cm çikolata kisti olan artık 20 yaşına basmış bir üniversite öğrencisiyim.Hic bir sikayetim olmadan tesadüfen rastladim bu şeye.Tosladimda diyebilirim.Kendisindende hiç mi hiç memnun olmadım.Allahtan bende hiç bir şikayete yol açmıyor.Simdilik... ilerde nelerle ugrasacagimi biliyorum.Bu sıkıntıyı çeken çoğu kişinin yaşadıklarını okudum durdum.
Ameliyat deniyor ama ben kaçıyorum.Cerrahpasada kontrol edelim dediler samatyada hadi ameliyat ol dediler kanunidede olma dediler yani her kafadan bir ses.bende bekliyorum.neyi bilmiyorum.Gecenin besi oglenin ikisi sabahin koru demeden düşünüyorum.Benimki bu şekilde sizlerinde paylaşımlarini bekliyorum.
Rabbim herkese şifa versin.

Merhaba ; oncelikle gecmiş olsun .. bende gecen seneye kadar cıkolata kistinden haberdar degıldım , evlendım ve cocuk konusunda sıkıntı olunca sağ yumurtalıkta 3 cm cıkolata kisti oldugunu ogrendım 1.5 senedirde cocuk sahıbı henuz olamadım , 1 tüp bebek denemem var tuttu ama erken kayıp yaşadım kürtaj oldum .. Allah a sukur bana da adet agrılarımın şiddetli olması dısında her hangi bir sorun yasatmadı .. Ama cıkolata kistinin buyuklugune baglı acile kaldırılan cok insan var .. sana tavsıyem bunu onemse ve pesını bırakma.. Ben bekarken bunu bılıyor olsaydım tedavı olur belkıde ılk ayımda cocuk sahıbı olabılırdım .. Laparaskopi cogu doktor onermıyor rezervi azalttıgı ıcın ama senın buyuklugunde bır kist için dusunebılırler .. Ama oncelıkle ılaclarla kucultmeye gıtmenı onerırım evlenene kadar . . Canını sıkma cocuk sahıbı olmakta bıraz zorluk cıkarıyor ama olumcul bır rahatsızlık degıl sonucta ;) bununla ılk debemede hamıle kalabılen ınsanlarda cok ;) şansın bol olsun

Teşekkür ediyorum paylaşımınız için :)
Bir doktorum bana bu konuda şanslı olduğumu söylemişti hem bu kadar büyük hemde şikayetin yok kendini şanslı saymalisin demisti. Yumurtaliklarinda 2 3 cm kisti olan bi hastasinda kist bagirsaklarada yapıştıgi icin hem cerrahi hem kadin dogum ameliyati olacağı icin zor olduğunu söylemişti. Tehlike o zaman oluyormuş. Size mr rahim filmi gibi şeyler yapıldı mı acaba herhangi bir tedavi filan? Dediginiz gibi bende cok sey okudum bu acile kaldirilmayla ilgili bende doktora bu kistin patlamasi gibi bir şeyler sorduğumda da bana apandistte patlayabilir onu da alalim böbreğinde tasta olabilir onuda alalim o zaman gibisine laf etmişti. Boyutun onemli olmadığı yalnızca şikayetlerin önemli olduğunu söylemişti. Açıkçası pek guvenemedim ve halada guvenebilecegim birisini bulamadım. Sizede çok çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte sağlıklı evlatlariniz olur. :)

Benimde toplamda 10 cm çikolata kistlerim. Ikı yıldır uğraşıyorum doktorlar,hastaneler,tetkikler... En iyi doktorlarada gittim,devlet hastanesinden tut özel profesörler vs. Bana bebek önerdiler ameliyatı kesınlıkle önermediler. Devlette gittiğim doktor yumurtalıkların kangren olur işlevini kaybeder ameliyat gunü al hemen dedi :)) şimdi gülüyorumda ilk zamanlar çok korktum ve felaket senaryoları yazan doktorlardan dolayı psikolojim alt üst oldu. Benim sana tavsiyem,evlenene kadar doğum kontrol hapı kullanman. Uzun vadede küçülttüğünü söyleyenler var en azından daha büyümesinin engellersin.tabiki doktoruna danışarak başla.soğan suyu falan demicem bende işe yaramadı.
Kısacası canım ameliyat en son çare. Çünkü bu kisti senin vücudun üretiyor şimdi aldırsan en iyi ihtimalle birkaç yıl içinde tekrrarlıcak. Ameliyattan hemen sonra ilk adetle kisti tekrarlayan var. Ayrıca ameliyat sağlam yumurta dokusuna da zarar veriyor daha çok gençsin,rezervin azalır bunlar hep risk.

Iki yıldir 10 cm kistinizle yaşıyorsunuz demek bende ha patladi ha patlarsa gözüyle günümü gün ediyorum :) dogum kontrol haplari sizde ise yaradı mi peki. Bende soğan kürü yaptım hatta sevine sevine gitmiştim doktora küçüldün biliyorum diye diye baktım ki iki cm daha büyümüs. ameliyat taraftarı kesinlikle değilim dışarıdan bir işlem yumurtaliklari her türlü hirpalayacak. E dediginiz gibi aldirip bi kerede kurtulamiyosunda. Ama bu şekilde çocuk olmasıda pek imkanlı durmuyor yani bekleyip yapışıklik olusturmasini beklemek neden diyorum bazende. Of birsürü şeyi var. Allah bundan daha büyük sıkıntı vermesin. Sizede çokça geçmiş olsun :)

Teşekkür ediyorum paylaşımınız için :)
Bir doktorum bana bu konuda şanslı olduğumu söylemişti hem bu kadar büyük hemde şikayetin yok kendini şanslı saymalisin demisti. Yumurtaliklarinda 2 3 cm kisti olan bi hastasinda kist bagirsaklarada yapıştıgi icin hem cerrahi hem kadin dogum ameliyati olacağı icin zor olduğunu söylemişti. Tehlike o zaman oluyormuş. Size mr rahim filmi gibi şeyler yapıldı mı acaba herhangi bir tedavi filan? Dediginiz gibi bende cok sey okudum bu acile kaldirilmayla ilgili bende doktora bu kistin patlamasi gibi bir şeyler sorduğumda da bana apandistte patlayabilir onu da alalim böbreğinde tasta olabilir onuda alalim o zaman gibisine laf etmişti. Boyutun onemli olmadığı yalnızca şikayetlerin önemli olduğunu söylemişti. Açıkçası pek guvenemedim ve halada guvenebilecegim birisini bulamadım. Sizede çok çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte sağlıklı evlatlariniz olur. :)
Amin cok tesekkur ederım güzel temennin için .. Ameliyat sakın olma uzun surelı dogum kontrol hapı kullan evlenene kadar en azından buyumesını engellemıs olursun ;) ama oncelıkle ıyı bır doktor bul kendıne ve onun kontrolunde ilerle .. allah sanada ılerısı ıcın saglıklı hayırlı evlatlar nasıp etsin ;) gecmıs olsun tekrardan

Canım ben doğum kontrol hapı hiç kullanmadım. Tercih etmedim. Evli olduğum için korunmuyorum dediğin gibi gebelık biraz zor bu kistle. Ben tüp bebek yaptırıcam inşallah ilk seferde mutlu haberi alabilirim. Yapışıklık illaki oluyor. Az ya da çok. Bendede var hatta benim yumurtalıklar öpüşüyomus :)) böyle gülerek anlattığıma bakma yumurtlama günlerimde ve adet dönemimde sancıdan hastanelik oluyorum ve o ağrıyı tarif edemem. Ilk öğrendiğimde patlar diye bende çok korkuyordum fakat doktorum kolay kolay patlamaz korkma demişti hatta bi tanesi patlasa hiç değilse kurtulursun falan dedi :) her kafadan farklı ses çıkıyor bu donemde çok kafa karışıklığı oluyor ama patlaması biraz zor bi ihtimal.ilk zamanlar eğilip kalkarken bile aha patladı herhalde diyordum şizofrene bağlıyorsun:)) hiç korkma iyi bir doktor bul hapa başlarsın ve senede iki üç kerede kontrollerin yapılır önemli olan doktordan kopmamak. Çünkü riskli bir durum varsa ultrasonda anlaşılır ona göre belki ameliyat ardındanda evlenene kadar hap kullanırsın. Ama inşallah ameliyatım bir durumun olmaz.bekarlığından beri senın gibi kıstı olan ver sürekli hap kullanan bi arkadaşım var evlendi hapı bıraktı ve hamilen kaldı.doğumda kıstı aldırdı. Kıstı tekrarladı hapa devam etti şimdi ıkıncıye hamile.yani korkma ama ihmal edilecek bir hastalıkta değil.önce iyi bir doktor bul;)

Aminn :) çok tesekkur ederim Yakamoz5424

Sevgili baldantatli içimi nasıl rahatlattiniz anlatamam o arkadasiniza cok sevindim :) madem sansliymisim diyorum belki çocuk konusundada kader yuzume güler :) bende bir an evvel evlensem mi diyorum hazir bir koca adayida var :) hahah sizinde ilk seferde embriyonuz rahimle öpüşür inşallah diyeyim :) sağlıkli mi sağlıkli çocuklar nasip etsin Allahm :) bu hafta icinde yucel karaman faruk buyru erbil yağmur atif Akyol gibi arastirmalarim sonucunda çoğu kisinin memnun kaldığı doktorlara gitmeyi düşünüyorum bakalım onlar ne diyecek :)

Aminn :) çok tesekkur ederim Yakamoz5424

Sevgili baldantatli içimi nasıl rahatlattiniz anlatamam o arkadasiniza cok sevindim :) madem sansliymisim diyorum belki çocuk konusundada kader yuzume güler :) bende bir an evvel evlensem mi diyorum hazir bir koca adayida var :) hahah sizinde ilk seferde embriyonuz rahimle öpüşür inşallah diyeyim :) sağlıkli mi sağlıkli çocuklar nasip etsin Allahm :) bu hafta icinde yucel karaman faruk buyru erbil yağmur atif Akyol gibi arastirmalarim sonucunda çoğu kisinin memnun kaldığı doktorlara gitmeyi düşünüyorum bakalım onlar ne diyecek :)
Amin canim iyi dileklerin ici cok tesekkur ederim:) ben iki yikdir bekliyorum umarim sen istedigin vakit kavusursun bebegine. E tabi es adayinida degerlendir derim ama daha cok kucuksun. Erkek arkadasinada hastaligindan bahset bence. Her es anlayisli olmayabiliyo boyle durumlarda.en azindan sonradan uzulmemis olursun cunki inanki bu hastalikta saburla sefkatle yaninda olan elini tutan bi es insanin siginagi oluyor. Bana doktorum hastalik yoktur hasta vardir demisti.her hastalik her vucutta ayni etkileri yasatmiyor.kimisi sip diye hamile kalirken kimisi ugrasiyor ve sunu unutma nasipten otesi yok.birazda kismet bebek isi ;)

Başından beri benimle öğrendi herşeyi.Allahtan gelen bişey ve beraber sinanicaz ne olacaksa dedi. İnşallah anlayışı her anda her durumda azalmadan devam eder. Nasip işi... size sonuna kadar katılıyorum. Yinede Rabbim kimseyi anne olamamakla sinamasin. Pozitif yorumlariniz için teşekkür ederim.Neseniz bol olsun:)

Merhabalar bende foruma yeni üyelerden biriyim, 23 yaşında 8cm lik çikolata kistimle selamlıyorum hepinizi :) ameliyat olmak mı olmamak mı arasında gelip gidiyorum bende.. yalnız değilsiniz bilmenizi isterim :) sağlıklı günler :)

Merhaba bende seni cikolatamla selamliyorum hosgeldin :) doktordan geliyorum bende şu meşhur visenna denilen ilactan verdi doktor iki ay kullanicam küçülmeesi için ama bi yandanda Şubat tatiline ameliyat olacakmışm gibi hazırlık yapilmaya başlandı.Sen ne karar verdin ne kadar süredir kistin var. Kusura bakma biraz geç cevap oldu malum okullar açıldı :)

Merhaba arkadaşlar,
Karolodsa ben de çikolata kist ile tanıştığımda 20 yaşındaydım ve tanışır tanışmaz hooop ameliyat ediverdiler beni :) doktor beni muayene eder etmez ertesi gün sabah ameliyat oldum.2 sene gayet güzeldi.yasmin kullandım adet düzenli ağrı yok herşey yolunda.ama bu hep böyle gitmeyecekti elbette.Nitekim bıraktım hapı.su an 1 senelik evliyim.Ve evliliğimin 6.ayında falan doktora gittiğimde hoopp benimkiler gene orada çıkıvermiş :) çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz eşimle.Doktor ameliyat dedi ancak ameliyatı da pek istemedim.Ağrım sızım yoktu adet gecikmesi had safhadaydı ama.Neyse biz bi tüp bebek yapalım dedik.Madem kist var bebek olmuyo e bebek olursa da kist küçülecekse eğer deneyelim dedik.ve mutsuz son.maalesef olmadı.tam biraz biraz kendimi toparladım derken adetim 18 gün gecikti geçen ay.Sonra oldum neyse ki ama bir ağrı var bende..sabah kalkıp işe gidemedim öyle söyleyim.Ağrı geçmiyor bir türlü.Doktora gittik.benim bir tanesi olmuş 7 cm diğerleri de 2 cm civarı.Doktor artık sizi ameliyat edelim dedi..Ağrınız da var madem.8 gün sonra ameliyatım var.dualarınızı esirgemeyin.Zor bi hastalık mı.evet zor..ama bu hastalıkla çocuk sahibi olmak imkansız değil.Çikolata kiste rağmen kendiliğinden hamile kalan bir çok arkadaşımız da var.Tüp bebekle hamile kalan niceleri var.Rabbim doğru zamanda ol dedikten sonra herşey olur.Mühim olan sabretmek.Tabiki sabrının tükendiği anlar olmuyor mu insanın.Hem de nasıl.Bazen öyle bir hal içerisinde oluyorum ki kendime yabancılaşıyorum.Tavsiyem mutlaka 2 ayda bir doktoruna git,takiplerini yaptır evlenince de belli bir süre sonra vakit kaybetmeden tüp bebek aşılama vs. başla derim.

Merhaba bende seni cikolatamla selamliyorum hosgeldin :) doktordan geliyorum bende şu meşhur visenna denilen ilactan verdi doktor iki ay kullanicam küçülmeesi için ama bi yandanda Şubat tatiline ameliyat olacakmışm gibi hazırlık yapilmaya başlandı.Sen ne karar verdin ne kadar süredir kistin var. Kusura bakma biraz geç cevap oldu malum okullar açıldı :)

inşallah güzel sonuçlar alırsınız ilaçla :) bana doktorum desolet yazdı ama birkaç gün kullanıp bıraktım :KK43: soğan kürünü denemeye karar verdim, kimisi soğan kürüyle ilaç kullanmayın demiş o yüzden önce medikal deneme yapmak istedim soğan kürü bitince doktora gitmeyi düşünüyorum ya da ilaca tekrar başlamayı.. visenna nasıl birkaç gün kullandıktan sonra gözlemlerinizi paylaşır mısınız ? :KK16:

Merhaba arkadaşlar,
Karolodsa ben de çikolata kist ile tanıştığımda 20 yaşındaydım ve tanışır tanışmaz hooop ameliyat ediverdiler beni :) doktor beni muayene eder etmez ertesi gün sabah ameliyat oldum.2 sene gayet güzeldi.yasmin kullandım adet düzenli ağrı yok herşey yolunda.ama bu hep böyle gitmeyecekti elbette.Nitekim bıraktım hapı.su an 1 senelik evliyim.Ve evliliğimin 6.ayında falan doktora gittiğimde hoopp benimkiler gene orada çıkıvermiş :) çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz eşimle.Doktor ameliyat dedi ancak ameliyatı da pek istemedim.Ağrım sızım yoktu adet gecikmesi had safhadaydı ama.Neyse biz bi tüp bebek yapalım dedik.Madem kist var bebek olmuyo e bebek olursa da kist küçülecekse eğer deneyelim dedik.ve mutsuz son.maalesef olmadı.tam biraz biraz kendimi toparladım derken adetim 18 gün gecikti geçen ay.Sonra oldum neyse ki ama bir ağrı var bende..sabah kalkıp işe gidemedim öyle söyleyim.Ağrı geçmiyor bir türlü.Doktora gittik.benim bir tanesi olmuş 7 cm diğerleri de 2 cm civarı.Doktor artık sizi ameliyat edelim dedi..Ağrınız da var madem.8 gün sonra ameliyatım var.dualarınızı esirgemeyin.Zor bi hastalık mı.evet zor..ama bu hastalıkla çocuk sahibi olmak imkansız değil.Çikolata kiste rağmen kendiliğinden hamile kalan bir çok arkadaşımız da var.Tüp bebekle hamile kalan niceleri var.Rabbim doğru zamanda ol dedikten sonra herşey olur.Mühim olan sabretmek.Tabiki sabrının tükendiği anlar olmuyor mu insanın.Hem de nasıl.Bazen öyle bir hal içerisinde oluyorum ki kendime yabancılaşıyorum.Tavsiyem mutlaka 2 ayda bir doktoruna git,takiplerini yaptır evlenince de belli bir süre sonra vakit kaybetmeden tüp bebek aşılama vs. başla derim.

Allah yardımcınız olsun inşallah güzel geçer ameliyatınız ve kurtulursunuz tekrarlamaz bi daha :) Amh değeriniz nasıl inşallah iyidir Allah kucağınıza bebişinizi nasip etsin en hayırlı zamanınızda :KK39:

Zoey32 bende denedim sogan kürünü ama günde iki tane baş ağrısı yaptığı için 15 gün boyunca her aksam düzenli ictim bende olmadi aksine kontrole gittigimde bir cm daha büyümüştü ha bu kür büyüttü demiyorum bence büyüyeceği varmış sonucta her adet dönemi bu kisti tetikliyor büyümesi için.bende bi hafta sonra baslamak istiyorum bu haftaki donemim bittikten sonra ondan sonra paylasirim tabiki:) forumda okudugum kadariyla kimisine kilo aldirmis kimisini adetten kestiginden agresif yapmis kimisinde ates basmalari filan bakalim ben ne yaşayacağım :) inşallah sende soğan kürü işe yarar en güzeli doğal yollar sende kullanip muayene olduktan sonra yaz muhakkak :)

Bulbulabilirsen
Merhabaaa :) oncelikle coooookca gecmis olsunn ah o agrilardan bende az cekmedim ama simdi zero p diye bi agri kesiciyle rahatliyorum cok şükür demek sizde erken yaşta tanistiniz bununla merak ediyorum ameliyat oldugunuz icin hic pişman oldunuz mu yumurtalik rezerviniz azaldi mi. Iste benim en buyuk korkumda bu aldiricaksin ama tamamen kurtulamicaksin ustune tekrarlancak ve yine basa dönmüş olucaksin.madem oyle bana bi etkiside yok e evlenene kadar yasayalim beraberce kistimle diyorum:) bu kist sayesnde erken evlenmeye karar verdim diyebilirim hemen calismalar filan :) inşallah en kisa zamanda bebeginizi seversiniz. Allahtan ümit kesilmez ilk seferde olmayabilir ikincide olur ucuncude olur yeter ki ol desin bugun doktora gittigimde birisiyle konustum ve dorduncude hamile kaldigini soyledi o kadar ornekler var ki. İnşallah ameliyatiniz çok güzel geçer ve hemen sonrasinda hamile kalırsıniz bu güzel umudunuzu kaybetmeyin bizlerede örnek oluyorsunuz :)

Zoey32 bende denedim sogan kürünü ama günde iki tane baş ağrısı yaptığı için 15 gün boyunca her aksam düzenli ictim bende olmadi aksine kontrole gittigimde bir cm daha büyümüştü ha bu kür büyüttü demiyorum bence büyüyeceği varmış sonucta her adet dönemi bu kisti tetikliyor büyümesi için.bende bi hafta sonra baslamak istiyorum bu haftaki donemim bittikten sonra ondan sonra paylasirim tabiki:) forumda okudugum kadariyla kimisine kilo aldirmis kimisini adetten kestiginden agresif yapmis kimisinde ates basmalari filan bakalim ben ne yaşayacağım :) inşallah sende soğan kürü işe yarar en güzeli doğal yollar sende kullanip muayene olduktan sonra yaz muhakkak :)

yazarım tabi ki, forumdaki herkes şifa bulsun inşallah hep dua ediyorum hep takipteyim :KK54: sizin kaç cm kistiniz ? visanne yi bana yazmadı hiç bir doktorum, başka bir doktora daha gitmeliyim en iyisi, doktor önemli :)

Yaklasik 9 10 cm :) sogan küründen sonra kontrole gittiginde konusabilirsin aslinda istanbuldaysan capada ercan beyi tavsiye ederim dort kere dort farkli doktora gittim sonunda guvenebilecegim birini buldum :)
İnşallah Rabbim herkesin gönlüne göre versin

Arkadaslar selam.
Ben ameliyat oldum çıktım bile :) deli gibi korktum ağladım vazgeçtim dedim ama nihayetinde oldum ve kistlere geçici bir Elveda dedim. :)
İlk tup bebek tedavimde dondurulmus embriyolarim vardı bir dahaki adetim den sonra hemen denememiz lazim ki kist tekrarlamasin keza bir daha ameliyat olmayı düşünmek istemiyorum allahım esirgesin.doğumu bile normal yapcam o derece yani ama su aşamadan sonra normal de imkansız neyse tek bebis olsun da ben gene ameliyat olurum :)
Ameliyatım gayet başarılı geçti yumurtalık larım sapasağlam duruyo şu an sadece ameliyat yerimde ağrı var ama o kadar da olsun diyorum artık.dualarinizi esirgemeyin kızlar tedaviniZi sakin ha sakin ertelemeyelin ameliyatsa ameliyat ilaç ise ilaç.şu an o illet kistlerin içimde olmadığını bilmek bile süper bi his açıkçası :)

Back