• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 19 aylik ogluma tuvalet egitimine baslamak zorunda kaldim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Hatice27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
875
1
96
Fransa
oglumun pipisinde zarin altinda beyaz bi birikinti olmus (adina ne deniyo bilmiyorum). bu normalde erkek cocuklarinda olurmus genelde, banyoda acip temizlenmediginde. bende pek yapmadigim için olmus. normalde kendiliginden gecermis ama biz yakinda sunnet yaptirmak istiyoruz deyince dr temizlememiz gerek dedi.yoksa sunnet oldugunda iltihaplanip mikrop kapabilirmis. cuma gunu orasini temizledi.tabi biraz aci verici bir durum oldu.sonrasindada cisini yaparken yaniyodu.aci cekiyodu yavrum.o gece hiç bezine cis yapmadi korkusundan. ertesi gun bende bez baglamadim acitmasin diye.cis yapica zaman agliyodu, esimde banyoya goturtu orada cesme sesini duyunca tutamadi aglamadan yapti.ondan sonrakinde lazimliga oturttuk orada yapti derken bu gun iki kere lazimliga yapti bi kerede altina (altina yapmasi benim hatamdi, cocuk agladi ama ben anlamadim yemek sandalyesine oturttum yemek yedirmek için, yemege baslamadan saldi altina).cisini 2-3 saat tutuyo, ama tek sorunumuz lazimliga oturmak istemiyo, guzellikle aldatarak, bi kabin içine su koyup oyalayarak oturtmaya calisiyorum. baska nasil oyalayabilirim? neden oturmak istemiyo acaba? lazimlik soguktur diye bugun havluyu kestim onu ustune koydum, henuz oyleyken oturmadi uyaninca oturtcam bakalim bi faydasi olcak mi? velhasil boylece baslamis olduk. ben havalar isinsin oyle basliyayim diyodum.hem kendimi hazir hissetmiyodum.bir hafta devam etcem, gelisme olursa yola devam olmazsa beze.

ben kızımı alıştırırken lazımlığın etrafındaki duvarlara çiş yapan lazımlığa oturan bebek resimleri kesip yapıştırmıştım sevdiği oyuncaklarıda çişe tut daha küçükmüş allah yardımcın olsun oyunla alıştıracan başka türlü ciddiyetini anlamaz ki

ben kızımı alıştırırken lazımlığın etrafındaki duvarlara çiş yapan lazımlığa oturan bebek resimleri kesip yapıştırmıştım sevdiği oyuncaklarıda çişe tut daha küçükmüş allah yardımcın olsun oyunla alıştıracan başka türlü ciddiyetini anlamaz ki

cevabin için tesekkur ederim. oglum uyandi, lazimliga oturtamadim bir turlu.agladi istemedi, neredeyse sinirden bende aglayacaktim. sonra lazimligi tuvaletin disina koydum aldattim biseyler yaptim zar zor oturdu. suyla oynarkende yapti cisini. oyunla yapiyo ve ne yaptiginida anlamiyo malesef. daha cok kucuk biliyorumda bu bahaneyle aradan ciksin artik.bi baslayip bi birakmak ogrenmesini erteliyomus o yuzden devam etcem bakalim.

beze devam, dun birakmaya karar verdim cunku lazimliga oturtturamadim.cok zorlamak istemiyorum.bu durumu unutana kadar tuvalet egitimini aklimdan cikaracagim.

Benim oğlum da 19 aylık ve ben de tuvalet eğitimi için erken oduğunu düşünüyorum. Ama başlayınca da zor, çünkü kaka veya çiş onlar için çok kıymetliymiş, ayrılmak istemiyorlarmış:)
Bir arkadaşım 'haydi şimdi kakayı kakalar diyarına gönderiyoruz' falan diye hikayeler uydurmaya başlamıştı:)

Back