Tuvalet Eğitimi 19 Aylık Oğlum Bez Bağlamamı İstemiyor :(((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Merekila

4 BEDEN tek RUH olduk :))
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2010
1.692
38
158
Ankara
Arkadaşlar merhaba.
Oğlum 19 aylık.Bezi gördüğü anda altını değiştireceğimi anlıyo ve evin içinde kaçabileceği nere varsa kaçıyo,hiç yanaşmadığı babasının bile kucağına atlıyo sırf ben altını değiştirmeyeyim diye.Altını açtığımda da temiz bezi bağlamadan kaçmak istiyo ve pantolonunu kendisi çekiyor.Bu sırada da tabi bağırıp ağlıyo.
temmuz ayında kızım doğacak.O doğunca fırsat bulamam diye şimdiden oğluma tuvalet eğitimini vermek istiyorum ama doğru zaman mı?
Tüm bu belirtiler onun artık tuvalet eğitimi almak isteyişinin belirtisi mi bilemiyorum :26:
çok akıllı ve herşeyi çok çabuk öğrenen bir çocuk.Eminim bunuda kolay öğrenecek ama akıl verin.Bu bir belirtimi acaba :26:

bende tam bu konu hakkinda baslik acacaktim ama baktim siz acmissiniz konu kalabaligi olmasin diye buraya yaziyorum. benim oglumda 17 aylik ayni dert bizde de var.bezini degistirelim dedim mi kose bucak kaciyo, kakali olsa bile. halbuki hiç bir zaman kakasini yaptiginda degistirirken igrenmis gibi falanda bakmadim utanmasin, kotu bisey yaptigini sanmasin diye ama neden boyle oldu anlamadim. bir haftadir resmen savasiyoruz, benimde sinirlerim alt ust oldu.tecrubeli anneler bize cevap yazsa ne iyi olur.

benimde oglum 16 aylik ayni sikinti bendede var , aglaya aglaya bi hal oluyor, yani bezini acmak icin yapmadigim bi saklabanlik kalmadi örnek pepenin, cisimiz tuvalette kakamiz tuvalette sarkisini bagira bagira söylemek gibi, bi hal caresini bilen varsa yazsin bizde sebeblenelim

nacizane ;

sabah uyandığında bezini çıkarıp lazımlığa oyun şeklinde beraber yapalım vs sizde yapın birlikte oturun ve deneyin
yadırgayacakmı yapacakmı
eğer çok sert bir tepki göstermez ise vede yaparsa
bezini bağlamayın
ve yarım saat yada saatte 1 tekrar oturtun yemekten sonra yatmadan önce vs vs
çokk kazalar olacak alıştırma külodu veya bir külot giydirin ıslaklığı hissettikçe
ve kakasını çişini lazımlığa yaptıkça
daha iyi anlayacak zamanla alışacaktır

dediğim gibi oyunla
tepki önemli
çok sert tepki verirse ısrar etmeyin

inşallah bezsiz günler yajkındır

birde kardeş olmadan öğrenmesi hem onun hemde sizin için çok önemli

kolay gelsin
sabır sabır

başladık bakalım tuvalet eğitimine.Şuan için klozete otturttuğumda etrafı inceliyor.Eminim ama zaman içinde çişinide yapıcak vede öğrenecek.Bu konuda çok sabırlıyım

aynı dert bendede var bezini değiştirene kadar sinir krizi geçiriyoruz resmen dışarda duyan oğluma dayak attığımı sanıyor o derece ağlıyor yani alt değiştirirken.bakalım nasıl alıştırıcaz geçen yıl başarısızlıkla sonuçlandı bu yıl umarım başarabileceğim...bu arada oğlum 2 buçuk yaşında

Allah yardımcımız olsun
ben bu arada tuvalet eğitimine başladım ama 3 gün sonunda oğlum hala tepki vermedi .Artık 1 kaç ay daha erteledim mecburen .Şimdi alt değiştirirken ki ağlama bağırma nöbetlerimiz yok.Kısa süreli tuvalet eğitiminin tek yararı bu oldu

Bizim de gündemimiz bu. Oğlum artık bez istemiyor. Biz şöyle bir çözüm bulduk. Odasında bir uğur böceği var, bezi değişeceği zaman bir oyuncağını alıp uğurböceğine gidiyoruz. Hadi uğurböceğine kakamızı verelim diyoruz, o zaman yatıyor. Bir de bez değiştirme süresi boyunca NAsrettin Hoca fıkrası anlatıyoruz. Gülmeyin valla, nedense hep o. Hem de fıkra da seçiyor, bu ara favorisi düdük hikayesi. :)))
Yavaş yavaş tuvalet eğitimine geçmek istiyorum ben de. Çünkü kakasını yapınca da gösteriyor ama tam cesaret edemedim. Isınma turlarındayız. Anne ve baba ile tuvalete gitme. Arada bezsiz dolaşma. Arada sen de yapmak ister misin diye tuvalete götürme gibi. Banyoda çişini yapınca da alkışlıyoruz. :))

merhaba.benim kızımda 17 aylık 2-3 haftadır bizde böyleyiz.ben artık ağlıyorum sinirden.gündüzleri annem bakıyor ve uyudukça değiştiriyormuş o da artık napsın.valla bu hafta sonu çok ağlamalar oldu.banyoyu acayip seven kızımı artık yıkayamıyorum.bezini değiştiremiyorum,giydiremiyorum.felaket bir ağlama krizi.sadece ağlasa neyse dayanıp yaparsın işini ama ne hareketler.balık gibi kayıyor atıyor kendini yerden yere.bende kan ter içinde.çok şaşkınım.bu kadar uyumlu bir çocuğun bunları yapmasının altında var birşey ama ne ??? bulamadım.çok zor çookk

ben artık çözdüm olayı
dönem dönem her çocukta oluyor.Oğlum tuvalet eğitimine başladıktan bi kaç gün sonra sırf tuvalete gitmemek için bu huyunu bıraktı.Bir süredir rahatız bakalım altını değiştirmeme bişey demiyor.Bide bende tepki verdim.Eğer altını değiştirmemi istemiyorsan o zman altına yapma söyle tuvalete götüreyim şeklinde şeyler söyledim.Söylenenleri anlayabilen bir çocuk olduğundan şimdi rahatım.ilerde yine yaparsa o zaman ne yapıcam bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…