• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 19 aylık çocuğum emzirirken ısırıyor yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beatitude

Sonsuz mutluluğum canım ailem
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2020
986
4.799
63
Selam emziren anneler. Bir buçuk yaşını geçmiş bir kızım var üç gündür ısırıyor emzirme sonlarında. Göğüslerim yeni doğan yarası gibi yara içinde. Emziriyorum emzirirken çenem tutuluyor kendimi kasmaktan. Hedefim iki yaşa kadar emzirip travma yaşatmadan azalta azalta bıraktırmaktı. Bu ara emzirmek çok zorluyor. Bir kez bağırdım çok fena. Ama küçük ben onu anlayamıyorum neden yapıyor. Anlatıyorum her defasında konuşuyorum. Yok emiyor süt bitince bi ısırık alıyor. Sonra gelip sarılıp beni öpüyor. Çünkü ona kızmıyorum ama açıdan ağlıyorum.. Napacağım nasıl çözeceğim bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var. İkimizinde üzülmeyeceği bir çözüm gerek

Merhaba. Doyduktan sonra keyif icin emerken ısırıyor bebekler. Isırmayla ilgili hic konuşmayın, her sey yolunda gibi davranın. Süt bittiğinde ısırmaya vakit birakmadan serce parmağınızı agiz kenarindan sokup memeden ayırın. Keyfi yarım kaldığı için huysuzluk yapabilir, memeden ayırdıktan sonra oyalayacak bir seyler bulundurun yaninizda. Memeyi birakinca hemen onu devreye sokar dikkatini dagitirsiniz. Üç kez emip bir kez yutkunuyorsa süt bitti kabul edebilirsiniz. Zaten artık anlamışsınızdır bebegin tepkilerine bakıp sütün bittigini ya da doyduğunu. Bir iki hafta böyle devam edin, ısırmayı unutmuş olur.

Merhaba. Doyduktan sonra keyif icin emerken ısırıyor bebekler. Isırmayla ilgili hic konuşmayın, her sey yolunda gibi davranın. Süt bittiğinde ısırmaya vakit birakmadan serce parmağınızı agiz kenarindan sokup memeden ayırın. Keyfi yarım kaldığı için huysuzluk yapabilir, memeden ayırdıktan sonra oyalayacak bir seyler bulundurun yaninizda. Memeyi birakinca hemen onu devreye sokar dikkatini dagitirsiniz. Üç kez emip bir kez yutkunuyorsa süt bitti kabul edebilirsiniz. Zaten artık anlamışsınızdır bebegin tepkilerine bakıp sütün bittigini ya da doyduğunu. Bir iki hafta böyle devam edin, ısırmayı unutmuş olur.
Isırmayı fazla gündemde tuttuğumuz doğru 🤦‍♀️ Isırmadan em diye uyararak başlıyorum. Buna dikkat edeyim. Aynen keyiften emiyor. Deneyeceğim teşekkür ederim 👍

Back