- 5 Nisan 2017
- 6.379
- 11.187
- 248
Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Son düzenleme: