19 aylık bebeğiniz neler yapıyor kelime haznesi ne kadar?

mete2011

hüzün kovan kuşum...
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
120
0
46
Eskişehir
kızlar merhaba 19 aylık bir oğlum var ve sosyal açıdan nasıl olduğunu merak ediyorum.çünkü benim oğlumun abartmıyorm kelime haznesi çok fazla bu normal mi yoksa sizinkilerde öyle mi çevremde karşılaştıracağım çock yok çok ilgili bir anneyim herşeyi öğretmeye çalışıyorm.şuan oğlum hayvanları ,meyveleri ,sayıları,yiyecekleri biliyor.10 aylıkken atatürk diyordu düzgün bir şekilde.üçgen kare kalp ay yıldız çiçek bunları cok güzel telaffuz ediyor.sizce normal mi yoksa çok mu üstüne düşüyorum bu kadarı fazla mı ?

kızlar merhaba 19 aylık bir oğlum var ve sosyal açıdan nasıl olduğunu merak ediyorum.çünkü benim oğlumun abartmıyorm kelime haznesi çok fazla bu normal mi yoksa sizinkilerde öyle mi çevremde karşılaştıracağım çock yok çok ilgili bir anneyim herşeyi öğretmeye çalışıyorm.şuan oğlum hayvanları ,meyveleri ,sayıları,yiyecekleri biliyor.10 aylıkken atatürk diyordu düzgün bir şekilde.üçgen kare kalp ay yıldız çiçek bunları cok güzel telaffuz ediyor.sizce normal mi yoksa çok mu üstüne düşüyorum bu kadarı fazla mı ?

benim oğlumda 18 aylık çok dilli diyorlar. ama üstüne düşmüyorum herşeyi telafuz etmeye çalışıyor şunu getir bana dediğimde bulup getiriyor.ama normaldir heralde.benimkide çeneli olucak sanırım :)

benim oğlumda 19 aylık ve söylediklerinin hepsini biliyo.şarkılar bile öğrenmiş söylüyo pıtırcık.ama bi arkadaşımın 25 aylık oğlu anne bile demiyo.çocuktan çocuğa değişiyo sanırım.Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi :nazar:

ilgiyle alakalı olmuyor maalesef...benim büyük oğlum erken başlamıştı konuşmaya,bul tak oyuncakları,tahta yap-bozları daha yeni eve getirdiğimizde bile hemen kavrar oynardı.şuan 5 yaşında, akranlarına göre daha farklı bi çocuk ilgi alanları değişik büyük insan gibi...
küçük oğlumsa 20 aylık daha baba,mama,deh deh,hav hav, enn(araba) dışında tık yok anne bile demiyor bana da baba diyor:1: abisi bu zamanlarda şiirler,şarkılar söylüyordu...ufaklıkla da aynı şekilde ilgileniyorum ama olmuyor.herşeyi anlıyor ama konuşmak yok:44:
çocuk alıyosa mümkün olan herşeyi öğretin.ezberleri çok kuvvetli oluyo mesela;şiir,şarkı,sayılar,mevsimler vs. fazla bilgiden zarar gelmez

Back