Bebek Beslenmesi 19 aylik bebegime nasil sutte alistirabilirim ,,,,yardimci olumusunuz......

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

olumune seven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
57
2
98
40
Hollanda
merhaba,emzirmeyi biraktirmaya calisiyorum ve bugun sut denemelerine basladik ama aklima takilan konular var.hazir gunluk sutleri kaynatmamiz gerekiyormu?
bu sutlerin icine ilk basta alismasi iicin birazda su katmam gerekirmi?
gunluk ne kadar sut icirmeliyim?
sabah bir su bardagi sut icti uyku hali anlamadi galiba,ama aksam yatmadan veriyim dedim icmedi.
bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim,siz cocuklariniza neler yaptiniz neler denediniz,,,tesekkurler

Canım kararlı olacaksın,asla pes etme.ben 20gün uğraştım,çeyrek çay bardağıyla başladık,yarım,bir derken şimdi bir su bardağını içiyor.ilk zamanlar ağlıyordu içmemek için,oynatarak,kandırarak,sevdiği bardakla falan verdim.içmezsen öyle olur böyle olur birsürü hikaye anlattım :) biraz bal ekliyorum,öyle seviyor.şişe sütü sadece ılıtıyorum,kaynatmaya gerek yok.kutu pastörizeler de öyle,sadece ısıtıyorum ama onları mecbur kalmadıkça vermiyorum.şişe sütten şaşma.sulandırmana gerek yok.şimdi de sütümüzü içmezsek kel kalırız saçımız dökülür diyorum,nerde kel bir adam görse anne bak sütünü içmemiş diye bas bas bağırıyor

sabahlari icmeye basladi ama daha bardaga alisamadi yani icemiyo bende kasikla iciriyorum o zaman iciyo,,,dun aksam gene yatmadan veriyim dedim icmedi,,,,gunde ne kadar icmeli bazi cocuklar 1 lt bile iciyormus ,,,sen ne kadar veriyorsun?cevap yazdigin icin tesekkurler

Yok canım ya bir litre ne demek,herşeyin fazlası zararlı.2bardaktan fazlası kansızlığa sebep olur diye biliyorum,ben günde 1bardak içiriyorum,nadiren iki.sabahları kahvaltıda taze sıkma portakal suyu veriyorum,gece yatmadan önce de 1bardak süt.evde portakal yoksa onun yerine de süt verdiğim oluyor,yada bazı ara öğünlerde muz,fındık veya kekle birlikte yine süt verdiğim oluyor,ama dediğim gibi hergün mutlaka 1bardak.ayrıca sen hemen koca bir bardağı içmesini bekleme canım,azar azar artırarak gidersin içmiyorsa,sabırlı ol .karnı toksa içmeyebilir.biberon almıyor mu,onunla dene.ben asla veremedim.belki biberonla uykusunda içer

biberonu ve gece emmeyi icmeyi biraktik ,biberon yerine baska birsey kullaniyoruz simdi boyle pipet gibi icine ceke ceke biberonla iciyoruz.bugun yeni bir biberon aldim sut icin agzi acik buyuk pipet gibi bakalim ona nasil tepki verecek,,dun bardakla yavas yavas icti yawrum,ama illaki tv ye bakarken iciyor oda dalip gittigi ici:),,,,artik alisiyo galiba .cevapladigin tesekkurler

Back