180 derece değişen görümcem

Benim bi kiz kardesim var ama erkek de olsa kiz da olsa degismez surekli ayrilip barismali bi iliskileri olsa ben de kardesimi uzgun gormeye dayanamam sinir olurum ben de tavir alirim karsi tarafa diye dusunuyorum. Gorumcene bu konuda hak verdim kiskandigini dusunmuyorum. Ama oturup konusurum rahatsizligimi dile getiririm. Gorumcenin yasi genc galiba o yuzden cocuk gibi trip atmayi secmis oturup konusmak yerine, en sevmedigim davranis. Mesele kardes gelin gorumce arasinda halledilebilirken tum ailelere ayip olmus
evet benimle konuşsa zaten ben onunla konuşup konuyu çözüme kavuşturmak istiyordum neyse hayırlısı

Biz nişanlımla kendi aramızda sorun yaşasak bile oda benim için bende onun için aynı sey geçerli, 3. kişiyi dahil etmiyoruz konuşmalarımıza..Konuşmuyorsak bile orada kim varsa ortama bir şekilde ayak uyduruyoruz. Ben münkün oldugunca ucu tartısmaya varan bir konu oldugunda konusmamayı ve beklemeyi tercih ediyorum ki daha kırıcı seyler yasanmasın ; Sakinlestıgımızde konuşalım diye.. Aynı sey onun içinde geçerli..Münkünse sizde aynı şeyi yapmayı deneyin..

Şunu unutmayın, Erkek arkadaşınızın ailesi hiçbirzaman sizi ondan fazla sevmeyecek.Öncelik çocukları/kardeşleri olacak.Bunu unutmayın.Kendinizden çok fazla vermeye çalışmayın.Neysenız o olun.Evlilik öncesi sizi melek gibi/Sonrası şeytan diye sıfatlandırmasınlar.Kendiniz olun.Karşı tarafı tanımak için gereğinden çok fazla çaba sarfetmeyin.Bırakın onlarda size yakınlaşmak ve tanımak istesinler.Onlarında bir çabası olsun.Bir adım gelene bir adım gidin.Karşı taraftakinin sürekli iyi olmasını beklemeyin.Bir gün iyi diğer gün kötüyse sizde hemen sırtınızı dönmeyin.Geçinmek istiyorsanız gerektiği gibi davranın.Selam alın/verin.Güleryüzlü olun.Günlük konulardan sohbet edin. Siz gerekeni yapın gerisini ona bırakın. Tavsiyelerim bunlar kardeş.. Bende aynı yollardan geçiyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun İnşallah..
aminnn tavsiyelerin için sana çok teşekkürler

ben bu konu ortaya çıkınca görümcen sorun çıkarmış gibi geldi canım
insan oğluyuz hata yapabiliriz canım
sen takılma böyle şeylerle
istediğinde ailesi konuyu açmasıydı canım açtı da
bazen susmak karşındaki insanın hatasını anlamasında yardımcı olur canım
susuyorum bakalım saygısızlık edip bir şey dememek için susuyorum hakkımızda hayırlısı olsun.

bence görümceyle bu kadar samimilik hiç iyi değil. ne münasebet nişanlımla kocamla ilgili her tartışmamı görümcem bilsin bende onun kocasını bileyim. bence mahrem konusunda ciddi sorunlarınız var sizin

bence görümceyle bu kadar samimilik hiç iyi değil. ne münasebet nişanlımla kocamla ilgili her tartışmamı görümcem bilsin bende onun kocasını bileyim. bence mahrem konusunda ciddi sorunlarınız var sizin
daha dikkatli olacağı tavsiye için teşekkürler

1. çocuk oyuncağı gibi ayrılıp barışmanız ilişkinizi fena halde zedeler. şu anda fırtınalı bir ilişki gibi gelen bu durum ilerde evlenince birbirinizden bıkıp usanmanıza sebep olur.

2. kendi tartışmalarınıza sakın ama sakın 3.kişileri karıştırmayın. kimse sizin aranızı yapmak zorunda değil. tartışmalarınız ikinizin ailesi de bilmesin mümkünse. çünkü sonra sizin aranız düzelse bile aileler yapılanları söylenenleri unutmuyor.

3.görümcenizle iyi anlaşacağım diye çok fazla yüz göz olmuşsunuz. benim ne haddime eşiyle tartışan görümcemi mesajla teselli etmek. bana anlatsa akıl istese bile genel cümleler dışında bu işin detayına inmem ağzımı açmam. allah korusun ilerde karşıma ne şekilde çıkacağı belli olmaz çünkü.

4. 2.mesajıma örnek kendi erkek kardeşimden vericem. erkek kardeşim 22 yaşında. askere gitmeden önce bi kız arkadaşı vardı söylediklerine göre çok seviyolardı birbirlerini. kız de hep bana selam yollayan, devamlı ablanla tanışmak istiyorum vs dyen bir kızdı ama hiç bir araya gelememiştik. erkek kardeşim de devamlı onu anlatıp durur, abla çok değer veriyorum vs derdi. o da bana çok değer veriyor derdi bundan emindi. derken kardeşim askere gitmeden kısa bir süre önce kız bunu terk etmiş ben bekleyemem 1 sene çok uzun bir süre. gelince görüşürüz belki demiş. kardeşim çok ama çok üzüldü. askere de bu yüzden mutsuz gitti. şimdi duyduğuma göre gene askerde bu kızla konuşmaya başlamış. yemin töreninden sonra izne gelince görüşmüşler. kardeşimi askere gitmeden önce moral olarak çökerten, mutsuz eden bir kızı şu anda ben asla tanımak istemiyorum. ona güvenmiyorum. gene yarı yolda bırakacakmış gibi geliyor. diyeceğim o ki ablalar kardeşlerine karşı korumacı olurlar. unutmazlar. senin görümcen de bu şekilde hissediyordur. sana dost yakın gibi gözükse de onun için ilk planda kardeşi olacaktır ve bu normaldir.

5.bu kadar uzun yazmayı planlamamıştım ama biraz faydası olursa fikir vermek açısından ne mutlu :)

Ustune soze yer kalmamis kesinlikle hakli

X