1. çocuk oyuncağı gibi ayrılıp barışmanız ilişkinizi fena halde zedeler. şu anda fırtınalı bir ilişki gibi gelen bu durum ilerde evlenince birbirinizden bıkıp usanmanıza sebep olur.
2. kendi tartışmalarınıza sakın ama sakın 3.kişileri karıştırmayın. kimse sizin aranızı yapmak zorunda değil. tartışmalarınız ikinizin ailesi de bilmesin mümkünse. çünkü sonra sizin aranız düzelse bile aileler yapılanları söylenenleri unutmuyor.
3.görümcenizle iyi anlaşacağım diye çok fazla yüz göz olmuşsunuz. benim ne haddime eşiyle tartışan görümcemi mesajla teselli etmek. bana anlatsa akıl istese bile genel cümleler dışında bu işin detayına inmem ağzımı açmam. allah korusun ilerde karşıma ne şekilde çıkacağı belli olmaz çünkü.
4. 2.mesajıma örnek kendi erkek kardeşimden vericem. erkek kardeşim 22 yaşında. askere gitmeden önce bi kız arkadaşı vardı söylediklerine göre çok seviyolardı birbirlerini. kız de hep bana selam yollayan, devamlı ablanla tanışmak istiyorum vs dyen bir kızdı ama hiç bir araya gelememiştik. erkek kardeşim de devamlı onu anlatıp durur, abla çok değer veriyorum vs derdi. o da bana çok değer veriyor derdi bundan emindi. derken kardeşim askere gitmeden kısa bir süre önce kız bunu terk etmiş ben bekleyemem 1 sene çok uzun bir süre. gelince görüşürüz belki demiş. kardeşim çok ama çok üzüldü. askere de bu yüzden mutsuz gitti. şimdi duyduğuma göre gene askerde bu kızla konuşmaya başlamış. yemin töreninden sonra izne gelince görüşmüşler. kardeşimi askere gitmeden önce moral olarak çökerten, mutsuz eden bir kızı şu anda ben asla tanımak istemiyorum. ona güvenmiyorum. gene yarı yolda bırakacakmış gibi geliyor. diyeceğim o ki ablalar kardeşlerine karşı korumacı olurlar. unutmazlar. senin görümcen de bu şekilde hissediyordur. sana dost yakın gibi gözükse de onun için ilk planda kardeşi olacaktır ve bu normaldir.
5.bu kadar uzun yazmayı planlamamıştım ama biraz faydası olursa fikir vermek açısından ne mutlu :)