18 yaşındaki birinin cinsel ilişkiye girmesi normal mi ?

uurboce12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2022
44
21
20
bir tek bende mi böyle bilmiyorum ama aşiri istek var,çevremdeki arkadaşlarim normal gibi bi tek bende mi böyle çok merak ediyorum. sizce birisiyle ilişkiye girsem ileride pisman olur muyum şuan olmam gibi geliyor ama, benim gibi olan var mi buralarda eski yaşadiği ilişkiler yüzünden kendini pisman hisseden ?

Siz daha sevgilim yok, flörtüm bile yok diye konu açmadınız mı? Konu açıp açıp cevap vermiyorsunuz. Şimdi de kalkmış bu konuyu açmışsınız. Amaç ne? Evet tanımadığınız, etmediğiniz duygusal yakınlığınızın dahi olmadığı biriyle cinsel ilişki ruhsal açıdan normal değil. Cevap vermeyecekseniz neden konu açıp duruyorsunuz? Amaç ne?

bir tek bende mi böyle bilmiyorum ama aşiri istek var,çevremdeki arkadaşlarim normal gibi bi tek bende mi böyle çok merak ediyorum. sizce birisiyle ilişkiye girsem ileride pisman olur muyum şuan olmam gibi geliyor ama, benim gibi olan var mi buralarda eski yaşadiği ilişkiler yüzünden kendini pisman hisseden ?
Bence sen elizabetten devam et, çok küçüksün yeterli bilgin de olduğunu sanmıyorum. Hamile kalırsan hayatın kayar. Hiç değilse 22 yaşı gör

Siz daha sevgilim yok, flörtüm bile yok diye konu açmadınız mı? Konu açıp açıp cevap vermiyorsunuz. Şimdi de kalkmış bu konuyu açmışsınız. Amaç ne? Evet tanımadığınız, etmediğiniz duygusal yakınlığınızın dahi olmadığı biriyle cinsel ilişki ruhsal açıdan normal değil. Cevap vermeyecekseniz neden konu açıp duruyorsunuz? Amaç ne?
aklıma takılanlari soruyom iste ?

Herkesin normali kendine, neye göre buna cevap verelim?

Kişiden kişiye göre değişir bu. Benim ilk birlikte olduğum kişi eşimdi. O da benim ilk olduğumu söyledi ki çok eskilerden tanırım aynı mahalle. Gerçekten lise yıllarında filan sevgilisi olduğunu bilmem. İnanmadım söylediğine ama yemin de etmişti. Ama olsa bile benim için çok önemli değil. Yalnız erkekler için önemli olabiliyor...

Sözlerim yanlış anlaşılmasın kimseye eleştirim yok ama evlenene kadar kendimi saklamamın sebebi, kullanılmamak. Malum bazı erkekler sadece cinsel ihtiyaçlarını gidermek için sevgili olup, doyuma ulaştıktan sonra terk edebiliyorlar. Çevremde görmüştüm.

Sevişmemek bir eksiklik değil. Bence kafana yatmayan güvenmediğin biriyle bu yola girme. Bende yapamadım bunu, psikolojik olarak çok güçlü bir insan değilim belki de ondan. Nişanlıyken yaptım ben ilk, iyi ki de bu zaman yapmışım diyorum.

Evet reşitsin normal şartlarda cinsellik de doğal bir süreç. Ama cinselliğin bir sorumluluğu da olduğunu unutmamak lazım. Mesela korunma yöntemlerini biliyor musun iyice? Herhangi bir hastalık durumda (en basitinden sistit) vs doktora gidebilecek misin? Özellikle cinsel olarak aktif olduktan sonra düzenli jinekologa gitmek çok önemli, düzenli gidebilecek misin? Bunlar için maddi ve manevi güce sahip misin? Partnerin olumsuz bir durumda sana destek olacak mı? Cinsellik yaşadıktan sonra duygusal olarak etkilenir misin etkilenmez misin? Bütün bunlara cevap verip bir şeyler yaşamak lazım. Şahsi fikrim 18 daha çok erken. Bence cinsellik, kişi maddi olarak özgür olduğunda yaşanmalı.

X