18 günlük bebeğim doyduğunu anlamıyor, acil bakabilir misiniz?!

Leviosaa

Gül, güldür, güzelleştir 🪷
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
1.421
1.432
63
28
Kızlar oğlum daha 18 günlük ve doktorun demesine göre 2 saatte bir 60mL süt içiriyorum. Beni emmediği için anne sütümü sağıp veriyorum bu arada, mama kullanmıyoruz. Ama gelin görün ki asla 60mL ile doymuyor, ağlamaktan çatlıyor resmen, yine istiyor. Bazen 75mL veriyorum doyuyor, bazen o 15mL fazlası onda öğürme yapıyor, bazense 75mL bile yetmiyor. Yavruma üzülüyorum! Ne yapacağımızı şaşırdık artık.

Çocuk ya öğürmekten, ya açlıktan ağlamaktan harap oldu. Doktor da yalancı memeyle kandır diyor, sanki çok kolay. Bana bir akıl verin ne olur?

Mama deseniz anlarım böyle sınırlamayı ama anne sütü sanki sınır için çok küçük ya Yani ilk 40 gün falan ne kadar isterse verin derler hatta. Ama benim kızım yoğun bakımdaydı emziren anneler yazar size

Benim bebeğimi de sağarak besliyordum. Çok fazla beslendiğinde fışkırarak kusuyordu tüm midesini. Öğürme olmuyordu o yüzden farklı geldi bana. Günlük alması gereken anne sütü hesaplayıcılar var kilosuna göre onlar bir bakıp günlük hesap yapabilirsiniz fikir vermesi açısından.

beslerken kafası biraz daha yukarda kalsın hava yutmadığından emin olup besleme sonrası gazını muhakkak çıkarın. Gazını tam çıkarmadığınız için karnı şişip ağrıyordur kusmasına sebep oluyordur. İstediği şey sadece anne kucağında kalmak da olabilir. Ml konusunda hiçbir fikrim yok ilk aylarda hep mememdeydi devamlı emzirdim ne kadar isterse içti, ne kadar isterse uyudu. Sadece kokunuzu bile almak istiyor olabilir. Keşke eds falan deneyip memeye alışabilse rahat edersiniz.

açlıktan ağlamıyordur ki kolunuzu almak istiyordur daha çok küçük. Göğsünüzün üstünde içirin sütü öylede kalsın yani size dokunsun temas etsin. Kusmalar devam ederse Bi doktora daha gösterin. Ama bence sizi istediği için ağlıyor süt fazla gelincede kusuyor. Emiyor olsada zaten sürekli memede olacaktı 2 saat sınırlama falan yok siz bol bol temas edin onun size ihtiyacı var

Cc hesabı bilmiyorum ben. Memede kendi bırakana kadar emziriyordum. O yüzden bahsettiğiniz ölçülerin yeterli olup olmadığı hakkında fikrim yok ama meme reddini yenmeya çalıştınız mı ne zamandır reddediyor
Mesela biberon bitince göğsünüze almayı denediniz mi

Meme uçlarım dümdüz malesef, o kadar sağma makinesi ile de sağıyorum ve asla uç çıkmıyor. O yüzden ememiyor. Silikon uçlarla da çekemedi, yıldızımız barışmadı bir

Emzirmenin uc la alakasi yok. Bebek siyah bölgeyi ağzına mümkün olduğunca ceker. Sadece ucunu alırsa sorun zaten ozaman yara acı olur. Bir emzirme danışmanı bulun ve bebeğinizi emzirmeyi tekrar hatırlayabilir siniz. Hala dönebilir memeye . Meme uçları oluyor onlarla deneyebilir alışınca yavaş yavaş onuda çıkarırsınız. . Bebek memede doyum ister. Memeden süt gelmesede ağzında olmasını ister yeni dünya o. Ayrıca alerjisi olabilir . Kakada sümüksü ve kan varsa tabi.

siz hep fazlasını koyun bebeğiniz ne kadar içerse o kadar içsin.. niye bu kadar stres yaptınız, sanırım lohusalıktan olabilir.
sonuçta memeden emseydi sütü, kendisi bırakana kadar tutacaktınız memede.
insanlar her yemek yemede aynı miktarda yemek yemez, bebekler de öyledir. bi öğün 60 içer bi öğün 40 bi öğün 80..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…