Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sabah 7-8-9 kalkış öğlen öğlen 1-2 uykuya en az 1 saat uyumasada odadan çıkmadan destek neyse verin erken uyanırsa uykuya döndürmeye çalışın 1 saat sonra dolunca uyumamissa artık kaldırabilirsiniz. Akşam 20-21 arası gece uykusu. Bizde 18 aydan beri durum bu. Extra durumlar hariç uyarım bu saatlere. İstikrar önemli bir günde mucize beklemeyin . Bir uyku Rutini hazırlayabilirsiniz. Böylelikle uykuya geçişi sağlar. İstikrar güven getirir , Hep aynı saatte gece ve gündüz uykusu olursa kendilerini güvende hissederler.18 aylık oğlum var öğle uykuları filan çok kötü nasıl düzene koycam kafayı yiycem
8 de uyandı saat 2 oldu halâ uyumadı karnı tok altı temiz uyumamak için direniyor kendi kendine 4 gibi uyuyor uyandırıyorum önceden çok düzenliydi 1 aydır böyleSabah 7-8-9 kalkış öğlen öğlen 1-2 uykuya en az 1 saat uyumasada odadan çıkmadan destek neyse verin erken uyanırsa uykuya döndürmeye çalışın 1 saat sonra dolunca uyumamissa artık kaldırabilirsiniz. Akşam 20-21 arası gece uykusu. Bizde 18 aydan beri durum bu. Extra durumlar hariç uyarım bu saatlere. İstikrar önemli bir günde mucize beklemeyin . Bir uyku Rutini hazırlayabilirsiniz. Böylelikle uykuya geçişi sağlar. İstikrar güven getirir , Hep aynı saatte gece ve gündüz uykusu olursa kendilerini güvende hissederler.
Bizimde düzenliydi 1 aydır böyle huysuz ağlıyor sürekliBebeğim 17 aylık...Ben kendi taktiğimden bahsedeyim size mesela...
Bebek saat 07.00 'de kalktı...Altını alma, biraz oynama ve karnını doyurma...
Yemeğini yedikten sonra serbest zaman oyuncaklarıyla oynarken bende mutfakta işlerimi hallediyorum..Yanına geliyorum beraberde takılıyoruz..Kaka faslı oluyor...Duş aldırmaca..
Saat 11.30 uyku sinyalleri başlıyor...Yorgunluk çöküyor zaten enerjisinden hissediyorum..
Öğlen yemeğini hazırlıyorum..Yemek yedirmek,altını almak derken saat 12:30 oluyor ya da yaklaşıyor...
Aktif bebek yorulacaktır rutini takip etmeye çalışıyorum ki diğer oğlumda öğlen okula gidiyor bazı haftalar bu uyku düzenini kaydırabılıyorum okula gıtmek için eşim olmadıgında...
12:30 öğlen uykusu.
13:30 ya da 14:30 bazen 15:00'a kadar da uyuyabiliyor..
Yine kalkınca alt alma,yemek,aktivite vs.derken 21:30 /22:00 son gece öğünü ve yatış yapıyoruz...
Siz istikrarlı şekilde aynı saatte uykuya geçirmeye çalışın uymasadaa 1 saat odadan çıkmayın ışıkları karartın perdeyle hep aynı yerde uyutun. hangi destekle uyutuyorsaniz öyle uyutun. Uyutmadan önce rutin yapın hep uyutmaya o rutinle götürün. Alt alma- Pijama -kitap okuma - pışpış -şeklinde . Bebekler rutin sever . Güvende hisseder böylece . Uyumazsa geç saatte uyumasina izin vermeyip gece uykusu saattini bekleyin.8 de uyandı saat 2 oldu halâ uyumadı karnı tok altı temiz uyumamak için direniyor kendi kendine 4 gibi uyuyor uyandırıyorum önceden çok düzenliydi 1 aydır böyle
Çok hızlı büyüme asamasındalar..Bizimde ne düzenlerimiz bozuldu...Gece uyanmaları mesela..Eskiden yatagına koyardım dümdüz uyurdu sımdı ani bir remden çıkmayla benı goremedıgınde düşmüş sanki gibi ağlıyor..Zorlamıyorum yanıma aldım..Akışta yaşıyorum ben..Bizimde düzenliydi 1 aydır böyle huysuz ağlıyor sürekli
Hayır ekran izlemiyor desteksiz uyuyordu ama artık benimle uyuyor kucağımdaSiz istikrarlı şekilde aynı saatte uykuya geçirmeye çalışın uymasadaa 1 saat odadan çıkmayın ışıkları karartın perdeyle hep aynı yerde uyutun. hangi destekle uyutuyorsaniz öyle uyutun. Uyutmadan önce rutin yapın hep uyutmaya o rutinle götürün. Alt alma- Pijama -kitap okuma - pışpış -şeklinde . Bebekler rutin sever . Güvende hisseder böylece . Uyumazsa geç saatte uyumasina izin vermeyip gece uykusu saattini bekleyin.
Ekran izliyor mu?
Sağlıklı olsunlar da gelip geçici gerçektenÇok hızlı büyüme asamasındalar..Bizimde ne düzenlerimiz bozuldu...Gece uyanmaları mesela..Eskiden yatagına koyardım dümdüz uyurdu sımdı ani bir remden çıkmayla benı goremedıgınde düşmüş sanki gibi ağlıyor..Zorlamıyorum yanıma aldım..Akışta yaşıyorum ben..
Blenderdan korkmazdı artık sesine tahammül edemiyor..Oğlumun bir maskesi vardı hep oynar onunla eskıden korkmazdı mesela artık onu gormek ıstemıyor..
Olacak boyle seyler bızde elımızden geldıgınce uykusunu alması ıcın ayagımda durması gerekıyorsa bırakmıyorum..Begenmedıyse alternatıf dolabımda sevdıgı bırseyı ıllakı tutuyorum ıkı uc kasıkta olsa mesela kerevız yedırıyorum..
Yeter ki sağlıklı olsunlar..Hepsi geçip gidiyor şuan ilk çocuğumun o kolik zamanlarını hatırlıyorumda..Nasıl geçti gitti o günler anlayamıyorum..
8 de uyandı saat 2 oldu halâ uyumadı karnı tok altı temiz uyumamak için direniyor kendi kendine 4 gibi uyuyor uyandırıyorum önceden çok düzenliydi 1 aydır böyle
Evet odasında oyuncak olduğu için yatak odasında uyutuyorum biraz sarılma oyun yatakta kendi kendine dönme oyalanma oluyordu ama bu ara hep kucağımda uyumak istiyor.Ortami hazırlıyormusunuz?
Ben oğluma mesela uyumadan 1 saat önce fazla ses çıkaran, ışıklı oyuncak vs vermiyorum.
Ögle yemegini yediriyorum ve yemekten sonra uyku için hazirlayip yatagina yatiyoruz. Bir 30 dakika kitap okuyoruz. Can sikintisina dalip gidiyor.
Oturma odasında, onünde full oyuncak olsa benimkide uyumaz