18 aylık kızımın bozulan uyku düzeniii... acil

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.077
4.167
Kızlar mafoldum artık 2-3 haftadır ya. Lütfen bişey önerin. 18 aylık Kızımın düzeni öyle bi bozuldu ki gunduz ve sabah uykusu günü gününü tutmuyor ama gece 2den önce uyumuyor. 2-3-4. Ben biyerde uyuyup kalıyorum artık, oda yerlerde uyuyor en sonunda. 1 haftadır emmeyi bıraktık buda tuz biber oldu sanırım.

Mesela sabah 7 de felan uyanıyor geri 9da uyuyakalıyor gece uyumadığı için. Bugun ki gibi.

Yada Uyutmazsam öğlen 12 gibi yatıyor 2 de uyanıyor, akşam tekrar en geç 7:30 uyuyakalıyor kendi kendine. Evde hiç ses çıkarmıyoruz ama Tabi yarım saat sonra uyanıyor bu sefer sabah 5e kadar götürüyor o uyku onu.

Dün mesela 3 de öğlen uykusuna yattı 4 de uyandı okadar iyi uyumamasına ragmen gece 3de uyudu .

Bugünde sabah 11 buçukta uyandı . Az önce banyo yaptırdım uyumadı ve bu saatten sonrada uyutmayi düşünmüyorum akşam 9 dan önce.

Ya ben bu uykuları nasıl düzenleyeceğim kızlar. Uyumadığı için gündüz de çok mutsuz oda bende. Sürekli elimden tutup ayağa kaldırıyor kucağıma gelip oyle durmak istiyor.
Önceden en geç 11de uyurdu... bi çözüm önerisi olan varmı. Geçici bi dönem gibi bişey mi bu .

Acaba akşam uyumadan önce calpol versem iyi gelir mi
Uyku saatleri ve hafif huysuzluk disinda bir sıkıntısı yoksa, aralıksız ağlamıyorsa mesela kesinlikle vermeyin ilaç. Çünkü verdiginiz ağrı kesiciye bebeginiz yavas yavas duyarsizlasir ve ise yaramasi icin her seferinde dozu artirmaniz gerekir. Ayrica ilacsiz da atlabilecegi bir durumda ilac vererek vücuduna gereksiz yere kimyasal atık yüklemiş olursunuz, bu da ilerde daha kolay hastalanmasi anlamına gelir. Çünkü ilaçların içinde etken madde dışında renklendirici, aroma, kivam verici ve raf omrunu uzatıcı bir cok kimyasal var.

Çok zor biliyorum, bebeğim de şu an üst köpek dişlerini cikariyor. Alerji yuzunden 15 aydır zaten anlattiginiz gibi uykuları, bir de diş sancısı zombiye çevirdi bizi, ona rağmen hiç ilaç vermedim. Siz en azından diş sancısı gecince normale doneceksiniz insallah. Sabredin.

Çok haklısınız vermiyicem dediğiniz gibi of off cok zor Allah yardımcımız olsun anne olmak böyle bişey demekki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…