• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 18 Aylık Kızımda Çiş Eğitimine Başladık:)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Alya ne zamandır sanıyorum hazırdı sürekli çiş diyordu,acaba dedik çişini yaparken mi söylüyor..
Kakasınıda yaptıktan sonra haber veriyordu..Birde geceleri bezi artık temiz oluyordu sabah kalkınca dolduruyordu bezini.
Neticede evde olan bir anne olarak memeyi 16.ayda bıraktırınca bu da neden olamsın diyordum ne zamandır kendi kendime.Doktorumuzda 2 ay önceki muayenede bu şekilde yavaş yavaş başlayalım deyince evet dedim doğru zaman..
Psikolojisini zedelemeden bakalım nasıl ilerleme kaydedeceğiz.
Sabah bezini çıkardığımda çıplaklık her bebek gibi hoşuna gittiğinden çok mutlu oldu.Normal kilodunu giydirdim,fırfırlı olanları çok sevdiğinden fırırlı olanların sarı rengini seçti kendine.
Halılarımı da kaldırdım..
Biraz önce annnnee diye bana seslendi.Sonrada çiş yaptığı yeri gösterdi.Oturma odasının tam ortasıkafamçokkarıştı
Hemen silip eğğ annecim çiiişşşş yok dedim..Klozete götürdüm.Kapak aldık biz.Lazımlık düşünmüyorum ben.
Oturdum çişş çişş diye diye söyledim.Çişş dedi gene..
Yıkadık ve çıktık.Bu sefer pembe fırfırlısını istedi giydirdim.Şimdi uyuyor bezledim.Bakalım nasıl olacak.
Burdan yazacağım.Sizlerdende öneri gelirse açığım.
Olur olmaz en azından şimdiden öğrenmesi lazım diye düşünüyorum..İşim yokda ondan sardım herhaldekaydirigubbakcemile3

benim kızımda 17 aylık oldu burda bi arkadaşından görmüş kakasını söylerken bana gelip anne gaga diyor yaparken.ssoruyorum kızım kaka varmı diye varsa kaka diyor yoksa hayır anlamında bi ses çıkarıyor.
evdede lazımlık var ona oturuyor ama kıyafetiyle otururkende ya çşşş yada gaga diyor..ama sağolsun kardeşim geçen gün klozete oturtmuş oda korkmuş ağlamış kaçıp salonun ortasına kaka yaptı..inşallah etkilememiştir kızımı..

siz 1 ay önden gidiyorsunuz tecrübeleriiniz bizimde işimşize yarar..burdan takip ederiz artık.. zor öğrenmezler inşallah çünkü onlarda yıpranıyor bizde..

arkadaşlar size kolaylıklar diliyorum inşallah hemencecik alışır kuzular ama cok ısrarcı olmayın derım çünkü daha ufak sayılırlar çiş eğitimi için bence.Birde benim oğlum ne klozete nede lazımlığa yapmadı çişini tuvalete yere yaparak alıştı ufak oldukları için yere basarak ayaklarından kuvvet almaları işlerini kolaylaştırıyo sanırım.Şimdi her tür ve şekilde benim oğlum tuvaletini yapabiliyo.

benım ıkızlerım 24 aylık pazartesı gunden berı ugrastım sabah kalkınca bezlerını cıkardım kılotlarını gıydırdım cıs gelınce bana soyleyın oldum annem dıye defalarca soyledım guzel guzel anlattım cıs yaparsan sunu vercem parka gıtcez sakız vercem dıye sevdıklerı herseyı soyledım 3gun oldu ama ıhhh kızım lazımlıgı gorunce baslıyo aglamaya resmen tutuyor sıkıyor kendını cısı gelnce delı gıbı aglıyor zorlamadım bende bez taktım bezı takınc akızım geldı sarıldı oglumda geldı optu benı napıcam ben herseyı bılıyor anlıyorlar ama ıslerıne gelmıyor bıraktım artık bende zorlamıyorum nezaman hazır olurlarsa ozaman yapıcaz ınsallah

Ya erkenden tuvalet eğitimini verebilmek bence çok güzel bi başarı.
Etrafımdaki anneler çocuk 3 yaşına gelmeden psikolojisi kaldırmaz , bağırsak hareketleri tam gelişmez falan bahaneleriyle eğitim falan vermiyorlar çocuklarına.. Bu bana çok garip geliyor koca koca çocuklar hala altları bağlı..
Eskiden annelerimiz bi çırpıda bizi eğitiverirlermiş valla , en temizi , psikolojimizde , sindirim sistemimizde taş gibi..
İnşallah benim kızımda gecikmeden alır tuvalet eğitimini.
Bol şans kızlar a.s.

benimki 26 aylık.bende yeni başladım tuvalet eğitimine.dün kakasını yaptığını anladım.hemen bezini açıp lazımlığa otutturdum ama kakasını görünce çok korktu.bana sarıldı ağladı.ne yapıcağımı şaşırdım.sizlerde de oldu mu böyle arkadaşlar?bu konuda çooook tecrübesizim yaaaa

Bizim ilk günümüz yarım geçti.Şöyle ki.:bbo:
Sabahtan açtım önce oturma odasının ortasına yaptı.Aynen dediğim şekilde söyleyip kilotunu giydirdim.
Öğlene doğdu koltuğa yaptı.Ama hep farkında.Anneeeee diye sesleniyor bana yaptıktan sonra.
Öğleden sonra götürdüm tuvalete çiş tutturdum 15 dakikaya yakın durmuşuzdur.Çok az çişini yaptığında işte dünyalar benim oldu.Çok sevindim anlatamam.
Ben 1.5 yaşında söylemişim ondan cesaret aldım zaten.Şimdi çok erken biliyorum ama en iyisi.Her anne farklı işte.
Ha Alya korksa bende bırakırdım diyorum ya onun psikolojisi herşeyden önemli benim için göze alamam onu üzmeyi ben.
Saat 2 ye doğdu sular kesilince dedim bugünlük bu kadar yeter annecim sularımız gitti.Anlamadı beni ama olsun iletişimde önemli:3:
Şimdide kakasını yaptıktan sonra açmayı planlıyorum yalnız sabahtan beri bana bezini gösterim bejjj aççç diyor istemiyor belli.Kaka yaptın mı diyorum ı ıhh diyor.Yapsın açıcam gene.Hayırlısı.
Reyyancım sende şimdiden oturt lazımlığa oyunlarla filan.Hiç unutmasın aralıklarla.
Ciciç genelde bu konuda ikiye ayrılıyor görüşler canım.Erken diyende var tam zamanı diyende.Bunu biz belirleyemiyoruz,malesef çocuklarımız veriyor kararlarını.Biz sadece öncüyüz işte.Bu arada normal tuvalet olsa bende senin gibi denerdim.Genelde öyle başlanırmış zaten.Sağol canım.
Sude bende bundan koktum geç kalırsam yani hiç alışkın olmadığı bişeye aklı erdiğinde yapmak fikri onu korkutup beide vazgeçirebilir diye düşünüp erkenden başaramasakda en azından yabancı olmaması adına başladım.Umarım sizde halledersiniz:teselli:
AttaQue banada öyle geliyor ama anne olduktan sonra valla kınamamayı öğrendim neyi kınadıysam başıma gldi hala da geliyor:gitme:Evet eskilerin bakım şekli herzaman doğru olmasada günümüze göre mantıklı..
Keremce ben bunu şu şekilde okumuştum.Kendinden çıkan şeyin önemli olduğunu vurgulamak gerekirmiş çocuğa.Korkan çocuğa yani.Ay ne güzel ne kadar özel diye konuşarak.Onu özenle alıp kaldırır imajı vermek gerekirmiş.Bu şekilde aşılırmış bu durum.Allah kolaylık versin bacım sizede.
HAdi bakalım burdan hepimiz birbirimizden destek alarak kısa zamanda olmasada becerelim bu işi..

Evet tuvaletimize ilk çişimizi yaptıkzemuszemus
Yalnız sor olan her 15 dakikada bir götürmek filan:bbo:
Olsun pes etmek yok,çişini yaptı yıkadık o bölgemizi.Ohh ohh yapa yapa.Sonrada bezledik.Gene bezi istemedi.Ama uyuyacağı için bezlemek zorunda kaldım.
Şükür yolunda şu an.:Saruboceq:

maşallah baya yol katetmişsiniz...
aferin alya yaalkisalkisalkis
bende şu aralar sık sık soruyorum ama daha bez çıkarmadık.şimdi anlasın ne yaptığını ozaman başlayıp devamını getireceğim.dün saatlerce bezi kuru kaldı lazımlığa oturttum yapmadı sonra bıraktım annemim yanına gidip altına bezi tutup kaka demiş baktım çişini yapmış.sabahta eğilmiş anne gaga diyo tuvalete götürsem belki yapardı ama ters tepmesin diye düşündüm tam 18 aylık olunca başlarım artık.

bende Buğrahana 3 gün sabah kalktığında çıkardım bezini annecim çiş varmı falan diyorum hiç çiş demiyo çiş yap diyorum oturuyo hani tuvaletini yapar gibi ama oyun oynuyo. yaparken bazen çişine bakıyo:1: yaptıktan sonra kilotumu çıkar diye geliyo sadece yanıma ıslak rahat edemiyo beyefendi ama çişini yinede söylemiyo...

Çiş eğitimimiz yarım kaldı ya:gitme:
Bu ara pütürlüye ağırlık verdik babasıda öyle istedi.Katı gıda yememe durumları yani:bbo:
Çişini şimdi bezli mesela söylemiyor.Kakayı hala kakasını yapınca söylüyor.Ara ara denicem bakalım ama önceliğim pütürlü yemesi.

benim oğlum 20 aylık artık bezden kurtulmasını istiyorum ama,hazır oluğ olmadını anlamıyorum.sabah kalktında zeten bezi full dolu oluyo.hala geceleri 3 4 defa kalkar her uyandında da bezi çişini yapıyo sanırım.bez dolu oluyo sabah çünkü.bide ben hala biberonla gece süt veririm oğluma.siz gece süt veriyonuz mu.tuvale egitimine başlınca sütü bırakmak gerekir mi

Back