• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık kızım...

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
Ya arkadaşlar kızımı dolap karıştırma huyundan nasıl vazgeçirebilirim? 2 dk boş bırakmaya gelmiyor hemen dalıyor yatak odasına. Dolapta ne var ne yok boşaltıyor. Kendi dolabına da yapıyor aynısını. Önceden kapıları kapatıyodum. Şimdi onları da açabiliyor.

Birde uyku problemimiz var. Kendiliğinden uyumuyo. Zorla uyutuyorum. Biliyorum çok yanlış bişi ama korkutarak uyutabiliyorum anca. İçim acıyo bu yüzden ama başka türlü uyumuyo işte :sinifsinif:. Bikeresinde akşam 6 ya kadar ellemedim. Uykusuzluktan mızmızlanmaya başladı. Yastığını da getirdim görünce belki uyur diye... Banamısın demiyor. Yine ben uyuttum...
Of ya ne kadar zormuş çocuk büyütmek...

Merhaba Eflin, oncelikle bebegine hayirli saglikli,guzel bir omur dilerim.kaydirigubbakcemile5

Cekmeceleri, dolaplari karistirmasi bu aylarda cok normal,cok merakli oluyorlar biliyorsun,

Bu zamanlarda merak duygusu ile etrafini kesfetye basliyorlar.Onlara firsat taninmasi gerek fakat bazi

tehlikelerin de olabilecegini goz ardi etmemek lazim.

Surekli yapma, dokunma demek de cozum olmuyor, bu yaslarda cocuklar kurallari tam olarak

anlayamazlar. Bunun icin guzel bir davranis yaptiginda opebilirsiniz, alkislayabilirsiniz.Yanlis olanlarinda

ise bunun tehlikeli oldugunu soyleyeip, hayir diyebilirsiniz.

Birkac cekmeceyi ona ayirip icine zararsiz esyalar koyabilirsiniz.

merhaba benimde oğlum 18 aylık karıştırmadığı hiçbir yer kalmadı ancak dolabın kapağını açtığı zaman ben kapatıp alkışlıyorum onunda hoşuna gidiyor kendi açıp kapatıyor kendi kendini alkışlıyor yapmaması gerektiği şeylerde kızdığımı belirtmek için parmağımı sallayıp hayır diyorum oda bana kızdığı zaman ve benim ona izin vermeyeceğim şeyleri yaptığı zaman aynısını yapıyor ama bu onun başka şeyleri keşfetmeyeceği anlamına gelmiyor uykuya gelince evet benimkide aynı ben uyutmayınca uyumuyor heralde oda zamanla olur inşallah

benim kızımda 18 aylık ve karıştırmadğı tek bir yer yok kendi çekmecesi ve mutfak dolapları dahil heryer
yalnız benim sıkıntım başka gittiğim yerde hiçbir çocuğa huzur vermiyor ve banada devamlı onları itiyor kendinden küçük bebeklere vuruyor bunun sonucundada durmadan çocuğum azarlanıyor bağrılıyor buda beni rahatsız ediyor yaptığını alkışlamıyorum elbet ama bu şekilde hırpalanmasıda hoşuma gitmiyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin...

benimde 18 aylık bi kızım var ve en sevdiği şey kendi dolap ve çekmecelerindeki ütülü eşyaları bir bir çekip çıkarmak..keşfetmeye meraklı gördüğüm zaman uyarıyorum ancak görmediğim zaman yaparsada bişi demiyorum..bazen onun o hali benim çok hoşuma gidiyor...sağlıklı ve huzurlu bi çocuk ya bu bana yetiyor varsın dağıtsın diyorum ..

çok zor ya aynı benim oğlum
ben artık başedemiyorum devamlı bir koşturmaca yaramazlıklar
yapma dediğim işi mutlaka yapar çok inat oldu son zamanlarda 22 aylık şuanda
yemek yemez tamam sen yeme o zaman deyince yer
gel derim gelmez git derim gitmez ama tersini yapar mutlaka
benim yanlışlarım vardır mutlaka ama sabredemiyorum artık dayanamıyorum bazen ağlıyorum sinirimden

dolapları karıştırması geçici bi dönem benim kızım da o zamanlarında karıştırırdı.dolap kilitlerinden alabilirsin ama bi kaç çekmeceye onun karıştırması için kilit koyma bence çünkü çocukların çok kısıtlanmaması düşüncesindeyim.uyutma konusuna gelince kızım şuan 28 aylık ve hala ayağımda sallıyorum yeri geliyor 1 saat boyunca...ama artık uyku arasında uyanınca gel sarılarak uyuyalım diyorum öle uyuyor.onun dışında salla da salla....

:) sanki benim kızımı tarif ediyosun :)
çoraplardan iç çamaşırlarına kadar herşeyi bi gün yerde görünce çığlığı basmıştım. ilk dolabı boşalttığında onu yanıma alıp beraber doldurduk çekmeceleri falan. tabi o dürmeyi bilmediği için tıkıştırıp durdu. bi kaç kez daha tekrarladı ve dolap yerleştirmek ona sıkıcı geldi ve artık dolabı boşaltmıyor. ama tıkıştırmak hoşuna gitmiş olucakki şimdide ne bulursa çamaşır makinesinin içine atıp kapağı kapatıyor. ve deterjan koyup çalıştırmam için beni çağırıyor. en son çorba kepçesini makineye atarken yakaladım :)

Benim kızım da 25 aylık ve karıştırma alışkanlığı artarak devam ediyor.Hiç oyuncaklarıyla ilgilenmiyor.Ayrıca uyku sorunu da var bazı günler gündüz uykusu uyumuyor.Gündüz uyuduğunda gece 1 e kadar oturuyor.Ayrıca 2-3 aydır çok saldırgan.Çocukların yüzlerini tırmalıyor,itliyor.Gerçekten çocuk büyütmek iğneyle kuyu kazmakmış.

Back