18 aylik kizim

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.406
11.086
Kızım genel olarak zor biri değil ama özellikle şu siralar çileden çikartan huylari çikti.
Banyo yaparken eskiden hic aglamazdi ama yaklasik 1 aydir ciglik kiyamet.
Dogru duzgun banyo yaptiramiyorum cok agliyor.
Neler yapmadim,suyu doldurup sevdigi oyuncaklari icine attim..Beraber yaptik olmadi,kuveti salona tasiyip oyle denedik yok yok...

bununlada bitmiyor.
Saç kurutma makinasindan inanilmaz korkuyor.
Elektrik supurgesi camasir makinasi gibi seslerden cok korkuyor.
o yuzden sacinida kurutamiyorum.
Asla sacini taratmiyor.
taragi gorunce tepki veriyir korkuyor bagiriyor

saclari gür ve uzun..
baglamayinca yuzun gozune geliyor.
asla ama asla baglatmiyor.
Her yolu denedim.
eskiden sacini baglatırdı taratirdi.
ama gectigimiz ay dustu ve alnina dikis atildi..
haliyle cok korktu.
ve o olaydan sonra ne saç taratiyor ne saç baglatiyor.

sadece uykusunda baglayabiliyorum.
1 aydir saclarini tarayamadigim icin iyice dolandı saçlari cok kötü duruyor.

ne yapacagimi sasirdim resmen.
Bu olaylar beni çok yoruyor artık.
bi yere gittgimizde açikma yapiyorum surekli.
Resmen annesi bunun saçini niye yapmadin söylemleri oluyor.
Ben bu sorunu nasıl aşabilirim.
Valla imrenir oldum sacini taratan baglatan bebekleri gördükçe.
saçlari gür kesmeyi düşünmuyorum zaten kessek bile travma yaşar bildiğiniz yırtıyor kendini saçina dokununca.

onlar harici hicbi sorunumuz yok.
huyu yerinde cok sukur.

Tecrubeli annelerden yardim istiyorum(

Canım korku oluştuysa musade etmeyebilir. Sen uyutukdan sonra, tarama spreyleriyle tara bağla yada kestir istersen nasılsa uzar daha..uyurken yarından azıcık alabilirsin.
Vidiolarda yardımcı olur sac tarama videolarını eğlenen çocukları gosterebilirsin

Büyük kızım genel olarak banyoyu sever ama 2 yaş civarında bir dönem istememeye başlamıştı. Hem banyo köpüğü, hem banyo rengini boyayan tablet (böyle moru, pembesi filan var), bir de oyuncak küvetli bir bebek almıştık. (resmen combo yapmışız) o küçük küvette bebeğini yıkardı, ben de kendi küvetinde onu... Bilmem ki, sizde işe yarar mı acaba? Suyu renklendirmek de çok hoşuna gitmişti. Çocuklar için olanları mevcut bu ürünlerin, bir zararları yok. (en azından ben öyle biliyorum, siz düşünürseniz araştırırsınız zaten) Saç meselesine gelince, kızım da sevmez taratma, toplatma işlerini. Mecburen kuaförcülük oynadık, hala oynuyoruz sık sık.

18 aylik bebege uzun sac isteme sebebinizi anlayamadim. Saclar dolasmis birbirine tarayamiyorsunuz artik eh dolayisiyla aciyor cocugun cani. 1 gun siz kendi sacinizi taramayin bakin gorun ne oluyor. İnsan rahatsiz olur,tarayamadikca da daha bakimsiz olur,daha cok dolasir birbirine teller. O yuzden taramadikca taramazsiniz. Esas travma bu cocuktaki. Kesin uykusunda,bir sure sonra rahatladigini kendisi de gorecek.

Benim kizimin sacida kivircik, baglamayinca cadilara benziyor baglatmiyorda tokada taktirmiyor kafasindan resmen yirtiyor hemen...
yemek yerken caktirmadan tariyorum ama :)
Ha gün gelirde taratmazsa keserim hic acimam :)

Kiymak istemiyorum babasida istemiyor.
süreç gecici diyor işte cozüm uretmeye calisiyoruz.
Parmaklarimla tariyorum,ama yattinca arka taraflari iyice dolandi acilmiyor.
diğer yerlerde sorun yok.
arka tarafi sadece kessem olmayacak.
uykusunda nasil kesicem onu bile bilmiyorum

Benim kizimin sacida kivircik, baglamayinca cadilara benziyor baglatmiyorda tokada taktirmiyor kafasindan resmen yirtiyor hemen...
yemek yerken caktirmadan tariyorum ama :)
Ha gün gelirde taratmazsa keserim hic acimam :)
Benim kizdan bitane daha:)
ama benimkisi sadece uykusunda baglatiyor

uyanikken asla baglatmiyor.

Canı acıdığı için taratmıyordur kıyamam. Belki dolaşan saçları açmanın yolunu bilen çıkar. Saç açıcı sprey oluyor ama çok dolaştıysa tam çözüm olmayabilir.

vidyo izletmek hic aklima gelmemisti cok sagolun

Kiyamadiginiz icinse gereksiz hassasiyet gosteriyorsunuz,her gun uykusunda azar azar kesin,ne tarafa yattiysa o tarafi kesin duzeltin. El kadar bebegin saci neden uzun olsun ki anlamsiz.

hoşgelmiş 2 yaş sendromunuz :))
benim kizimda sacini baglatmaz daha farkli seyleri yaptirmaz her ne kadar tasvip etmesemde reklam izlerken yapiyorum

bol bol kuaföre gidin minikle- göre göre isinir belki.
cogu cocuk sevmiyor tokayi. ben daha sevenini görmedim.
bence kestirin sacini, rahat etsin cocuk.
banyo icin eglenceli videolar acabilirsiniz- belki heveslenir. sizde önünde yikanirsaniz (onu küvete almadan) belki girmek ister sizinle beraber.

Benim oğlan saçını kestirmezdi. Çizgi film izlerken makası arkama saklayıp göstermeden keserdim. Sağa sola bakar ne yapıyor bu diye şaşırırdı. Duzlemeyi de uyuduktan sonra yapardım. Dolaşık saç çocuğun canını çok yakar ama. Spreyle yumuşatıp tarayabilirsiniz. Banyo konusu da bilmiyorum sıcak mı oluyor acaba su? Bana ılık gelen su oğluma çok sıcak geliyor kacisiyor. Onun seveceği ısıya getirene kadar uğraşıyorum.

Bağlayacak kadar uzun mu kı? Benım oğlan 15 aylık , kesilecek kıvamda degıller hıc.
Bırde soylenenı anlıyor mu suanda, oyleyse ona cıcılı bıcılı bır tarak mı alsanız beraber.
Not : ben bu çocukların butun evresını unutmuşum , 18 aylık olunca ınsallah ayan beyan anlıyorlardır bızı

18 - 24 ay donemleri bunlar, cok normal , insanlarin ne dediginide hic umursamayim, keyfinizden oyle degil sonucta :)

sizin zorladikca o inat yapacak, kendi haline birakin
sac tarama yada banyo yapma esnasinda ilgisini cekecek birseyler gosterin telefondan
mesela niloya, yada masa ve koca ayi, cocuklarin ilgisini cok ceker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…