• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık ikiz kizlarim var yönerge almıyorlar ?

superbowll

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
19
7
6
34
Merhaba hanımlar kısaca bahsedeyim. İkiz kızlarım var 18 aylık düzeltilmiş. Kızlarım gel deyince geliyor isimlerine bakıyorlar anne baba dede bunları söylüyorlar ama yönerge de siknti yaşıyorum topu getirirmisin yada bunu burdan atarmısn şeklinde böle seylere uymuyorlar yapmıyorlar oyuncağın nasıl oynandığını gösteriyorum hadi sende yap diyorm eline veriyorm ama başka tarafa atıyor ne yapmalıyım sizce yada sizinkiler nasıl ?

Benimde düzeltilmiş 17 aylık kızım var sanki benimkini anlatmışsınız normali bu değilmi hiç farklı bi durum düşünmemiştim. canı isterse yapıyor canı istemeyince yapmıyor. Bazen getir diyince getiriyor bazen kendimi yırtsamda yok yani oralı olmuyor. Gel git al ver hayır evet bunları anlıyor komut alıyor ama istemediğinde getir götür filan yapmıyor oyuncağı da bir kez yapıyo sonra kaldırıp atıyo filan aynı sizinkiler gibi

Benimde düzeltilmiş 17 aylık kızım var sanki benimkini anlatmışsınız normali bu değilmi hiç farklı bi durum düşünmemiştim. canı isterse yapıyor canı istemeyince yapmıyor. Bazen getir diyince getiriyor bazen kendimi yırtsamda yok yani oralı olmuyor. Gel git al ver hayır evet bunları anlıyor komut alıyor ama istemediğinde getir götür filan yapmıyor oyuncağı da bir kez yapıyo sonra kaldırıp atıyo filan aynı sizinkiler gibi
Evet benimkiler gibi normal mi acaba bu durum bilmiyorum

Merhaba hanımlar kısaca bahsedeyim. İkiz kızlarım var 18 aylık düzeltilmiş. Kızlarım gel deyince geliyor isimlerine bakıyorlar anne baba dede bunları söylüyorlar ama yönerge de siknti yaşıyorum topu getirirmisin yada bunu burdan atarmısn şeklinde böle seylere uymuyorlar yapmıyorlar oyuncağın nasıl oynandığını gösteriyorum hadi sende yap diyorm eline veriyorm ama başka tarafa atıyor ne yapmalıyım sizce yada sizinkiler nasıl ?
22 aylık yeğenim var istediği zaman ismine bakıyor, istediği bazı şeyleri istediği zaman yapıyor. Aşırı umursamaz. Ablam doktora götürdü gayet normal dedi doktor. Çocukların kendi huyları oluyor.

Evet benimkiler gibi normal mi acaba bu durum bilmiyorum
Bence normal rutin kontrollerinde de doktor bi gariplik sezmiyor. Yani daha 1bucuk yaşındalar ne derece ne bekleyebiliriz ki bazen büyümüş gibi gelse de hala bebekler. bazı şeyleri akışına bırakmak lazım ben çok yüklendiğimi farkettiğimden beri biraz saldım. Arkadaşımın 5 yaşındaki çocuğu bile inat ettimi komut almıyor. Birde tam keşif zamanları aslında bildikleri şeylerle ilgilenmek istemiyorlar daha Farklı şeylerle yada daha dikkatini çeken şeylerle ilgileniyorlar

Her çocuk farklıdır. Benim oğlumun alıcı dili çok iyi mesela. İyi kötü kelimeleri de var ama daha 2 kelimeli cümle kuramıyor. Bi arkadaşımın çocuğu benim oğlum kadar iyi bir alıcı dile sahip değil mesela ama 2 li cümle kurmaya başladı .
Al gel gibi basit komutları anlıyorsa daha karmaşık komutları anlamaları için biraz sabretmeniz gerekiyor . Her gün belli komutları tekrar tekrar hatırlatın. Karışık bir komut verin yapmalarını bekleyin onlar yapmıyorsa siz yapın . İşe yarayacağını düşünüyorum.

Back