Bebek Beslenmesi 18 aylık bebek beslenmesi ve gelişimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 16,5 aylık şuan.
Sabah bulamaç kahvaltı (bir küçük kase)
öğlen çorba(1 kase kadar)
arada yarımşar meyve( muz-elma, muz-kivi gibi iki çeşit + bal ve süt)
ikindi çorba veya yemek ne varsa(1 kase kadar)
akşam çorba veya yemek(1 kase kadar)
yatmadan önce muhallebi (150-200 ml arası)
kase boyutu büyük değil normal çorba kasesi tam dolmadan.

Gelişim olarak; 81,5 cm boy, 11 kilo. söylenen çoğu şeyi anlıyor ama yapmıyor o ayrı. inatlaşmaya başladığı bi dönemde. kelime kapasitesi hecelerle birlikte en fazla 20.

Son düzenleme:
kızım 18 aylık
sabah 9:30-10:00 uyanıyor.
kendim için hazırladığım kahvaltıdan vermeye çelışıyorum ama çok inat yemiyor.sevdiği şeyleri yiyo sadece kızarmış tereyağlı ekmek yada salçalı ekmek 1 küçük dilim ekmek içi kadar yiyor.yarım çaybardağı kadar ballı limonlu ığlamur içiyor.
12:00 gibi ben yemesi gereken kahvaltıyı veriyorum dönüşümlü
bi gün biskivü süt pekmez-tahin tereyağ ceviz bulamaç
bi gün süt ile irmik muhallebi yapıyorum içine 1 yumurtada katıyorum soğuyunca blendır da tereyağ bal ekleyip çekiyorum
bi kase dolmadan yiyor.
saat 14:00 uyku öncesi emiyor.
16:00 -16:30 kalkınca çorba bi kase
arada atıştırıyo bişiler
19:00 meyve yemiyor malesef bende hazır meyve pürelerinden veriyorum hiç yememesinden iyidir diye baze biraz makarna yiyor 10 adet falanyada yoğurt çok seviyo bazen ayran
21:00 muhallebi veriyorum 1 kase dolmadan 150-200 ml falan
22:00 uyku vakti emip uyuyor

gece 1 yada 2 kez emmek için uyanıyor tekrar uyuyor.

80 cm 10 kg mız malesef iştahsız olunca zor gerçekten
neredeyse herşeyi anlıyor çocuğu yapabiliyor.25-30 kelime dağarcığı var.

Maşallah kızınız öle zayıf değil. hemde güzel uyuyor. benim kızım doğduğundan beri uykuyu pek sevmiyo. gece uykumuz toplam da 9 saat filan. gün içinde de 1-1,5 saat uyuyor bu kadar((

Allah tan uyuyor.
zaten yemek yemeyi sevmiyor iştahsız bir bebek. yemiyor zorlarsam kusuyor birde uyumasa iyice zayıf olacak sanırım.
uyku düzenimiz iyi Allahtan arada değişiyor tabi ama

maşallah sizin bebişinde beslenmesi çok güzel canım.

Arkadaşlar benim de 20 aylık bi kızım var.
iştah denilen hiç bişey yok. biyeş yemediği için bünyeside hiç iyi değil. hemen hasta oluyor.
ayın sadece 1 haftası iyi oluyor diğer 3 hafta hasta. geniz eti var. ağzından nefes aldığı için hemen boğazları enfeksiyon kapıyor. her seferinde de antibiyotik kullanıyoruz mecburen.
bünyesini güçlendirmek için ne yedirmem lazım, nele yapmam lazım. lütfen yardımcı olun.......

Benim kızım 6,5 aylıkken bronşiolit oldu ve idrar yolları enfeksiyonu geçirdi aynı anda.. 6 aya kadar anne sütüyle besledim ve gayet güzeldi gelişimi. sonra bu hastalıklar olunca bir anda süzüldü yavrum. tam ek gıda dönemindeyken iştahı sıfırlandı. 1 kaşık yoğurt yedirebilirsem seviniyordum. iyileşince de pek bişey değişmemişti. Düşünün 6 aylıkken 8 kilo olan kızım 12 aylıkken 9 kiloydu. kilo alması gereken, gelişmesi gereken dönemde 6 ayda sadece 1 kilo alabilmişti. yaşına değince arı sütü bal polen karışımı aldım. onu kullanmaya başlayınca kızımın iştahı arttı ve bağışıklığı güçlenmeye başladı. Allahım nazarlardan saklasın 4,5 aydır ciddi rahatsızlığı olmadı, burnu filan tıkandı ama ileri gitmedi çok şükür. Yani kızım yaşından sonra düzelmeye başladı.
Deneyin faydasını göreceksiniz inşallah.

canım benim kızımda çok iştahsızdı.ek gıda ya başladığımızdan beri kusma probermi çıktı.verdiğim ek gıdaları çoğu defa çıkartıyordu ve bu hep böyle devam etti.sevdiklerini ve anne sütünü çıkarmıyor tabi2 ay önce son doktora gidişimizde doktor beslenme problemi var.bunu öğrenmiş malesef dedi.ısrarcı lun aç kalsada ısrarla farklı şeyler yedirin onun istediğini vermeyin dedi.minadez multivitanmin şurup verdi.vitamin desteği olsun dedi.maşallah diyim kızımın beslenme problemi azaldı.artık yemeye çalışıyor biçok şeyi.tabi çok yemiyo ama buna şükür.

iştah için bi deneyin derim minadex şurup u.inşallah faydası olur.

eçmiş olsun.hastalık zor gerçekten.
arı sütü bal polen karışımı bende denesemmi acaba?
aktardan falan mı aldını acaba nerden alabilirim?

geçmiş olsun.hastalık zor gerçekten.

eçmiş olsun.hastalık zor gerçekten.

Sağolun gerçekten zor hastalık( Minadex kullanıyosan bu karışımı kullanma. Bende şuan minadex kullanıyorum. Kızımın bıngıldağı hala açık olduğu için doktor devam et dedi bi süre daha. Sonrasında arı sütüne devam edicem.
Aktardan aldım evet. Çocuklar için olanından.

çok sağol canım ozaman bende minadex i bırakınca alayım.

arkadaşlar 18 aylık kızım var.
birçok şeyden yemeye çalışıyor ama çok az yiyor .
mama diyor önüne koyuyorum toplasan 2 yemek kaşığı ancak yiyordur.sonra yemek istemiyor.
bu miktar yeterlimi onunun için acaba.yoksa çokmu az?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…