Gebeliğe Hazırlık 18 aydır korunuyorum, bebek yapmayi denesek hemen hamile kalir miyim?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yengecbukiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
8
2
86
29
Adetim hep duzenlidir 28 gunde bir oluyorum bir hafta sürüyor. Asiri agrili adetlerim oluyor, hastanede serum almisligim vardir yani, ozellikle isyerindeyken rezil oluyorum aglaya aglaya gidiyorum. Dr. Rahmin kalp seklinde dedi agriya bu sebep oluyomus rahmin temiz dedi. Yumurtaliklarima baktimi bakmadimi bilmiyorum sizce hemen hamile kalirmiyim?

Yok yillar surmez. Ya 23yasindayim esim 33

Canım bunu biz burdan bilemeyiz ne yazıkki. Sende yada eşinde herhangi bir sorun yoksa bi kaç ay içinde kalırsın. Sen folikasit içmeye başla, ovulasyon günlerini takip et gerisi Allaha kalmış. Yaş önemli tabiki ama en önemlisi üreme sistemlerinin sağlıklı çalışması. Bol sanş şimdiden ☺

Canım hemen kalamayabilirsin yani belli de olmaz hamileleliğin kuralı yok herkes de farklı sonuç verir

Yok yillar surmez. Ya 23yasindayim esim 33
Hamileliği olduran şey bir tek yaş değil ki:) inşallah çok beklemeden hayırlısıyla sağlıkla yavrunuza kavuşursunuz..üreme sistemi derya deniz bir mevzu:) stres baş düşmanlardan..

Olayın yaşla ne bağlantısını kurdunuz anlayamadım açıkçası
Stres yapmazsan Allah ol derse neden olmasin?
Ama stres yaparsan arkadaşın dediği gibi uzun yıllar olmayabilir.

Misal ben 3 sene sonra kafamdan attığım vakitte hamile kaldım 3 sene stres sıkıntı ile gecti olmadi.
Vakti zamanı geljnce Rabbim nasip ediyor işte.

6 yıl korunduk .
Korunmayı bıraktıgımız ilk ay hamıle kaldım .
Bu belli olmaz .
Herkes hemen olmaz demişti ..

Biz ne plan yaparsak yapalım vakti zamanı gelmişse oluyorkorunmayı yeni bıraktıysan kendıne zaman tanı,yumurtlama günleri ni değerlendir olmadı ovulasyon testleriyle yumurtlama zamanını kesinleştirerek değerlendir.. P8
hemen hamile de kalabilirsin yada kalamayabilirsin bunu bilemeyiz,inşallah gönlüne göre olur

Keşke şu söylediğin dediğin gibi olsa. Kaldıki madem hemen hamile kalabileceğini düşünüyorsun konuyu neden açtın.
Bu benim düşüncem işte
gebeliğin yaş ile çok alakası var tabiki

Denemeden bilemezsiniz Allah'tan başka kimsede bilemez bunu hemen olurmu olmazmı? İnşallah Allah aratmadan verir. Ancak gebeliğin yaşla ilgisi yok yumurtalık rezervinin hatta kalitesinin yaşla ilgisi var doktorlar böyle söylüyor yaş her zaman avantaj evet ama 25 yaşında erkek menapoza giren insanlar varsa 46 yaşında kadının doğal yolla gebeliği oluşuyorsa yaşla alakası yoktur zaten ayrıca sadece rahim yumurta yetmiyor gebe kalmak için tüpler tikaliysa da olmuyor erkekte sperm yoksa, azsa, morfoloji skntisi varsa olmuyor yani az geniş bakalım gençler hemen hamile kalır ileri yaşta gecikir diye bı kural yok yani.

Allah nasip ederse hemen olur ama hiç bi sorun olmasa Allah dilemedikten sonra yine olmaz

Ben bi senelik eveliyim 6 aydır korunmuyoruz henüz olmadı

Ama ben korunurken bile hamile kalırım diye düşünüyordum cahillik işte
Hele korunmayı bırakınca hemen hamila kalırım sandım ama nasp olmadı..

Allah zamanı gelince bekleyen herkese nasip etsin inşallah

Hayal kurmak umut dolu olmak güzel

Hemen hamile kalır mıyım diye kendinizi strese sokmayın . Bir doktora gidin tahlillerinizi yaptırın temiz çıkarsa ne ala . Sonrasını Allah’a bırakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…