17 yaşındaki PKK'lıdan dehşete düşüren itiraf

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
108
17 yaşındaki PKK'lıdan dehşete düşüren itiraf
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 17 yaşındaki İ.T., terör örgütünden kaçış sürecini anlattı.
Facebook Twitter Linkedin Google
Gönder

Eklenme: 30 Eylül 2015, 14:35
Bu haber 57 kez okundu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 17 yaşındaki İ.T., yine ailesinin Suriye'de tanıştığı bir kaçakçıya ödediği parayla Türkiye'ye kaçmayı başardı. Erzurum'da yakalanan çocuk PKK'lı itirafında, "Dağa ailemin ve benim öldürülme tehdidi ile kaçırıldım, fırsatını bulup ülkeme kaçtım" dedi.

PKK'nın çocukları zorla dağa çıkarılmasına vicdanı el vermediği için geçtiğimiz 7 Haziran günü Suriye'nin Derik Kampı'nda terör örgütü PKK liderlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin yönetimindeki kampta silahlı nöbet tutarken kaçmayı başaran 17 yaşındaki İ.T. 28 Ağustos 2015 günü geldiği Erzurum'da polisin yaptığı kimlik kontrolünde yakalandı. İ.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

'BİR OĞLUNUZ ÖRGÜTTEN AYRILDI, YERİNE BİR OĞLUNUZU VERECEKSİNİZ' TEHDİDİ

Örgüte silah zoruyla kaçırıldığını belirten 17 yaşındaki İ.T., yaklaşık 5 ay kaldığı bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye Derik Kampı'ndan günlerdir kaçmayı planladığını itiraf etti. İ.T. 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum' dedi. İ.T. iddianamede yer alan örgüt kampından kaçış sürecini ise şöyle anlattı:

"Örgüt üyeleri, 2013 yılında 'Bir oğlunuz örgütten ayrıldı, onunu yerine bir oğlunuzu vereceksiniz' diyerek ölüm tehdidi ile örgütün dağ kadrosuna 2015 yılının Nisan ayında götürüldüm. İsimlerini bilmediğim örgüt üyeleri tarafından Türkiye Sınırını geçip PKK'nın Derik Kampına ulaştım. Bu kamp Sorumlusu Suriye Uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin bulunuyordu. Burada askeri eğitim aldıktan sonra, beni yapı görevine verdiler. Yapı görevinin anlamı 'rütbesiz silahlı örgüt üyesine' verilen görevdir. Bu kampta yaklaşık 5 ay süre içinde kalarak eğitimim tamamladıktan sonra, örgütte koğuş nöbeti tutuğum sırada kaçma planı yaptım. Sabahın ilk ışıklarında kampta koğuş nöbeti tuttuğum sırada kaçmayı başardım."

"SİLAHLI EYLEME KATILMADIM"

Silahlı eyleme katılmadığını belirten Çocuk PKK'lı İ.T., "Daha sonra, Suriye'nin Kamışlı kasabasına gelerek burada ailemin de büyük katkısı ile tanıştığımız ve kaçakçılık ile uğraşan Suriye uyruklu bir kaçakçı tarafından para karşılığı ile Türkiye'ye giriş yaptım. Ben örgütün hiç bir silahlı eylemine katılmadım. Kendi isteğimle karar vererek ülkeme kaçtım. Şimdi devletimizin şefkatli ellerinde olduğum için mutluyum" dedi.

15 YIL HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANACAK

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan 17 yaşındaki İ.T. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 314/2 maddesi kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Çocuk PKK'lı İ.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/17-yasindaki-pkklidan-dehsete-dusuren-itiraf-96845.html

Eğer doğru söylüyorsa yazık da, ne bilelim silahlı eyleme katılıp katılmadığını ..
Dağa çık , asker şehit et, canları yok sonra ''pişmanım, silahlı eyleme katılmadım '' ne belli ..
Terörist kendi ifadesine göre yargılanıyor sonuçta ..

ya ne biliyim, ben dogru soyledigine inanmak istiyorum, daha cocuk ya
birde, PKK tarafindan daga kacirilan o kadar cok cocuk var ki, hepsini mi aileleri gonullu asker diye verdi..
ben inanmiyorum ailelerin evlatlarini onlara vereceklerine. Yeri geliyo evladimizi askere gondermeye dayanmiyoruz.

Bir çocuğu dağda biri asker, polis çook aile var maalesef ..
Mutlaka kaçırılan, zorla tehditle giden çoktur ama gönüllü giden de bir o kadar çok ..
Bazı köyle var ki askere polise yüzüne karşı ne küfürler ediyorlar, engellemeye çalışıyorlar askerlerimizin geçişlerini ..
Ben oradaki halkın da çok da masum olduğuna inanamıyorum ..
Yoksa bu kadar mayın döşenir de köylünün nasıl haberi olmaz ..
Oralarda bildiğim kadarıyla bazı köyler bölgeler inanılmaz destekçi, zaten destekçi olan köylerin erkekleri de gündüz köyde
gece dağda ..
Destek vermeyen bölgelerde yaşayan halk da zaten bu tehdit edilen, haraç kesilen hatta evlatları kaçırılan taraf ..
Kim mağdur kim değil bilemeyiz şu durumda .

ben ailelerin gönderdiklerine inanıyorum.
bizim tanıdığımız bir aile vardı. memleketleri Diyarbakır taraflarından olsa gerek tam emin değilim.. sürekli hamile kalıyordu kadın. zaten bir sürü çocuk vardı. 7 8 tam bilmiyorum.. yakın zamanda annem kadını yeniden hamile görünce neden sürekli çocuk yaptığını sormuş. o da "kürdistanımıza asker yetiştiriyorum ben gücüm oldukça doğuracağım" demiş..
maalesef durum böyle..
o kadın gibi ailelerin elleriyle verebileceğini düşünüyorum.

haberdeki "çocuğa" gelince. silahlı eylemlere katılıp katılmadığını Allah bilir ancak. bu kadar şehitlerimiz üzerine sözlerine inanarak ya da sadece "çocuk" diye düşünecek kadar iyi niyetli olamayız.

Aynı Işid terör örgütündeki erkekleri örgüte kaçan kızlarla 4 er 4 er nikahlayıp büyük küçük hepsini hamile bıraktıkları gibi. Neymiş. Asker yetiştiriyorlarmış cihat yapıyorlarmış...

Ama yine de kaçırılanlar da vardır diye düşünüyorum. Baktığımızda PKK nın köylerden zorla yiyecek ve para aldığını biliyoruz. Bunu ne kadar isteyerek yapan olsa da tehditle yapmak zorunda kalan insanlarımız da bir o kadar çok... O ailelerin çocuklarını kaçırabilirler diye düşünüyorum..

Söylediklerine inanmamız için kendisinin gelip teslim olması gerekirdi. Yakalandıktan sonra pişmanım demek inandırıcı gelmedi bana.

hayati ömrümde bir defa 11 yil dagda kalmis kadin bir pkk ile konusmustum , ve böyle söylenimlere inanmiyorum cezadan kivirmak korktugu icin dir, hepsi beyni yikanmis

hayati ömrümde bir defa 11 yil dagda kalmis kadin bir pkk ile konusmustum , ve böyle söylenimlere inanmiyorum cezadan kivirmak korktugu icin dir, hepsi beyni yikanmis

Nerede konuştunuz? Hapis cezası yememişmiydi ?

Zaten çocuk diyip acidik bu yuzden bu hallerdeyiz. Bunlar çocuk deyip acimaya devam ettikçe bizim çocuklarimiz can verecek..
Hiçbirine uzulmuyorum, canimizin yandiği kadar canlari yansin.
Allah vatanimizi askerimizi polisimizi hainlerden korusun. Ne kadar sempatizan varsa evine ateşler düssün !

Nerede konuştunuz? Hapis cezası yememişmiydi ?

dis ülkede ,is geregi (tercumanlik) hayir hapis cezasi yoktu maalesef...yani bazi seylerin hicbirzaman görüntügü gibi olmadigini o zaman yine anlamistim maalesef....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…