17 haftalik gebeyim karin sertesmesi var

bahtsizdomates

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
488
148
103
38
Arkadaslar daha iki gun once doktoradan geldim hersey normaldi hic bir sorun yoktu dünden beri genelde aksamlari oluyor karnimda sertlesme oluyor tas gibi oluyor bir ağırlık hissi oluşuyor bu arada ikiz kasilmadan korkuyorum doktordanda yeni geldim boyle durum erken haftalarda basiniza geldimi? Bilgilendirirseniz sevinirim

Basima gelmedi ama karin sertlesmesi iyi degil diye biliyorum, doktora gorünün geciktirmedem gecmis olsun Cok

Benimde öyle olmuştu ertesi günde doktora gittiğimde o sertlik hala vardı kasılma olduğunu söylemişti doktor. İkiz olunca belki bu durum normal de olabilir ama doktorunuza danışın mutlaka

• Beğen
Reactions: Jou
Benimde öyle olmuştu ertesi günde doktora gittiğimde o sertlik hala vardı kasılma olduğunu söylemişti doktor. İkiz olunca belki bu durum normal de olabilir ama doktorunuza danışın mutlaka
Sizin ne zaman başlamıştı doktorunuz ne onerdi peki benim daha cok.erken ya korkuyorum acikcasi da kasilmaysa

Benimde 20 haftada falan olmuştu sanırım, zaten bir sürü ilaç kullandığım için başka ilaç önermemişti. Daha sonra da çok şükür olmadı bir daha.

• Beğen
Reactions: Jou
Benimde 20 haftada falan olmuştu sanırım, zaten bir sürü ilaç kullandığım için başka ilaç önermemişti. Daha sonra da çok şükür olmadı bir daha.

Doktora sordum daha.yeni usg yaptik kanama yoksa sorun yoktur dedi of napcam.ben gerci simdi yok genelde aksamlari oluyor anlamadim

Tekrar kontrolün ne zaman peki

Devam ederse olmadı erken gidersin tedirgin olduğunu oyüzden geldiğini söylersin. Ben her zaman öyle yapıyorum en azından içimiz rahat oluyor
Yemek yedikten sonra olusuyor yemek yiyeyim tas gibi oluyor biraz zaman sonra eski haline donuyor kasilma yemek yedikten sonrami oluyor ki yemek yemesem mi acaba of bilemedim

Yemek yedikten sonra olusuyor yemek yiyeyim tas gibi oluyor biraz zaman sonra eski haline donuyor kasilma yemek yedikten sonrami oluyor ki yemek yemesem mi acaba of bilemedim

Yemekle alakası yoktur sanmıyorum. Benim gece olmuştu

Yemekle alakası yoktur sanmıyorum. Benim gece olmuştu
Haa yok gece olmadi benim iki gundur bir karnimda agirlik hissi vardi aksamlari yemek yedikten sonra tas gibi sertlesiyordu biraz uzaninca geciyordu bugun agirlik hissi yok iki uc gundurde kabizdim o agirlik hissi gitti kimide bebekler yapiyor yer acmaya çalışıyor diyor anlam veremedim doktorda rahim genisliyo diyo bunlar olagan seyler diyo bir daha geleyim dedim gelme dedi kanama olmazsa sıkıntı yok dedi o ağrılar normal diyo muallakta kaldim umarim bir daha tekrarlamaz

Haa yok gece olmadi benim iki gundur bir karnimda agirlik hissi vardi aksamlari yemek yedikten sonra tas gibi sertlesiyordu biraz uzaninca geciyordu bugun agirlik hissi yok iki uc gundurde kabizdim o agirlik hissi gitti kimide bebekler yapiyor yer acmaya çalışıyor diyor anlam veremedim doktorda rahim genisliyo diyo bunlar olagan seyler diyo bir daha geleyim dedim gelme dedi kanama olmazsa sıkıntı yok dedi o ağrılar normal diyo muallakta kaldim umarim bir daha tekrarlamaz

Kabızlıkta etkiliyor ondanda olabilir ozaman. Birde bebek büyümeye başlıyor dediği gibi. Ya en ufak birşeyde tedirgin oluyoruz haklı olarak umarım bir daha olmaz. Kabızlık için doktor bana bol zeytinyağı tüket demişti

Bende cok tedirgin oluyorum doktoru surekli rahatsiz ediyorum.en.sonunda sana.ozel oda acacagim o.olacak dedi umarim.bir daha olmaz insan.korkuyor ister istemez bir sorun mu var diye

Yemekten canım o bak şimdi yemek yedim midemin orası taş gibi biraz sindirdikten sonra yumuşuyor merak etme doktor daha iyi bilir o sorun yok diyorsa sorun yoktur 😉

Hamilelikte karın sertleşmesi, anne adaylarının en çok karşılaştıkları durumlardan biridir. Özellikle ilk gebelik deneyimi yaşayan anne adayları karın sertleşmesi durumunda endişeye kapılabilir. Gebelik sürecinde vücutta birçok değişim yaşanır. Fetüs zamanla rahim içinde büyür ve anne adayının vücudunun genişlemesine yol açar. Buna bağlı olarak midenin de belirli bir oranda büyümesiyle karın sertleşmeye başlar.

Karın sertleşmesi hamilelik döneminde son derece normal bir durumdur. Karnın sert olması bazı rahatsızlıklara da yol açabilir. Ayrıca karın bölgesinin ne kadar sert olduğu anne adayının vücut tipi gibi bazı faktörlere bağlıdır. Rahim her gün biraz daha genişlediği için anne adayında karın bölgesinde sertleşme ve ardından da belli rahatsızlıklar görülebilir. Zaman içinde karın bölgesinde yaşanan bu sertleşme anne adayı için bir problem olmanın dışına çıkar. Gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak yaşanan sertlik ve gerginlik daha normalleşir.

Gebelikte karın sertleşmesi bazı anne adayları tarafından az hissedilebilir. Bazı hastalarda da bu his çok daha şiddetli olabilir. Her gebelikte karın sertleşmesi sorunu doğal semptomlar arasında yer alır. Bazı anne adaylarında gebeliğin 12. haftası görülebilir. Bazı anne adaylarında da daha ileri zamanlarda ortaya çıkabilir. Karında yer alan sertliğin yaşanması anne adayının vücut tipine bağlı olarak değişebilir.

Back
X