• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 17 gunluk bebeğim ishal oldu:(( tavsiyelere ihtiyacım var..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Arkadaşlar,
Bebeğim 17 gunluk ve 1 haftadır ishal.Normal sulu kaka değil,baya bir su şeklinde,fışkırtarak,köpüklü,bazende yeşil yapıyor.Bezinden taşdığı bile oluyor hatta.Doktora göturdum,kakasına tahlil yapıldı.parazit,bakteri vs çıkmadı.Virus kaynaklıdır dedi doktor.Hiçbir ilaç vermedi.Ama hala geçmedi ishali.Devlet hastanesinde başka bir doktor pirinci haşlayıp suyunu verin dedi.Gunde bikaç çay kaşığı bundan veriyorum sadece.ama çok korkuyorum bişey olacak diye.Zaten cok zayıf doğdu,kilo vermez inşallah.Basına böyle bişey gelen varmı.Dedimya daha 17 gunluk,çok erken ishal için:((
Birde ne verebilirim sizce ishali için baska??

geçmiş olsun canım bebeğin çok küçük ishali kesicek hersey de veremezsin. Ama sık sık emzir eğer veriyorsan da su ver bebeğin ishal olduğu için sıvı ihtiyacı artıcaktır.

geçmiş olsun bizde de ishal vardı kaka testi yazdı dr ve biz de mikrop çıktı
ilaçlar falan baya uğraştık çok kötü yani siz de birşey çıkmadıysa merak etme
bize ishal için reflor verdi bağırsak düzenleyici bir zararı yok dedi
sizin dr ilaç vermediyse geçer arkadaşın da dediği gibi bol bol emzir daha çok küçük

nasıl ishal ama.ishal cok sulu kaka yapmak değil günde 10 kez falan kaka yapmak demek.sen yinede bol bol emzir.geçmiş olsun.

geçmiş olsun bizde de ishal vardı kaka testi yazdı dr ve biz de mikrop çıktı
ilaçlar falan baya uğraştık çok kötü yani siz de birşey çıkmadıysa merak etme
bize ishal için reflor verdi bağırsak düzenleyici bir zararı yok dedi
sizin dr ilaç vermediyse geçer arkadaşın da dediği gibi bol bol emzir daha çok küçük

canım peki kaç aylıktı seninki ishal olduğunda???

geçmiş olsun arkadaşım..

pirinci haşlayıp,süzüp,suyunu içirmelisin içirebildiğin kadar çok..
yanısıra emzirmeye devam etmelisin..
bunlar olamıyosa da,bol bol su içirmelisin..

devam ettiği taktirde,doktora tekrar götür bence arkadaşım..

canim öncelikle geçmiş olsun senin içtigin meyve suyu falan da varsa onlarda ishal yapabilir(kayısı şeftali.vs.)bol bol arkadaslarinda dedigigibiemzir yada su var canim vücudu susuz kalmasin mazallahh..tez vakittee geçer

çok geçmiş olsun bebeklerinize benim bebeğimde 3 aylıkken ishal olmuştu dr bize de reflor falan vermişti kaka testinde de bişey çıkmamaıştı 12 13 gün böyle devam etmişti nasıl zayıflamıştı anlatamam en sonunda yarım su bardağı suya dolu dolu 1 tatlı kaşığı nişastayı pişirmeden ezip içebildiği kadar içirdim hemen etki gösterdiertesi gün 4 bez çıkardı o günde yaptım geçti 1 ay sonra tekrar ishal olunca hemen yaptım yine geçti birde siz deneyin isterseniz

canım ishali gecti benimkinin hatta su an kabızlık basladı.:) ama sen su tarifi detaylı anlatsana nişasta nasıl ezilirki.Birde tarifi kim verdi,zarar vermez dimi nişasta.

tekrar geçmiş olsun size ama ben bu tarifi sizin için yazmamıştım çünkü sizin bebeğiniz çok küçük ileride ishal olursa aklınızda bulunsun diye yazmıştım bu tarifi annem söylemişti ben küçükken yapıyormuş bir zararı olurmu bilmem ama düşününce bize küçükken mamalar falan deyilde pirinç unu nişasta pişirip yedirirlermiş bizlere bişey olmamış en azından doğal ilaç değil diye düşündüm tarife gelince yarım su bardağı kaynamış soğumuş suya 1 tatlı kaşığı nişastayı iyice karıştırarak erittim pişirilmeyecek içebildiği kadar içirdim bu kadar basit sağlıklı günler dilerim

Arkadaslar bebekler yesıl kaka yaptıklarında birazcık üşümüslerdır kapılara camlara dıkkat edın benım bebegım 20 gunluk malum havalardan sadece odamızda kalerıfer yanıyo kapıdan çok gırıp çıkınca kısuyor kustugu kokulu olursa ve kakasıda yeşile dönükse( ama anne sütü alanlara söylüyorum mamayı bılmıyorum )yeşilin koyuluguna göre za veya çok üşütmüştur
3 çocugunu doguran bır anneden

merhaba
su an ne kadar telaslı oldugunu anlayabılıyorum.Yalnız doktorun evet ishaldir dedi mi?cunku ilk zamanlar zaten sulu köpuklu yapabılır normaldır,ancak gun içinde 8-10 defa dıskı cıkartıyorsa ishal demektir.Sen de ishale karsı iyi gelen muz,patates,pilav gibi besinleri daha sık tüketebilirsin en azından sütün de etkiler.bir de göğüs temizliğine dikkat et.yeşil dıskının bırcok sebebi var;üşütme hızlı sindirim süt arttırıcı çaylar önceki konulara bakabılırsın. bu normal bir şey kan olmadıkca sorun yok

kızlar peki kesilmiş süt gibi kusmanın sebebi nedir sizce.kızım sanki yoğurt kusuyor..
bu arada cevaplar için herkese teşekkurler

merhaba duyguby öncelikle geçmiş olsun benim bebeğimde 17 günlük ve şuan ishal doktora götürdüm çocuk gastroentorolojisine götürmemi söyledi merakettiğim iki konu var birincisi hangi doktora götürdüğün ikinciside pirinç suyu işe yaradımı yardımcı olursan çok memnun olurum.

Back