• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 aylık vurma davranışı, huysuzluk

birmavipapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
256
104
103
İstanbul
Merhabalar. Oğlum 17 aylık olmak üzere. 13. Ayından beri süregelen bir vurma davranışı mevcut. Her zaman engelledim yanlış olduğu söyledim çok çok azalmıştı. Bir gün kuzeniyle buluştu ondan sonra başladı tekrar vurmaya. Yaklaşık bir aydır aşırı arttı. Önüne gelem patlatıyor ama ilginç olan babası işten mi geldi bana vuruyor göstere göstere ya da görüntülü konuşmaya başlıyor karşıda kim varsa ilk işi bana vurmak. Ben anneme vuruyorumu kanıtlamaya çalışıyor sanki. Gerçekten bunaldım. Çok ilgiliyim gelişimi de bu yüzden gayet güzel gidiyor çok şükür. Ama bu vurma davranışı çok canımı sıkıyor artısında çok çok sinirli. Arada kafasına vuruyor elleriyle tokatlıyor gibi yapıyor kendini. İstediği bir şey olmadığında kendininyerlere atıyor. Ben az şekilde kısıtlamaya çalışıyorum tehlikeli şeyler dışında evde her yere müsaadem var. Ama bu şiddet bu asabiyet neden anlamıyorum 😢

Merhaba vurma davranışını söndürecek açıklamalar yapıp onu yönlendirmelisiniz. Anneye vurmuyoruz hayır bana vurmana izin veremem ama bu yastığa vurabilirsin. Birlikte top atma, fırlatma , yastık savaşı gibi oyunlar oynayın bunlardada siz hep yenilin devrilin gücün onda olduğu oyunlar ona daha iyi gelecektir.❤️ Bu davranışı yaşı gereği yapıyor. Henüz duygularını tanımıyor ve onları anlamlandıramıyor. Siz her seferinde duygularını ona tanıtın. Şimdi kızdın çok öfkelisin. Öfkelenebilirsin ama bana ya da başkasına vurmana izin veremem. Gel istersen bu yastığa vuralım diyerek ona yardımcı olalım. Sabırla , sakinlikle sürekli anlatırsanız sonunda anlayacaktır❤️🙏

Merhaba vurma davranışını söndürecek açıklamalar yapıp onu yönlendirmelisiniz. Anneye vurmuyoruz hayır bana vurmana izin veremem ama bu yastığa vurabilirsin. Birlikte top atma, fırlatma , yastık savaşı gibi oyunlar oynayın bunlardada siz hep yenilin devrilin gücün onda olduğu oyunlar ona daha iyi gelecektir.❤️ Bu davranışı yaşı gereği yapıyor. Henüz duygularını tanımıyor ve onları anlamlandıramıyor. Siz her seferinde duygularını ona tanıtın. Şimdi kızdın çok öfkelisin. Öfkelenebilirsin ama bana ya da başkasına vurmana izin veremem. Gel istersen bu yastığa vuralım diyerek ona yardımcı olalım. Sabırla , sakinlikle sürekli anlatırsanız sonunda anlayacaktır❤️🙏
Teşekkür ederim yorumunuz İçin. Ah öfkeden yapsa anlayacağım da olur olmaz bazen her an vuruyor. Huy edindi resmen. Sğrekli babasıyla topla oynuyorlar ama yastık savaşı güzel fikirdi deneyeceğim.

Teşekkür ederim yorumunuz İçin. Ah öfkeden yapsa anlayacağım da olur olmaz bazen her an vuruyor. Huy edindi resmen. Sğrekli babasıyla topla oynuyorlar ama yastık savaşı güzel fikirdi deneyeceğim.
Onlar duygularını henüz tanıyamayacak ve kontrol edemeyecek kadar küçükler burada iş bize düşüyor. Sinirlendiği anda zarar verici davranışlar yapmamasını bir çok kez tekrar edip söylemekte engellemkte fayda var. Sakin kalmasına yardımcı olmak en nihayetinde sonuç verecektir. Bir de vurduğunda ettiğinde büyük tepkiler aldıysa ondan da en ufak bişeyde yapıyor olabilir. Öfke de aslında normal bir duygu sadece o an kontrol etmek sıkıntı. Beraber o an ellerini tutup hayır bunu yapmana izin veremem şimdi şöyle şöyle oldu ondan böyle hissettin hadi gel derin nefes alalım 10 a kadar sayalım diyebilirsiniz.❤️🙏 evdeyseniz de duygular üzerine mutlaka oyunlar oynayın🌸

Back