17 aylık oyun grubu

busraershbz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
41
13
24
Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı geceler. Benim 17 aylık bir oğlum var. Oğlumun kelime olarak sadece baba ve mama kelimesi var. Dediklerimi anlıyor anlama konusunda pek sıkıntımız yok. Ama kelime sayısı çok çok az. Sürekli dışarı çıkarız falan ama akran yok çevresinde. Ve fark ettim ki bende bir noktaya kadar ancak yetebiliyorum. Yani çocuğun çocuktan öğreneceği şey daha farklı oluyor gibi. Bu yüzden yaşadığım yerde bir oyun grubu buldum. Toplam 1.5 saat. İlk 45 dk çocuğun ortama alışması için serbest zaman son 45 dakika da etkinlik dans etme vs. Gruplar 6 kişilik oluyormuş. Ve tabiki tüm süreçte ebeveyn yanında oluyor. Bende toplu olarak 10 seans aldım bir bakmak istiyorum gerçekten faydası olacak mı diye. Çünkü oğlum tüm gün beni görüyor akşamları baba geliyor işten onu gördüğü zaman da zaten 2 saat sonrası uykuya geçiş yapıyoruz. Arada anneanne dede geliyor biz gidiyoruz. Akranları hiç yok yani. Bu şekilde olup fayda gören oldu mu acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Biraz bahsedebilir misiniz neler söylüyordu nasıl gelişti vs
Benim kizim 24 aylik hala cok fazla kelimesi olan bir cocuk degil yani olanlarin ustune cok katmiyordu, aynen bahsettiginiz gibi ne kardes ne kuzen ne komsu cevresinde hic cocuk yok maalesef. Pedagog ve oyun terapisti de gordu ama 20 ama 50 kelimesi ve cocuk konusuyor iste dedikleri icin 17 aylik pek endiselenmeniz gereken bir donem degil iciniz rahat olsun oncelikle. Oyun grubunda fark ettigim seylerden biri bizim yanimizda soylemedigi kelimeleri bildigini ve cocuklara soyledigini fark etmem oldu. Mesela “al” dedigini ben daha once hic duymamisken arkadasina boya kalemi uzatirken duydum. 2-3 hafta sonra “arkadas” dedigini duyduk. Gibi gibi…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…