- 28 Eylül 2024
- 858
- 1.829
- 30
-
- Konu Sahibi busraershbz
Merhaba, benim kızım da 17 aylık. 18 aydan beri uyku sorunu yaşıyoruz yazdığınız için sormak istedim. Kızımda bu son iki üç gündür ciddi bir uykuya direnme var, aşırı inatçı hareketler, fırlatıp atma huyları var. Böyle bir dönem mi o süreç?Malesef o 2. Azıları anlamak biraz zor oluyor çünkü çok arkada pek baktırmıyolar. Ben bi kaç ay anlamadım gülerken falan kabarma kızarıklık keşfedemeyince ama şimdi uçları deri sltından elime geliyor şu an 26 aylık olmak üzere, o zamanı düşününce mantıklı geliyor. Ortalama 18-20 aydan beri bi uyku sorunu yaşıyoruz. O kadar çok sebebi var ki. 2 yaşa hazırlık bile olabilir yani bu süreç. Genelde 1 buçuk yaşından sonra hafif hafif belirtiler başlıyor. 20 aydan sonra baya netleşiyor. Siz bi şekil dişlerini kontrol etmeyi deneyin. Odasında ne biliyim vuran bi ışık varsa, gün içinde korktuğu bişey oluyorsa, odasında evde bi değişiklik olduysa bu tip görünmez şeyler bile yapabilir bunu ucu çok açık
Ben dış döneminde ne var ne yok ona bile bakmadim desem .. çıkıyor işte dişleri sırasıyla:)İlk azıları çoktan çıktı diş döneminin bitmesine son 4 dış kaldı onlarda ikinci azilar.
Gülerken de baktım da çok bişey fark edemedim
İnanın herşeyi o kadar çok düşündüm ki ama herşey aynı evde. Ben artık ya diş diyorum yada 15-18 ay arası uyku gerilemesi oluyormuş bu seçenekte aklımda çünkü diş vs olsa gündüz de huysuz olur ama gündüz gayet neşeli keyifli. Belkide 2 yaş sendromuna hazırlık bilemiyorum artık çok çaresiz hissediyorum kendimiMalesef o 2. Azıları anlamak biraz zor oluyor çünkü çok arkada pek baktırmıyolar. Ben bi kaç ay anlamadım gülerken falan kabarma kızarıklık keşfedemeyince ama şimdi uçları deri sltından elime geliyor şu an 26 aylık olmak üzere, o zamanı düşününce mantıklı geliyor. Ortalama 18-20 aydan beri bi uyku sorunu yaşıyoruz. O kadar çok sebebi var ki. 2 yaşa hazırlık bile olabilir yani bu süreç. Genelde 1 buçuk yaşından sonra hafif hafif belirtiler başlıyor. 20 aydan sonra baya netleşiyor. Siz bi şekil dişlerini kontrol etmeyi deneyin. Odasında ne biliyim vuran bi ışık varsa, gün içinde korktuğu bişey oluyorsa, odasında evde bi değişiklik olduysa bu tip görünmez şeyler bile yapabilir bunu ucu çok açık
Kime sorsam hep azı dişler çok zordu diyor demekki oda çocuktan çocuğa değişiyorHayır bizim dis sürecimiz çok rahat geçmişti sadece ilk iki ön dışını zor çıkardı sonrasını anlamadık bile pıtır pıtır çıktı hepsi
27 aylık mı demek istediniz? Bu sorunları biz hala yaşıyoruz. 18 aydan sonra yavaşça inatlaşmalar, reddetmeler başladı. Şu an istediği şeye bile önce ı-ı diyor. Önceden bırak diyince bırakırdı şimdi ebebekte falan sevdiği bi oyuncak olmadın karnına bastırıp eğiliyor bağırıyor al alabilirsen. Uykuya gitmek istemiyor, götürünce uyuması nerdeyse 2 saati buluyor esniyor gözleri çöküyor ama tavan izliyorMerhaba, benim kızım da 17 aylık. 18 aydan beri uyku sorunu yaşıyoruz yazdığınız için sormak istedim. Kızımda bu son iki üç gündür ciddi bir uykuya direnme var, aşırı inatçı hareketler, fırlatıp atma huyları var. Böyle bir dönem mi o süreç?
Hayır 17 aylık. :) evet benim de dikkatimi çekti. Mesela masaya tırmanıyor eskiden hayır derdim dururdu şimdi gülerek suratıma bakıyor umrunda bile değil. Uyku konusu aynı sizin gibi resmen yere çöktü duvara dayandı uykusu var. Dün saat 9 da gittik odaya 11de anca uyudu.. şaştım kaldım ya27 aylık mı demek istediniz? Bu sorunları biz hala yaşıyoruz. 18 aydan sonra yavaşça inatlaşmalar, reddetmeler başladı. Şu an istediği şeye bile önce ı-ı diyor. Önceden bırak diyince bırakırdı şimdi ebebekte falan sevdiği bi oyuncak olmadın karnına bastırıp eğiliyor bağırıyor al alabilirsen. Uykuya gitmek istemiyor, götürünce uyuması nerdeyse 2 saati buluyor esniyor gözleri çöküyor ama tavan izliyordün gece 9 çeyrekte gittik 00:20de uyudu. Sinir stres artık ağlamaya başlamıştım o ağlamasın diye sessiz kalmaya çalışırken. Hatta bi ara kahvaltı reddetme huyu bile oldu, şimdi yavaştan aşıyo gibiyiz
Allah dizinde yardımcınız olsun uyumayan çocuk çok zor ben razıyım 2 kez falan kalkmasına. Ama bizimki böyle bir sorun değil yatıyor aradan 40 dk geciyor kalkıyor uykuya döndürmek aşırı zor oluyor hadi döndürdük diyelim 1 saat sonra tekrar ve bu belli bir saate kadar böyle devam ediyor25 aylık bebesi hala 1-2 kere uyanan ben konuyu şöyle izliyorum
Hazırlıkta olabilir. Arkadaşımın kızı benim oğlumda daha erken gösterdi bazı belirtileriİnanın herşeyi o kadar çok düşündüm ki ama herşey aynı evde. Ben artık ya diş diyorum yada 15-18 ay arası uyku gerilemesi oluyormuş bu seçenekte aklımda çünkü diş vs olsa gündüz de huysuz olur ama gündüz gayet neşeli keyifli. Belkide 2 yaş sendromuna hazırlık bilemiyorum artık çok çaresiz hissediyorum kendimi
Aslında evde vs herşey her zamanki gibi. Yani düzeni hep aynı dediğiniz gibi dişlere bakamıyorum çünkü ısırıyor geçen bakmak için uğraştım elimdeki yara hala geçmedi gülerken deneyim dedim onuda göremedim. 15-18 ay arası uyku gerilemesi oluyormuş şuan yaşadığımız ya uyku gerilemesi yada 2 yaş sendromuna hazırlıkMalesef o 2. Azıları anlamak biraz zor oluyor çünkü çok arkada pek baktırmıyolar. Isırma eğilimleri çiğneme isteğinde çoğalma falan gibi değişiklikler var mı? Benimki müslim battaniyesi in köşesini en uca götürüp çiğniyordu. Emzik bıraktık diye yapıyo sanıyodum ama şimdi bakınca ta o zamandan rahatsızmış 21 ylıktı. 5 aydır çıkmasını bekliyoruz. Ben bi kaç ay anlamadım gülerken falan kabarma kızarıklık keşfedemeyince ama şimdi uçları deri sltından elime geliyor şu an 26 aylık olmak üzere, o zamanı düşününce mantıklı geliyor. Ortalama 18-20 aydan beri bi uyku sorunu yaşıyoruz. O kadar çok sebebi var ki. 2 yaşa hazırlık bile olabilir yani bu süreç. Genelde 1 buçuk yaşından sonra hafif hafif belirtiler başlıyor. 20 aydan sonra baya netleşiyor. Siz bi şekil dişlerini kontrol etmeyi deneyin. Odasında ne biliyim vuran bi ışık varsa, gün içinde korktuğu bişey oluyorsa, odasında evde bi değişiklik olduysa bu tip görünmez şeyler bile yapabilir bunu ucu çok açık
Ayy size yanlışlıkla iki kez cevap yazmışım düşünün beynimin haliniHazırlıkta olabilir. Arkadaşımın kızı benim oğlumda daha erken gösterdi bazı belirtileri
18 aydan beri uyku sorunu yaşıyoruz diyince yanlış mı yazdınız diye düşündüm :)Hayır 17 aylık. :) evet benim de dikkatimi çekti. Mesela masaya tırmanıyor eskiden hayır derdim dururdu şimdi gülerek suratıma bakıyor umrunda bile değil. Uyku konusu aynı sizin gibi resmen yere çöktü duvara dayandı uykusu var. Dün saat 9 da gittik odaya 11de anca uyudu.. şaştım kaldım ya
Yok ben bu konuya cevap yazan birinin çocuğu 18 aydan beri sorun yaşıyoruz dediği için ona cevaben yazmıştım:)))18 aydan beri uyku sorunu yaşıyoruz diyince yanlış mı yazdınız diye düşündüm :)
O suratıma bakma işini o zamanlarda benimki de yapıyodu. Şu an dinliyor çoğunlukla yanidesteksiz uyuyordu benimki o bile geçmişte kaldı artık siz düşünün... 26 aylık olmak üzere ara ara uykusu düzeliyor ara ara bozuluyor. Bi ara hastanede yattım Ekim'de 1 hafta. Yaşından hemen sonra. Geri döndüm 1 ay boyunca uykusu düzene girsin diye uğraştım. Sorun bakan annemde değil benden ayrı kaldığı içindi. Geçen gün arkadaşım evde uyumak istemiyor saat oldu 10. Kıyamet kopuyo gel gidelim diyince. Arkadaşımdan ayrılcak ya derdi o kıza sokuluyo ha bire. Sonra kardeşim geldi. Gelir gelmez bi götürmeyi dener misin benle gelmiyo belki senle gelir dedim. Gerçekten gitti ve 2 saatte uyuyan çocuk 20 dkda uyudu. Nasıl hissettim siz düşünün. Böyle saçma bi evre
Benim beynim nasıl yanmış o cümleyi hala anlamamışımYok ben bu konuya cevap yazan birinin çocuğu 18 aydan beri sorun yaşıyoruz dediği için ona cevaben yazmıştım:)))
Çok gecmis olsun size. Aynisi bizde de oluyor. Eşim uyutmayi deniyor uyumuyor, ben uyutunca 5 dkda uyuyorbebek büyütmek Zor işmiş ya ben hiç böyle tahmin etmemiştim
Benim kızım da böyleydi emmeden kestikten sonra biraz düzeldi ama yine bozuldu bi dönem şimdi idare eder ama bazı geceler hala uykuya döndürme sorununu yaşıyorum. Uykusu zor çocuk gerçekten zor Allah yardımcımız olsun ne şekilde uyuyor sizinliAllah dizinde yardımcınız olsun uyumayan çocuk çok zor ben razıyım 2 kez falan kalkmasına. Ama bizimki böyle bir sorun değil yatıyor aradan 40 dk geciyor kalkıyor uykuya döndürmek aşırı zor oluyor hadi döndürdük diyelim 1 saat sonra tekrar ve bu belli bir saate kadar böyle devam ediyor
Akşam 7 gibi yemek yer 9 buçuk gibi yatağına koyarım mama içerken uyur bide ben gece kendim 12 buçuk gibi yatmadan uyku arasında mama veririm onuda içerdi sabah 8 buçuga kadar aralıksız uyurdu ama dediğim gibi 2 haftadır uykumuz düzenimiz talan olduBenim kızım da böyleydi emmeden kestikten sonra biraz düzeldi ama yine bozuldu bi dönem şimdi idare eder ama bazı geceler hala uykuya döndürme sorununu yaşıyorum. Uykusu zor çocuk gerçekten zor Allah yardımcımız olsun ne şekilde uyuyor sizina
Benim kızım da böyleydi emmeden kestikten sonra biraz düzeldi ama yine bozuldu bi dönem şimdi idare eder ama bazı geceler hala uykuya döndürme sorununu yaşıyorum. Uykusu zor çocuk gerçekten zor Allah yardımcımız olsun ne şekilde uyuyor sizinli
Hmm sizinkinin bir düzeni varmış dedikleri gibi dişten geçici bir durumdur o zaman. İnşallah kolay atlatırsınızAkşam 7 gibi yemek yer 9 buçuk gibi yatağına koyarım mama içerken uyur bide ben gece kendim 12 buçuk gibi yatmadan uyku arasında mama veririm onuda içerdi sabah 8 buçuga kadar aralıksız uyurdu ama dediğim gibi 2 haftadır uykumuz düzenimiz talan oldu
Hmm sizinkinin bir düzeni varmış dedikleri gibi dişten geçici bir durumdur o zaman. İnşallah kolay atlatırsamin inşallah tüm bebekler mışıl mışıl uyusun
Evet her çocuk çok farklı gerçekten büyük ihtimalle distir sizin bebisinkideKime sorsam hep azı dişler çok zordu diyor demekki oda çocuktan çocuğa değişiyor
Eğer diş ise inşallah hemen çıkar da rahatlarızEvet her çocuk çok farklı gerçekten büyük ihtimalle distir sizin bebisinkide