17 aylık olmak üzere ve gece uykusu

busraershbz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
39
13
24
Merhaba arkadaşlar oğlum 14 Aralık'ta 17 aylık olacak inşallah. Gündüz uykumuz 1 kere oluyor oda çoğunlukla 1 -1.5 saat anca uyuyor çok çok nadir 2 saati bulduğu oluyor. Akşam 9.30 veya 10 gibi yatar. Ama bu ara çok sık kalkıyor geceleri ve sorun ne çözemedim. Burnu açık altı temiz odanın sıcaklığı ideal üzeri kalın değil acaba kalın mi diyerek incelttim yine olmadı. Diş desem şuan 16 tane dişi var. Birinci azıları 13 14 aylık falandı sanırım çıkarmıştı ardından köpek dişleri geldi o şekilde geçti dönem. Şuan 2.azılar var sırada ama onada daha erken değil mi internette 20-24 ay ve 24-31 ay arasında görünüyor ikinci azilar. Bu kadar erkenden belirti vermez sanırım diş. Bilemedim neden olduğunu da bilmiyorum uyurken birden ağlıyor pış pış yapıyorum yada kucağıma alıp geziniyorum biraz geri dalıyor hemen neyin nesidir bu

Diş olabılır biz ıkıncı azıları 15. ayda cıkardık
Neye göre erken
Sizinkinin de vakti gelmıs

Diş olabılır biz ıkıncı azıları 15. ayda cıkardık
Neye göre erken
Sizinkinin de vakti gelmıs
Bu kadar erken olabilir mi gerçekten ben internette öyle yazınca erken diye düşünmüştüm açıkçası hatta diş sayısı kaç diye de baktım yanlışlık olmasın diye 20 diş olmaliymis 3 yaşındayken. Bizimkinin şuan 16 dişi var ikinci azilar da çıkınca 20 oluyor rahatlıyoruz artık diye düşünmüştüm ama bu kadar erken olabileceğini hiç düşünmemiştim

Uyku gerilemesi gerçek değil.
Doktorlar arasında boyle bıseye guluyorlar soyleyeyım
Birşey diyeceğim sizin çocuk 2.azilari erken çıkarmış ya 15.ayda mi patladı yoksa sıkıntıları 15.ayda mi başladı malum azı dişlerin çıkması zor ve baya sürüyor diye biliyorum

Ayakta kalma süresi gözden geçirin. 17 aylık cocuk öğle uykusundan maks 6saat sonra gece uykusuna yatmalı. Totalde 11saat gece 2sa gunduz uykusu uyumalı veya 11.buck saat gece gunduz 1.5. kaçta uyanıyor

Ayakta kalma süresi gözden geçirin. 17 aylık cocuk öğle uykusundan maks 6saat sonra gece uykusuna yatmalı. Totalde 11saat gece 2sa gunduz uykusu uyumalı veya 11.buck saat gece gunduz 1.5. kaçta uyanıyor
Sabah 9 buçuk 10 buçuk arası uyanır 2 gibi öğle uykusuna yatar ki zaten maksimum 40 dk en fazla 1 saat uyur gece uykusuna da 9 buçuk gibi bazen 10 gibi geçiş yapar

Sabah 9 buçuk 10 buçuk arası uyanır 2 gibi öğle uykusuna yatar ki zaten maksimum 40 dk en fazla 1 saat uyur gece uykusuna da 9 buçuk gibi bazen 10 gibi geçiş yapar
Öncelikle öğle uykunuz geçe kalıyor. Sabah uyanısını 1 saat öne cekın öğlene dek 5saat ayakta kalmalı. Cocugunuz zaten gece 12saat uyuyor sık uyansa da. Geceyi azaltmalısınız gündüze ekler ve erken kalkmalı. Sabahki uyanıklık süresi 5saat aksam 6saat olmalı makks. Bunları uygulayın görün bakın nasıl da öğlen uzayacak yorgunluk uyanmaları dinecek mesela 8.30 kalkıs 13.30 ogle uykusu gece 21yada 21.30 uykuda oluşu. Gündüz uykusu az oldugunda da geceyi öne cekmelısınız

O zaman şöyle mi olmalı sabah kalkış 8.30 öğlen 1.30 aksam da 9.30 mu olmalı uyku rutini
Ama işte benim oğlum 2 gün önce gündüz 2 saat uyudu ve o gece taa 12de uyudu 2 gibi kalktı ve sabah 5e kadar sürekli uyandırdı durdu bazilarina bakıyorum 2 saat falan uyuyormuş öğlenleri o çocuk ama yinede akşam aynı saatte yatıyormuş şaşırdım benim oğlumda mi acaba problem
Yada bu dediğiniz rutin gibi yapsam bu sık sık uyanması biter mi

Dış olabilir her çocuk o tablolara göre gelişim göstermiyor benim oğlum 2 yaşına girmeden tüm dişlerini tamamladı.

Benim kizim yeni 17 aylık oldu. Bu iki üç gündür biz de aynıyız. Bugün bir baktım ağzının içine bir sağdan bir soldan azıların ucu patlamış geliyorlar siz de bakın bence. Bir de destekli mi uyuyor? Benimki destekli uyuyor mesela ve dediğiniz gibi emzik verince direkt uyumaya devam ediyor

Ağzına asla baktırmaz geçen bakayım dedim öyle bir ısırdı ki yarası hala geçmedi elimin
Bu arada çıkan dişler ikinci azı diş mi yoksa birinci azıları mı çünkü birinci azıları 13 14 aylık falandı çıkarmıştı

Ben de güldürdüm de baktım yoksa imkansız ısırıyor. İlk azilar bizimkiler

Malesef o 2. Azıları anlamak biraz zor oluyor çünkü çok arkada pek baktırmıyolar. Isırma eğilimleri çiğneme isteğinde çoğalma falan gibi değişiklikler var mı? Benimki müslim battaniyesi in köşesini en uca götürüp çiğniyordu. Emzik bıraktık diye yapıyo sanıyodum ama şimdi bakınca ta o zamandan rahatsızmış 21 ylıktı. 5 aydır çıkmasını bekliyoruz. Ben bi kaç ay anlamadım gülerken falan kabarma kızarıklık keşfedemeyince ama şimdi uçları deri sltından elime geliyor şu an 26 aylık olmak üzere, o zamanı düşününce mantıklı geliyor. Ortalama 18-20 aydan beri bi uyku sorunu yaşıyoruz. O kadar çok sebebi var ki. 2 yaşa hazırlık bile olabilir yani bu süreç. Genelde 1 buçuk yaşından sonra hafif hafif belirtiler başlıyor. 20 aydan sonra baya netleşiyor. Siz bi şekil dişlerini kontrol etmeyi deneyin. Odasında ne biliyim vuran bi ışık varsa, gün içinde korktuğu bişey oluyorsa, odasında evde bi değişiklik olduysa bu tip görünmez şeyler bile yapabilir bunu ucu çok açık

Umarım diştir ve en kısa zamanda çıkar inşallah
İkinci azı çok zor ve uzun sürüyormuş böyle oldu mu sizde de
Hayır bizim dis sürecimiz çok rahat geçmişti sadece ilk iki ön dışını zor çıkardı sonrasını anlamadık bile pıtır pıtır çıktı hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…