17 aylık oğlumun garip huyları

cilekli_dondurma

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
260
62
13
42
Birkaç tanesini paylaşacağım, aynı olan var mı?
-Bebek Priz korumalıklarını prize takmak, çılgın gibi elinde priz korumalığıyla prize koşuyor
-biberonun kapağını su içtikten sonra kapamak
-arabanın ön barını arabadan indikten sonra yerine koymak
-bir kapak gördüğünde sürekli onu bir yere yerleştirmeye çalışmak aramak

bana garip geliyor...bunları hiç öğretmedik biz çünkü, acayip düzen delisi benim tersime
17 aylık bebek neler yapabilir başka

EDIT:eek:yun parkına da gidiyoruz, diğer çocuklar oyununu oynarken o kırık bir direksiyon buldu ve gidip yerine taktı mesela.diğer çocuklarda böyle bişi görmedim.sürekli tamir etmek istiyor

EDIT:Çevremde 17 aylık bebek yok, oğlumun gelişimi hayretler içinde bırakıyor beni, sorayım dedim..Anladığım şu ki düzen beyinsel, ben çok dağınığım mesela, babası düzenli, belki de beyni düzene yatkındır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Evet yapabilir tabiki. Benim yegenlerim de hep oyleydi. Unutmayin cocuklar her donem farkli farkli hareket ediyorlar. Cunku yavas yavad ogreniyorlar. Daha sizin ogretmediginiz coook sey yapacak. Ayrica öğretmenize gerek de yok. O gorduklerini kafasinda sekillendirip uygular..
Ha tabiki yanlisi ogretin. Prizin tehlikeli oldugunu falan anlatin..

17 aylık bir bebek için bunu düşünebilmesi garipçünkü öğretmedik

17 aylik demek 1.5 yasinda demek. Benim 10 aylik yegenim hirkamdaki dugmeyi gorup "aaa dugme" demisti. Biz de ogretmemistik.
17 ay kucuk degil. O yuzden gayet normal.

17 aylık bir bebek için bunu düşünebilmesi garipçünkü öğretmedik
Öğretmişsiniz

O yaştaki çocuk ders gibi öğrenmez ki gözlemler

Bakar hangi olaydan sonra ne yapılır öyle öğrenir gördüğünü uygular

Taklit ile gelişir öğrenir

Montesorri yazın nete orada ayrıntısı var hiç konuşmadan öğretiyor çocuğa neyi nasıl yapacağını

Çocuk dinlemez gözlemler

-Bebek Priz korumalıklarını prize takmak, çılgın gibi elinde priz korumalığıyla prize koşuyor

bana garip geliyor...bunları hiç öğretmedik biz çünkü, acayip düzen delisi benim tersime
normal. tv de senden babasından ananesi babannesi komşu bile olur mutlaka görüyordur bu hareketleri.
senin ögrtmenle degil gördügünü taklit eder.
bardak yeri surası-annem bunu oraya koyuyor -dmek bende bunu yapmalıyım :D

Başlığı görünce ben de nasıl garip huyları var diye merak ettim de hepsi gayet normal, öğretmeden gözlemleyerek-taklit ederek yapabiliyorlar bir çok şeyi. Hatta söylediğiniz şeyleri bile taklit edip söyleyebilirler. Ayrıca 17 aylık bebek baya baya büyük maşallah.

Yaf benimki anne diyo :)
Dogdundan beri cocuga anne diye diye kafasini sisirdim gerci :KK70:
2 aylikken baslqdi 3 aylikken net soylemeye baslad.
Bugun 4 aylik oluyoruz muthis taklitci seslee konusunda ama bir tek anne kelimesini netsoyluyor

bana herkes deli muammelesi yapiyor...degilim dimi:KK70:
Benim oğlumun ilk kelimesi baba ikinci kelimesi dembaba idi:mad:

benim kızım da 25 aylık ve biz de gördüğü şeyleri kendi kendine yapıyor
en basit örneği hapşırırken ve öksürürken eliyle ağzını kapaması gerektiğini öğretmedim
ama benden babasından göre göre ne zaman hapşırsa öksürse ağzını kapatarak yapıyor
ama aksine öğretmeye çalıştıklarımı inatla yapmıyor sıpacık :KK200::anne:
o yüzden gayet normal

Ne guzel derli toplu oglunuz var bnm oglumda 17 aylik tam tersi hicbirsey duzgun durmuycak minderleri ben koyuyorum o atiyo cekmecelrrin uzerinde dantel istemiyo gorsun direk yere duzenli degil sevinmelisim bence dun topladim evimi bugun gene ayni darmadaganik

aaa bi de açık kapak, kapı vs görmeye dayanamıyor "apak apak" deyip ya bana kapattırıyor boyu yetmiyorsa, ya da kendi kapatıveriyor :)

Back
X