17 aylık oğlum bir anda mamayı bıraktı

_Mayra_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2021
1.475
1.237
83
Merhaba sevgili anneler
9.ayına kadar emen ve sonrasında mama ile büyüyen oğlum bir anda mamayı içmeyi bıraktı.
Köpek dişleri çıkıyor zaten iştahsız bu ara ,belki ondan mı oldu diye düşünüp ara ara teklif ettim fakat eliyle iterek asla kabul etmiyor.
Biliyorum 17 aylık oldu artık büyüdü içmese de olur diyeceksiniz fakat okadar iştahsızki bu ara , alabileceği vitaminleri alamayacak diye üzülüyorum
Bu süreçten geçen annelerden fikirlerini bekliyorum
Yaklaşık 1 hafta oldu , ara ara teklif ediyorum hergün ama malesef içmedi 1 haftadır
Nasıl bir süreç izlemeliyim?
Normal süt hakkında da fazlaca bilgi var ortalıkta , içmelerinin bir faydası olmadığı yönünde
Sizlerin fikrini de merak ettim teşekkür ederim şimdiden

ne güzel kendisi bırakmış daha ne istiyorsunuz anlamadım ?
Diş çıkarma döneminde iştahsızlık oluyor. Ama hiç bir çocul yemek yemedi diye ölmez büyümüş zaten içmesinin bi faydası yok mamayı.

Teşekkür ederim cevaplarınız için
Diş çıkarma döneminde evet iştahsızlık oluyor
Biliyorum ama okadar uzun sürdüki neredeyse 2 aydır çok çok az yiyor
Anne olmadan önce bebeğinin peşinde yemek yesin diye koşan kadınları hiç anlayamazdım
Ama anlayacağım günler varmış demek

Normal yemek yiyor mu? Onu da yemiyorsa geçici bir şeydir. Hasta/huzursuzdur. Aç aç durmaz. Yiyorsa gıdadan alır alması gereken besinleri.
Yiyor evet aslında
Ama az az
Kontrolümüz 18. Ayda
Ama kilo almadığını evdeki tartıyla ölçtüğümde anlayabiliyorum
Dediğiniz gibi inşallah geçici bir süreçtir
Fazlaca yıpratıcı oluyor bu süreçler

sut icirirseniz daha cok istahsizlik yapar. benim oglum da 18 aylik ve inek sutu vermiyorum. hem istahsiz hem de demir eksikligi var. verirsem heralde iyice kotu olur. demir eksikligi de istahsizlik yapiyor bi degerlerine baktirin isterseniz

Mayracim hicbir sey olmaz mamayi birakma zamani gelmis zaten. 1 yasindan sonra buyume hizi yavasliyor istah dususu olmasi cok normal. Bu aylarda her ay kilo almamalari da normal ayrica hatta beklenen bir sey. Eminim doktorun da aynisini soyleyecektir. Hic kendini ve bebisi bosuna uzme.

Benimki de sadece gece 5 ölçek içiyor gün içerisinde normal yemek yiyor
Kaç aylık bebeğiniz
İnşallah geçici bir süreçtir eğer diş vs varsa normaldir
sut icirirseniz daha cok istahsizlik yapar. benim oglum da 18 aylik ve inek sutu vermiyorum. hem istahsiz hem de demir eksikligi var. verirsem heralde iyice kotu olur. demir eksikligi de istahsizlik yapiyor bi degerlerine baktirin isterseniz
Evet inek sütü ile fazlaca yorum var artık , eskiden süt faydalı diye bildiğimiz gerçekler artık değişti malesef haklısınız
Evet 18.ay kontrolünde doktor bakacak değerlerine
Canım çok teşekkür ederimiçimi ferahlattın
Eskiden öyle üzülenleri anlayamazdım hiç , ama anne olunca bazı şeyler nasılda değişiyormuş meğer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…