17 aylık kızım hala konuşmuyor hatta verdiğim emirleri bile yapmıyor çok endişeliyim

efaser

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2013
5
1
6
Kocaeli
17 aylık bir kızım var hala konuşmuyor ve verdiğim emirleri yapmıyor çok endişeliyim.cocuk nöroloğuna gittik 2 tane. biri mr stedi çektirdik temiz çıktı.ardından prof a gittik o da dün inceledi.gerden gelen bir bebek dedi.sosyal gelışimini iyi buldu.kızım herşeyi geç yaptı.desteksiz oturması 9 aylık emeklemesi 14 aylıkken oldu.şimdi tutunup kalkabliyor ama yürüme yok.herşeyi geriden geldiği için doktor 2-3 seans özel eğitim uzmanına bu komutları nasıl vereceğinize dair sizi eğitsin dedi.gözün nerde dedğimde göstermyor .küpleri içine kpy dediğimde yapmıyor.sadece hosgeldin deyince elini kaldırıyo ya da cak deyince.birde dedesi geldiğinde onunla ayakta elin tutarak oynadığı bir oyun var hemen dedesini görünce onu yapıyor.çok endişelyim kızım çok geride kalacak yaşıtlarını yakalayamayacak diye.böyle olan ve daha sonra acığı kapatan var mı benim dünyam karardı moralimi bozmak istemiyorum ama bir şey yapmak isteyip kızım yapmadığında yelkenlerim suya iniyor karalar bağlıyorum.öğrenme güclüğünü aşamazsak diye.bana cvp veririsenz çok sevnir duacınız olurum lütfennnnn

Cevsp verin lutfen angelfbf ya da bir baskasi bu durumda olan ya da tanik oldugunuz bisey olmadi mi lutfennnn

Dun goz ve kulak taramasi temiz cikti bugunde kan ve idrar verdik ayrintili bir test yapiliyor.aksam uzeri de ozel egitim uzmaniyla ilk dersimiz var bakalim ben cok stresliyim hic uyumadim desem yeri.cok korkuyorum olumsuzluktan.

Umarım bir sorun yoktur doktolar yürüme sınırını 18 aydan sonra sorunlu goruyor. Yardımcı ablamızın kızı 17 aylıktı desteksiz yuruyemıyordu sonra bir gunde koşturmaya basladı. Konusmaya gelince benim oglum 21 aylık ve o da patır patır konusmuyor. Kullandıgı max 30kelime varonları soyluyor onun dısında yiii yaaa gidiyor yani. Cocuktan cocuga değişiyor hep, doktor kontrolundeymıssınız zaten umarım her konuda açılır en kısa zamanda !

bence boşuna endişeleniyorsunuz umarım yazacaklarım sizi rahatlatır. kızım 6 aylıkken desteksiz oturdu 11 aylıkken emekledi 17. ayın sonunda yürüdü. ben hiç bir yürüme yardımcısı kullanmadım yürüteç vb. etrafımızdaki herkes neden bu çocuk yürümüyor bir şey mi var diye diye bizi bezdirdi. hiç birine kulak asmadım. 17 aylık bebeğin konuşması zaten anormal bir durum. heceliyorsa korkmayın benim çocuğum 25 aylık benim ki bile emirleri yapmıyor ama her hareketinden zeki olduğunu zekice davrandığını görüyoruz bence doktor bir problem yok diyorsa hiç endişelenmeyin bebeğinizin sizin dilinizi anlaması hele ki verdiğiniz emirlere komutlara uyması çok zor.

Back