Davranış Bozuklukları 17 aylık ikizlerim var banyo yaptırırken kıyamet kopuyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

irmak34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
64
0
86
İstanbul
arkadaşlar banyo yaparken okadar çok ağlıyorlarki ikiside hatta kusuyorlar ne yapacağımı şaşırdım yardım lütfen

canim öncelikle allah yardimcin olsun
benim ikizlerim de 3 yasina kadar banyoda kiyameti kopariyordu asla yalniz basima banyo yaptiramiyordum
öncelikle biraz sabirli olman lazim
cocuklari zaman zaman suyla oynamaya alistir belki yazin havuza götürebilirsin yani bu sorun pat diye cözülmüyor
onlara kizmadan sakin olman gerek isin cok zor

Çocuğu kucağınıza alın ve banyoyu birlikte yapın bir süre, o istemediği sürece indirmeyin kucağınızdan. Birkaç hafta sonra kendileri soyunup girmek isteyeceklerdir. Benimki de aynıydı ama şimdi hiç korkmuyor.

suya girdiğinde renkli ışıkları yanan oyuncaklar var balık kurba gibi ben onlardan aldım bebek küvetine suyu doldurup onları atıyorum. çok hoşuna gidiyor. sonra o bakarken soymaya başlıyorum ürkütmeden sonra suya sokuyorum başını en son yıkıyorum .. işe yaradı..

ağlatarak yıkamayın, nedenini bulmaya çalışın, oyun, oyuncaklarla ilgilerini çekmeye çalışın, ama konu o kadar zor ki benim okumadığım kitap gitmediğim doktor kalmadı, şimdilerde saçlarımızın büyük bir kısmını yüzümüze su gelmeden yıkayabiliyoruz, zorlayarak çözülecek bir sorun değil, yani zamanla alışırlar olmuyor..

bence dua edin.sonuçta banyo orası.ben bile çok kaldığımda içime bi ürperti geliyo.nebilyim felak nas okuyun okutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…