• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Aralik Tahliyeleri

Turczynka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
567
151
323
37
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab tahliye edildi. Soruşturma kapsamında tutuklu kimse kalmadı.

Anlayamiyorum, aklim almiyor artik. Burasi benim memleketim mi? Nereye gidiyoruz? Daha neler gorecegiz?

Tahliye gerekçeleri...

Atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.

HSYK yasası dün Resmi Gazetede yayımlandı.
Bugün Bakan atama yaptı
Ve sonra Rıza ve Bakan çocukları serbest kaldı

İnsan gerçekten hayret ediyor.

Son düzenleme:
yazıklar olsun ya diyecek birşey bulamıyorum
ama belliydi böyle olacağı fezlekelerin durumundan
delilleri de karartıp hepten masum ilan edecekler heralde

başbakan hala mitingde utanmadan başörtüsü konuşuyo
bu yapılanların hesabı bigün sorulur
sürekli dinden imandan bahsedenler Allaha nası hesap verecekler acaba

28 Şubat artık ordunun postmodern darbesi ile değil hırsızların serbest bırakıldığı, adaletsizliğin günü olarak hatırlanacak

Paralel yapıdan temizlenen bağımsız!!!! mahkemeden beklenen kararlar...

yazıklar olsun ya diyecek birşey bulamıyorum
ama belliydi böyle olacağı fezlekelerin durumundan
delilleri de karartıp hepten masum ilan edecekler heralde

başbakan hala mitingde utanmadan başörtüsü konuşuyo
bu yapılanların hesabı bigün sorulur
sürekli dinden imandan bahsedenler Allaha nası hesap verecekler acaba

Bu insanlarin ne Allah'a inanci ne de vicdani oldugunu dusunuyorum artik.
Herkes calsin cirpsin o zaman. Yiyecek ekmegi olmayan insanlar napsin bu durumda. Yazik cok yazik. Icim aciyor resmen :50:

artık nasıl tepki vereceğimi , nasıl lanet okuyacağımı bilemiyorum... adamlar resmen alay ediyor :ssz: Ses kaydından sonra işte gündem böyle değişir, bravo! Sinirden oturup ağlayasım geldi, hırsızın ödüllendirildiği bir ülkede nefes almak içimi acıtıyor.

Bu insanlarin ne Allah'a inanci ne de vicdani oldugunu dusunuyorum artik.
Herkes calsin cirpsin o zaman. Yiyecek ekmegi olmayan insanlar napsin bu durumda. Yazik cok yazik. Icim aciyor resmen :50:

bi de hala dindar parti diye destekleyenler var bu ülkede
insanlar bu hiç mi görmüyo bunları cidden anlamıyorum

artık nasıl tepki vereceğimi , nasıl lanet okuyacağımı bilemiyorum... adamlar resmen alay ediyor :ssz: Ses kaydından sonra işte gündem böyle değişir, bravo! Sinirden oturup ağlayasım geldi, hırsızın ödüllendirildiği bir ülkede nefes almak içimi acıtıyor.

aynen ses kaydı gündemini değiştirmek için birebirdi zaten
başbakan her zamanki taktiği yine uyguladı

Ali... 13 yaşındaydı... 2 dilim baklavayı izinsiz aldı diye 6 yıl hapis cezası almıştı.
$BhkDVpYIYAA9Mmc.jpg

Ali... 13 yaşındaydı... 2 dilim baklavayı izinsiz aldı diye 6 yıl hapis cezası almıştı.
Eki Görüntüle 1000281

böyle haberleri gördükçe insan ne diyeceğini bilemiyo içim parçalanıyo ya
küçücük çocuğa böyle bi sebepten bu cezayı verenleri de
bu hırsızları dışarı salanları da Allah a havale ediyorum diyecek kelime bulamıyorum artık

Kesinlikle cok akillica bir taktik. Ses kayitlarini geride birakacak kadar onemli bir haber ne de olsa.

Tek diyebilecegim sey yaptiklarinin karsiligini bu dunyada bulurlar umarim

Bugün de 28 Subat... :)

28 Subat`in hincini da bir güzel almis olduklarini, adaletin ellerinde oldugunu, bu yüzden Ergenekoncu ve Balyozcular`i yillarca icerde tutup, birilerine 2 ayda tahliye karari cikarttiklarini bas bas bagiriyorlar.

Biz de yolsuzlugu konusalim. Ses kayitlari gercek mi, degil mi? Yahu adaleti sistemini ele gecirmis bir hükümet var karsinda, yargi bagimsiz degil, sen hala , kayitlar sahte mi gercek mi durun bakalim isin aslini ögrenelim de.

Tahliye kararına CHP'den ilk tepki
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yolsuzluk operasyonundaki tahliye kararı hakkında, "Türkiye devleti yasaması, yürütmesi ve yargısıyla Rezza Zarraf'ın önüne yatırılmıştır" dedi.

Cumhuriyet.com.tr

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen eski bakan çocukları ve Rıza Sarraf'a tahliye kararı çıkması, büyük tepkiye yol açtı.

Tahliye kararına CHP'den ilk tepki İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'dan geldi.

Erdoğdu'nun açıklamaları şöyle:

İki Bakan oğlu ve Rezza Zarraf'a tahliye kararı çıktı...

Suçsuz günahsız insanları sahte delillerle 5 yıldır Silivri zindanlarında çürüten hukuk rüşvetçileri serbest bıraktı...

Türkiye devleti yasaması, yürütmesi ve yargısıyla Rezza Zarraf'ın önüne yatırılmıştır.... Yazıklar olsun...

AKP' nin yolsuzluklarını aklayan hakim ve savcılar bütün bu suçların azmettiricisi ve iştirakçisi olarak yargılanacak...

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan eski Bakanların çocukları ve Reza Zarrab'a tahliye kararı çıkmasına sosyal medyada tepki yağdı.

KILIÇDAROĞLU: TAHLİYE EDİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan 5 kişinin daha tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak için geldiği Çanakkale'de, havaalanında gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesinin, iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyelerine ilişkin kararını değerlendirdi.

Buna ilişkin öngörülerini daha önce beyan ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ : YARGININ KARARIDIR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargının kararıdır. Tutuklama ve tahliye kararları mahkemelerin takdirinde olan bir konudur. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada birşey söylemem uygun olmaz" dedi.
Sosyal medyada ise tepkiler şöyle dile getirildi:

Ertuğrul Günay
Dün, TBMM'de yaptığım basın toplantısında yolsuzluk soruşturmalarının önünü kesmek için hukuk devletine darbe yapıldığını söylemiştim!
27Şubat, Hukuka Darbe olarak tarihe geçecek. Yolsuzluk fezlekeleri 70gün TBMM'ye gelmez, muhalefet bile konuyu unutursa olacağı da budur!
"Milyonlar çalan en yüksek mevkilerde Birkaç kuruş götüren zavallılar müebbette" demiş ya Ziya Paşa; demek tarih tekerrür ediyor..

GÜRSEL TEKİN (CHP Genel Başkan Yardımcısı)
Geçtiğimiz günlerde büyük olasılıkla 25 Şubat’ta serbest bırakilacaklar demiştim.

UMUT ORAN (CHP Genel Başkan Yardımcısı)
Hukuk bu 5 kişinin önüne yatırılmıştır. Bugünden sonra yürütmenin başı yargı önüne çıksa da sonuç değişmez.içi boş iddianameler aklayacaktır

SÜLEYMAN ÇELEBİ (CHP Milletvekili)
Sıfırlandık...Bakan çocukları ve Rıza Zarrab tahliye edildi.Türkiye isyan ediyor: Baklava çalan çocuğun suçu neydi?

SEZGİN TANRIKULU
Başbakanlığın Çağlayan Adliye Şube Müdürlüğü HSYK yasasının yürürlüğe girmesinin hemen ardından aldığı tahliye talimatlarını yerine getirdi.

LÜTFÜ TÜRKKAN
26 Şubat'ta tahliyelerin olacağını yazmıştık. İki gün gecikti tahliyeler.

AYTUN ÇIRAY
Zarrab ve bakanların çocuklarının bırakılması suç ikrarıdır.

NAZLICAN ÖZKAN
Tahliye haberini aldım. Yarın benim yerime Silivri'ye gidip 6 yıldır suçunu soran ve cevap alamayan babamın yüzüne bakacak gönüllü arıyorum.

İREM ÇİÇEK
Bakan çocukları ve Reza Zarrab'ı serbest bırakan mahkemeler sahte belgeler ile yıllarca masum insanları tutsak tutuyor!

FAZIL SAY
2 bakan oğlu ve Reza Zerrab tahliye edilmiş.Milyarlar filan.
Retweet'den 10 ay hapis cezası yemiş birine bunu anlatmanız kolay değilse de...

AHMET ŞIK
Polis, yargı operasyonu tamamlandı. Bu da tahliye gerekçelerinden birisi: "Atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali"
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25913068.asp

Ergenekon davası kapsamında 6 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonundaki tahliyelere Twitter'dan tepki gösterdi.
İşte Nazlıcan Özkan'ın attığı o tweet
1.jpg

Back