Ben de hiç mi kimse bu konuyu açmamış bugün diyecektim ki bu konuyu gördüm.
Biz depremzede değildik, ama sarsıntı bizi de sallamıştı. O gece abim dışarıda bir uğultu var demişti anneme, sanki rüzgar ıslık ötüyordu ama öyle değil, daha çok ince bir çığlık gibiydi sesi.
Annemin sarsıntısı ile uyandım, beşikteki kardeşim de korkudan hıçkırıyordu, hepimiz dışarıya çıktık. Bir süre sonra evi çok büyük olan komşumuzda toplandık hepimiz.
Mahallemizde bir teyze vardı, evli olan oğlu Gölcük'te oturuyordu, yaz tatili için annesine gelmişti. Yeni almışlardı evlerini, eşyalar falan sıfır yesyeni.
Dediler ki deprem Gölcükte olmuş, dedi ki gideyim bir eve bakayım televizyon falan yere düşmüştür evi toparlarım.
Ve adam gitti, evine gitti ama evini görememişti. Apartman yerle bir olmuştu. bir komşuları daha ailecek tatile gitmişler. Gerisi o sırada hep evdeymiş, hepsi de can vermiş.
Bir arkadaşımın dayısı da Gölcükte yaşıyordu, deprem sırasında arkadaşları bayağı sarsmış uyandırmak için ama uyandıramamışlar.
O da depremde can verenler arasında...
Bugün birkaç video izledim depremin hemen sonrasına ait. Yüreğim dayanmadı izlerken gözyaşlarına boğuldum.
Sanki o günü tekrar yaşıyor gibiyim, depremzede değildim evet ama o günün kasvetini boğucu havasını karanlığını dün gibi üzerimde hissediyorum.
Allah(c.c) ölmüş olanlara rahmet, geride kalanlarına da sabır ihsan eylesin.