Konuşma Problemleri 16 aylık yeğenim hiç konuşmuyor. Lütfen yardım

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

maonyaaa

bir melek diliyooorrumm
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
9.284
18
358
Diğer
slmlar herkese.

16 aylık erkek yiyenim var.hiç konuşmuyor.anne bile diyemiyor.ablam çok korkuyor.otizmden şüpheleniyor.aslında hareketleri gayet normal ama konuşmaması bizi çok üzüyor.

bebeğimizin özellikleri.

16 aylık

14 aylıkken yürüdü ve hale dengesini tam sağlayamıyor.çok düşüyor.

boyu 78

kilo 10.5kg

tek kelimesi memeye me ablayada ab demesi.bi ara babasına ba diosu şimdi onuda demiyorr:26:

canım çooooook erken daha ya. benim oğlum 26 aylık ve bugün psikayatriste konuşamamsı için gittik. benim oğlum da sadece anne diyo desem yeridir.
doktor baktı ve herşeyi normal dedi ve birde gelişim testi yapıldı gayet iyi çıktı. doktorun dediği şey, böyle durumlarda bekliceksiniz bol bol konuşacaksınız....
korkmayın siz daha çoook küçük yeğeniniz. bol bol konuşun...

canım hiç korkma.Benim üst kattaki komşunum kızıda 5 yaşına yeni girdi hala normal konuşamıyor.Komşumda bir sürü doktorlara gitti testler yaptırdı hepsi iyi çıktı.Sadece normal çocuklara göre biraz geç konuşacak.Siz yeğeninizle bol bol konuşun konuşurken ona sorular sorarak konuşmaya dikkat edin.Bir de soru sorarken kafanızı asla sallayarak soru sormayın.bu çok önemli

canım çooooook erken daha ya. benim oğlum 26 aylık ve bugün psikayatriste konuşamamsı için gittik. benim oğlum da sadece anne diyo desem yeridir.
doktor baktı ve herşeyi normal dedi ve birde gelişim testi yapıldı gayet iyi çıktı. doktorun dediği şey, böyle durumlarda bekliceksiniz bol bol konuşacaksınız....
korkmayın siz daha çoook küçük yeğeniniz. bol bol konuşun...

cevabınız için teşekkürler.bol bol konuşuyoruz ama kendii tek kelime bile çıkartamadığı için sadece bağrıyorr başkaa sesini duymuyoruz.birazda geç yürüdügelişim testi nasıl uygulanıyor

canım hiç korkma.Benim üst kattaki komşunum kızıda 5 yaşına yeni girdi hala normal konuşamıyor.Komşumda bir sürü doktorlara gitti testler yaptırdı hepsi iyi çıktı.Sadece normal çocuklara göre biraz geç konuşacak.Siz yeğeninizle bol bol konuşun konuşurken ona sorular sorarak konuşmaya dikkat edin.Bir de soru sorarken kafanızı asla sallayarak soru sormayın.bu çok önemli

otizmin en belirgin özelliği konuşmada ve yürümede güçlük ya o kafamızı kurcalıo.konuşurken kafa sallamamak neden cnm?

komşuma doktoru söylemiş konuşurken kafanı sallarsan çocuk sadece kafana odaklanır.Ama kafa sallamadan konuşup soru sorarsan sadece dudaklarına odaklanırmış bebek.

komşuma doktoru söylemiş konuşurken kafanı sallarsan çocuk sadece kafana odaklanır.Ama kafa sallamadan konuşup soru sorarsan sadece dudaklarına odaklanırmış bebek.büyüklerde bile öyle.biri sizin karşınıza geçip konuştuğu zaman sürekli kafa sallayarak konuşuyorsa onu dikkate alırmısınız?Söylediklerinin belki birazını anlarsınız gözleriniz sadece kafaya odaklanır.Ama biri sizin gözlerinizin içine bakarak konuşursa kafa sallamadan daha etkili olur.

Yiyen ne demek , Türk Dil Kurumun web sitesine bile baktım bulamadım???

aslında yiğen yazılır cnm.gerçekmi bilmiosun.kardeşlerin çocuklarına denir.mesela bu anlattığım bebek ablamın oğlu

Ben öğrendim canım, yeğen yazılırmıs, Allah sifalar versin benim size tavsiyem çapa tıp fakültesi cocuk psikiyatrisi bölümüne götürün bu konuda en iyileri üniversite hastaneleri , en dogru yolu yordamı size gösterirler.

Allah bütün ana babaların yardımcısı olsun

arkadaşım daha 16 aylık acele etmeyin siz dr götürüp testlerini yaptırın içiniz rahat etsin diye ama benim oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı ve şimdi susturamıyoruz...

Yiyen ne demek , Türk Dil Kurumun web sitesine bile baktım bulamadım???

Haddime değil ama söylemeden edemeyeceğim; siz Türk Dil Kurumu’nda falan mı çalışıyorsunuz da insanların yazım hatalarını düzeltmek üzere girdiniz buraya. Yanlış yazılmış olabilir ama en nihayetinde siz de dahil kinayeli olarak anladınız hangi anlamın çıktığını. Yanlış bulmak yerine yardımlarınızı istemişlerdi halbuki bence…………..Benden dili bile olsa insanlar anlaşabiliyor aynı dili bilmeseler bile. Tamamen naçizane düşüncelerim…

arkadaşım daha 16 aylık acele etmeyin siz dr götürüp testlerini yaptırın içiniz rahat etsin diye ama benim oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı ve şimdi susturamıyoruz...

tşkrler cnm cevabın için her cvbınız ablamın içine su serpiooo

yeğenin 16 aylık ve konuşmuyor diyosun oğlum 18 ayı bitirdi hala tık yok ben öleyim artık..bende sıkıntı yapıyorum bu durumu ama dediklerimi anladığını bildiğim için komutları yerine getirdiği için sorun yoktur diyorum.
inşallah yeğeninde oğlumda en yakında zamanda bıcır bıcır konuşurda biz artık sus yavrum diyelim..:)

benım oglum da 19 aylık ve konsumuyor bend esabırsızlıkla beklıyorum ama erkek cocukları gercekten bıraz daha gec baslıyor konusmaya yegenim 2.5 yasında konustu su an 8 yasında maşallah cok güzle bi türkçesi var.bıraz sabretmemız lazım sanırım :34:

merhaba-arkadaşlar benimde 19 aylık oğlum var--herşeyi anlıyor fakat sadece anne-mömm-atta diyebiliyor--erkekler geç konuşurmuş diyorlar--bizde acele etmiyoruz..ben çalıştığım için fazla ilgilenemiyorum ama-annem bol bol konuşuyormuş gündüzleri...

yeğenin 16 aylık ve konuşmuyor diyosun oğlum 18 ayı bitirdi hala tık yok ben öleyim artık..bende sıkıntı yapıyorum bu durumu ama dediklerimi anladığını bildiğim için komutları yerine getirdiği için sorun yoktur diyorum.
inşallah yeğeninde oğlumda en yakında zamanda bıcır bıcır konuşurda biz artık sus yavrum diyelim..:)

benım oglum da 19 aylık ve konsumuyor bend esabırsızlıkla beklıyorum ama erkek cocukları gercekten bıraz daha gec baslıyor konusmaya yegenim 2.5 yasında konustu su an 8 yasında maşallah cok güzle bi türkçesi var.bıraz sabretmemız lazım sanırım :34:

merhaba-arkadaşlar benimde 19 aylık oğlum var--herşeyi anlıyor fakat sadece anne-mömm-atta diyebiliyor--erkekler geç konuşurmuş diyorlar--bizde acele etmiyoruz..ben çalıştığım için fazla ilgilenemiyorum ama-annem bol bol konuşuyormuş gündüzleri...

saolun kızlar desteklerinizzz için.tv dede hep doktorlarr erkek çocukları geç konuşur die bişey yok eğer konuşmuosaaa hemen doktora götürün bi sorun vardır dioolar rbzide ondan korktuk.doktora götürdük oda herşeyi normal dedii ama işte ablam anne güdüsüyle içi rahat etmioo.

televizyon izletmeyin gün boyu kapali dursun. cocugun konusmasinda tv nin zararlari cok maalesef.birde bol bol konusun benim oglumda 14 aylik bir ay öncesine kadar anne demiyordu " anne nerde " diye sora sora dedirttim ama gün herhalde yüz kere sormusumdur :)
sürekli kitap okurum konusurum isimi gücümü birakip oyun oynarim ki ben yalnizim cogu zaman sikiliyorum bunaliyorum ama anne olmak kolay degil iste , bu zamanda da cocuk büyütmek zor maalesef bilhassa apartman hayatinda. Allah yardimcimiz olsun

benimki 34. ayda konuştu:) arkadaşlar takmayın. eğer başka sorunlar gözünüze çarpmıyorsa
ayrıca geç konuşan çocukların çok mükemmel cümleler kurduklarını da söyleyeyim. çünkü aylarca biriktirip birden patlıyorlar hiç kafanıza takmayın.
şimdi 3.5 yşında oğlum edat,bağlaç,zarf,sıfat fiilimsi ne olursa mükemmel kullanıyor cümlelerin içinde(burası da TDK arkadaşımıza olsun)

konu sahibi çözüm bulmuş,sorun olmamasına çok sevindim.
yalnız lütfen kızmayın ama takma kafaya,beimki de geç konuştu gayet normal vs gibi yorumlar yapılmasını hiç ama hiç doğru bulmuyorum.16 aylık çocuğun 1-2 kelime de olsa söylemesi lazım.hiçbir sıkıntı yoksa bile en azından bir doktora danışılablir,bundan ne zarar gelir ki.Allah muhafaza,bazen çok önemli problemler oluyor ama falancanın çocuğu da böyleymiş mantığı yüzünden geç kalınabiliyor.sadece bunda değil,her konuda öyle.sizlerinki geç oldu diye her geç olan normal olmayabilir,yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.

Back